Uusi Hansa-liitto – vastaisku oikeistopopulismille

Kymmenen EU:n jäsemaata esittää EU:n vakausmekanismille uutta roolia. Tavoitteena on, että jokainen EU-maa hoitaa itse oman taloutensa ja näin muiden maiden veronmaksajia ei huudeta apuun heti, kun omat rahat ei riitä. Toista Kreikkaa ei siis enää haluta lypsämään mm. Suomen veronmaksajien rahoja.

Mutta tämä uudistus ei riitä EU-maiden kansalaisille. EU pitää palata juurilleen vapaakauppaliittona, kuten oli aikanaan Hansa-liitto. EU:n pitää ruveta noudattamaan omia sääntöjään, kuten Shengen-sopimusta, että elintasopakolaisten turismi Eu-maissa loppuisi. Kaikki pyrkimykset poliittiseen liittoon eli liittovaltioon on lopetettava. Yhteisvaluutta euro on joko lopetettava kokonaan tai kiellettävä niiltä EU-jäsenmailta, joilla ei ole edellytyksiä ylläpitää vakausmekanismi ehtoja joka tarkoittaa että valtion laina ei saa ylittää 60% bruttokansantuotteesta.

EU.n roolia rahanjakana on rajoitettava minimiin. Ei ole mitään järkeä siinä, että esim. Suomi kierrättää maatalouden tukia Brysselin kautta. Kyllä jokainen maa pitää pystyä jakamaan omat tukensa suoraan ilman EU:n välikäsiä.

Kun EU:n roolia tukien jakajana pienennetään pienenee myös jäsenmaiden maksut EU:lle.  Suomikin maksaa vuosittain yli puoli miljardia euroa jäsenmaksua EU:lle ja Suomi on yksi pienimmistä nettomaksajista.

Suomi on tiettävästi ollut yksi ”uuden Hansaliiton” puuhaajista. Suomen vanhoja puolueita pelottaa Ruotsin tie, jossa Ruotsidemokraatit aiheuttivat viime vaaleissa tilanteen, että nyt Ruotsi ei tahdo saada hallitusta kokoon, kun Ruotsidemokraatteja vaalivoittajana ei haluta hallitukseen.

Oikeistopopulismin tuulet puhaltavat nyt Euroopassa. On todennäköistä, että myös Suomessa ensi kevään vaaleissa nähdään taas jytky.  Vaalitettavasti vaan, että jo ennakkoon ovat vanhat puolueet ilmoittaneet, että he eivät aio tehdä yhteistyötä esim. Perussuomalaisten kanssa.

EU:sta on tullut elefanttitautia sairastava byrokraattiarmeijan hallitsema epädemokraattinen laitos. Se pitää panna nyt laihdutuskuurille, joka tulee olemaan rankka ja kivulias, mutta muuta vaihtoehtoa ei ole, sillä EU-kansalaiset hylkäävät lopullisesti EU:n sellaisena, kun se nyt on.

 

8 vastausta artikkeliin “Uusi Hansa-liitto – vastaisku oikeistopopulismille”

  1. Tässä tulee ongelmaksi se, että koko EU pitäisi purkaa palasiksi ja, se tuskin on mahdollista- eli paluu vanhaan.
    Sen sijaan joku tolkku sille pitää saada, ettemme ole kukaan maksumiehiä Kreikoille jne.. Italia on niin kamala tapaus, että edes EU yhdessä ei pysty sen taloutta vakauttamaan, koska se on äärimmäisen varakas maan yksityistalouksineen. Verolainsäädäntö ja verojen perintä on siellä hanurista. Jos se edes saataisiin kuntoon asia olisi helppo, mutta niin kuin tiedät, makaroonit ovat makarooneja selityksineen ja laillisuuskulttuureineen.

  2. ”Hansa-liiton” esityksessä on järkeä, joka vääjäämättä tarkoittaa sitä, ettei se voi mennä EU:ssa läpi, ikävä kyllä.

  3. Itse asiassa kyse on vain siitä, että EU palaa noudattamaan omia sääntöjään. Onhan se ollut jo sovittu rahaliittoa perustettaessa, että ns. beilaut on kielletty eli toisten apuun turvautuminen. Jos EU noudattaisi kaikessa omia sääntöjään, EU olisi toisen näköinen. Elintasoturistit eivät matkustaisi maasta toiseen etsimään parasta sosiaaliturvaa, kuten nyt tapahtuu.

  4. Mikään noista ei onnistu, koska tavoittena on suurten maiden määräämä liittovaltio, missä pienet maat vain maksavat.

  5. Isot määrää ja pienet maksavat olemalla mukana.
    Sama on nähtävissä Suomen kuntaliitoksissakin eli iso ottaa pienen kainaloon ja lypsää siltä pieneltä loputkin elinmahdollisuudet. Tuo kyseinen on nähtävissä esim Tampere ja Teisko. Tai viimeaikaisempaa Ylöjärvi otti Kurun ja Viljakkalan huomaansa. Kuru ja Viljakkala ovat näinollen takamaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *