Tänään 15.11.2018

Tänään kaikki puhuvat vain Brexixistä. Miksi? Mikä siinä on niin suurta, että muusta ei puhuta, kuin vain siitä. Miksi ei britit saisi erota EU:sta, jos haluavat ja he halusivat, kun kansanäänestys kehoitti johtajiaan eroamaan EU:sta. Kaikki muu on jälkiviisautta, joka on kuten tunnettua sitä kaikkein iljettävintä viisautta.

Paljon tärkeämpää olisi puhua, kirjoittaa ja ennen muuta tehdä jotain ilmaston hyväksi. Ilmastoa saastutetaan kuitenkin ihan entiseen malliin, vaikka  herrojen juhlapuheissa kauniisti puhutaan ilmastonsuojelemisesta. Miten esim. autokilpailut, kuten Formula ykkösten jatkuva kilpailuruletti suojelee ilmastoa? Sanat ja teot eivät kohtaa tässäkään asiassa.

Toinen paljon Brexitiä tärkeämpi puheenaihe olisi odotettavissa oleva massamaahanmuutto Eurooppaan. Monia vuosia on luvattu, että afrikkalaisia täytyy auttaa heidän kotimaissaan, jotta ei olisi tarvetta lähteä tänne Eurooppaan. Mutta onko niin tapahtunut. Ei ole, siksi siellä on monin paikoin suuri hätä, kun ei ole juomaa, ruokaa ja ylipäänsä elimahdollisuuksia.

Toivottavasti ei Euroopan maissa tarvitse turvautua armeijaan, joka pyssyjen kanssa on estämässä pakolaislaumojen maahantulon, kuten Mexikon ja USA:n rajalla.

4 vastausta artikkeliin “Tänään 15.11.2018”

  1. Ilmastonmuutos on totta, mutta syyt sylttytehtaalle väärät. Ei klapien poltto, formulat tai edes autoliikenne Suomessa merkitse yhtään mitään maailmanlaajuisessa mittakaavassa.

    Lentoliikenne, laivat, Kauko-itä, lähempänä Venäjä, puhumattakaan USA:sta ja Amazonin hävittäjistä ovat ne, jotka ovat siihen vaikuttavia todellisia tekijöitä. Ja kortonkien puute muutamassa maanosassa.

    Onhan Brexit niin naurettava projekti, jossa britit kusettivat toisiaan käsittämättömällä Johnsonin valekampanjalla, jossa äänimäärä kannattajien ja vastustalien välillä erosi fifty-fifty- tilnateesta vain 1,5 % yksikköä.

  2. Berx kuvastaa eu-menoa eli jos jotain tehdään siitä laaditaan monisatainen sivu sopimustekstiä ja kinataan vähintään vuosi – yäk – ei mitään järkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *