Tää on viimeinen taisto…

Nyt käydään Suomessa taistelua siitä voiko työkansa enään luottaa porvareihin (ent. lahtareitten jälkeläisiin) missään asiassa. Kun porvarit istututtivat pääministeriksi poliittisesti kokemattoman ent. yrittäjän ja monimiljonäärin Juha Sipilän, oli se kuin lähtölaukaus nykyiselle kehitykselle. ”Työllisyys” oli se iskusana, joka saatiin kuulla pääministerin suusta hy vin usein ja se varjolla alkoi tapahtua. Toinen iskusana pääministerillä oli ”kilpailukyky”. Vienti takkuili, kun vahva euro jarrutti vientiämme. Kilpailukykyä piti saada, jotta vienti vetäisi ja työllisyys paranisi. Mikä neuvoksi.

Ennen vanhaan , kun Suomella oli oma valuutta markka se devalvoitiin eli markan arvoa alennettiin suhteessa muihin valuuttoihin. Näin vientihintamme alenivat ulkomailla ja vienti alkoi vetää.

Mutta Suomi ei voi devalvoida euroa. Siksi on tehtävä sisäinen devalvointi, jolla on samat tavoitteet, kuin ulkoisella devalv oinnilla. Se tarkoittaa, että palkkoja on alenettava ja muita työehtoja heikennettävä, kuten työaikaa pidennettävä. Samalla sosiaaliturvaa alettiin ajaa alas.

Sisäinen devalvointi sattuu pahiten työkansaan siis vähempiosaisiin. Köyhyys on lisääntynyt Suomessa. Vanhukset voivat huonosti hoidon takkuillessa. Pienipalkkaiset pätkätyöt ovat vallanneet työmarkkinat ja todellinen työllisyyden nousu on tilastokikkailua. Samaan aikaan yritysten voitot ovat kasvaneet ja osakkaille jaettavat osakepotit ovat kasvaneet joka vuosi. Tässä on villakoiran ydin.

Kun nyt porvarihallitus Sipilän johdolla yrittää vielä valtakautensa loppupuolella heikentää työehtoja ei työkansa ja heidän etujärjestönsä ay-liike voi muuta, kun panna kova kovaa vastaan. Sipilän tarkoituksena on myös samalla, kun se devalvoi sisäisesti murentaa ay-liikkeen sopimusoikeutta työehtoasioissa.

Miten tästä pattitilanteesta päästäisiin? Siten kuin ay-liike on on esittänyt. Palataan kolmikantaiseen valmisteluun puhtaalta pöydältä, joka edellyttä, että hallitus lopettaa irtisanomisheikennyslain valmistelun. Sen luulisi olevan helppoa, kun lakiesitys ei ole vielä eduskunnassa. Ainoa este on pääministerin arvovalta, mutta paljon suurempia asioita ovat entiset päämiehemme tehneet arvovaltansa kustannuksella. Kysymyksessä on Suomen ja sen kansan elämä ja tulevaisuus. Sen rinnalla yhden miehen arvovalta ei paljoa paina.

16 vastausta artikkeliin “Tää on viimeinen taisto…”

  1. Juuri nuot on ollut sipilän taustaryhmän tavoitteet eivät ne sipilän ideoita ole oikeasti yksikään terv tepivaari

  2. Elintason pitää Suomessa laskea maailman väestöräjähdyksen ja koventuneen kilpailun takia. Turha on ryppyillä tosiasioita vastaan. Arvopohja-Ana haluaa uhrata Suomen työttömät ja syrjäytyneet ensimmäisiksi uhreikseen vastustamalla joustaa työllistämistä.
    Arvopohja-Anan tavoite on päästä maan diktaattoriksi aiheuttamaan
    lisäkurjuutta. Venezuela on kaukana, mutta kelpaa varoittavaksi esimerkiksi.

    https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3956653-venezuelan-uudistukset-vievat-ojasta-allikkoon

  3. Väiski nyt vetää kyllä mutkat suoriksi. Väillä, kun Väiskin mielipiteet hyväilevät äärioikeistolaisia persuja, nyt demareita ja vasureita. No, ei siinä mitään kaikilla puolueilla on jotain hyvääkin paitsi kepulla ja kokkareilla Väiskin mielestä.

  4. Arvopohja-Anan diktatuuri olisi äärimmäisen vaarallinen Suomen taloudelle. Sen takia kaikkien muiden puolueiden johtajien olisi tehtävä selviksi, etteivät ryhdy hallituskumppanuuteen demarien kanssa niin kauan kuin Arvopohja-Ana on puheenjohtajana.

    https://ek.fi/mita-teemme/talous/perustietoja-suomen-taloudesta/tuottavuus-ja-kilpailukyky/

    ”Viime vuosien maltillinen palkkapolitiikka ja vuonna 2016 solmittu kilpailukykysopimus sekä talouskasvun elpyminen ovat kohentaneet kilpailuasemia suhteessa keskeisiin verrokkimaihin. Suomen Pankin viimeisten arvioiden mukaan kustannuskilpailukyky on kuitenkin yhä 5-10 % keskeisiä kilpailijamaita heikompi.”

  5. Väiski on näköjään sen ikänen että pitää vielä muistaa 100 vuotta sitten.
    Tuoko se muistelu mitään etua elämään enää tänään ??
    Sanonta : sitä tikulla silmään joka menneitä muistelee.

  6. Minulle osuu silmään tämä ”poliittisesti kokematon” mitä Sipilästä aina sanottiin.

    Hänhän oli erittäin aktiivinen puolueessa jo aiemmin paikallisesti. Puoluehan hänet pelasti useilta kunnan tarkastuksilta ja sanktioilta kun oli firmoissaan possutellut. Kyllä hän pelin tiesi jo ennalta ja se peli oli likaista.

  7. Onneksi Sipilän politiikka on raitistunut niistä ajoista. Tehnyt parannuksen?
    Arvopohja-Ana taas tuntuu luisuvan yhä huonompaan päin. Pitäisi perustaa AAA -liike, Auttakaa Arvopohja-Anaa.

  8. ”Nyt käydään Suomessa taistelua siitä voiko työkansa enään luottaa porvareihin (ent. lahtareitten jälkeläisiin) missään asiassa.”

    Minä en pidä siitä, että meitä eriarvoistetaan ja luokitellaan…vielä tällä vuosituhannella.

  9. Nii, eräs mies totesi jossain tilanteessa että Suomi on liian pieni maa kaksille markkinoille.
    Ei voi olla erikseen kahta eri porukkaa.
    Suomen kokoiseen maahan mahtuu vain yksi porukka, työntekijät.

  10. ”Samaan aikaan yritysten voitot ovat kasvaneet ja osakkaille jaettavat osakepotit ovat kasvaneet joka vuosi. Tässä on villakoiran ydin.”

    Ne voitot ovat tulleet ehkä Kiinan markkinoilta, jossa työvoima on halpaa. Rahvas eli todellinen työnantajaporukka, tuotteen loppukäyttäjät, ostaa pää märkänä kiinalaisen tuotannon tuloksia, koska kiinalainen työ on halpaa.

    Myös ay-liikkeen veroparatiisipotit ovat tuottaneet niin paljon, että liittojen jäsenyys voisi olla ilmainen ja ehkä voisivat vähän maksaakin, mutta pomot vetävät välistä niin paksuja siivuja, että sivusta katsojaa hirvittää. Pääministerin liksa on pientä noiden rosvojen ryöstön rinnalla.

    Eri eduskuntapuolueita ay lahjoo vaalirahoituksellaan äänestämään toiveidensa mukaan.

    —————————–
    Yleissitovuudesta luopuminen voisi sovittaa palkkoja kunkin firman maksukyvyn mukaisiksi.

    1. Pelkkää propakandaa Markulta .
      Mitä liksoihintulee onko oikein nostaa palkkaa n 200 000t vuosi ja nyt tulot 334 000 siitä voi miettiä ekana terv tepivaari

  11. ”Köyhyys on lisääntynyt Suomessa.”

    Köyhyyden pitää luonnonlakien (mm. matematiikka) mukaan lisääntyä Suomessa, koska on rasitteena maahanmuutto ja liian korkeiden palkkojen aiheuttama työttömyys, siihen on syynä ay.

    Maapallon lisääntyvä väkimäärä aiheuttaa köyhyyttä luonnonvarojen rajallisuuden takia. Myös kilpailu työstä kiristyy.

    —————————
    Miksi annetaan mistään mitään tietämättömille, kuten ay-porukalle, antaa yhtään mitään valtaa sekaantua järkevien ja rehellisten ja älykkäiden ihmisten toimiin valtion asioissa? Tollot pitäisi pitää kaukana elintärkeistä asioista. Tolloilta joudutaan kuitenkin perimään veroissa heidän tolloutensa hetelmät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *