Vapaaehtoinen veronmaksu Norjassa

Aika usein kuulee eri medioissa ihmisistä jotka vapaaehtoisesti maksaisivat enemmän veroja, näitä ”iloisia veronmaksajia”.

Norjassa on ollut mekanismi maksaa enemmän veroa vapaaehtoisesesti mutta tuotto on jäänyt olemattomaksi.  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/norjassa-on-kaytossa-vapaaehtoinen-vero-tuotto-naurettavan-pieni/2ba57615-3962-31db-8440-1ddb7bfa4d39

Tästä herää kysymys että onko tämä halukkuus ekstraveron maksuun vain sanahelinää ja tekopyhyyttä. Olisimmeko me suomalaiset todella innokkampia kuin rikkaat norjalaiset vapaaehtoiseen veronmaksuun.

9 vastausta artikkeliin “Vapaaehtoinen veronmaksu Norjassa”

  1. Sehän on hiukan samanlainen juttu, kun meidän presidenttimme luopui osasta palkastaan yhteisen hyvän vuoksi. Hänhän silloin esitti, että muut hyvätuloiset seuraisivat hänen esimerkkiään. Eipä tainnut löytyä niitä muita hyvätuloisia, moni ansaitsi paljon paremmin, mutta niistähän ei voi luopua.

  2. Se varmaankin on niin, että jos on kymmeniä miljoonia tulot, niin siitä muutaman miljoonan verot eivät tunnu miltään. Jos on tuhannen euron tulot ja siitä muutaman kympin verot, niin se onkin paha asia.

  3. Näyttää että täällä ei kukaan halua ilmoittautua halulliseksi runsaampaan veronmaksuun, ei vaikka tiedämme kuinka vahuksia huonosti kohdellaan, ryhmäkoot kouluissa ovat liian suuria, kunnilla ei ole varaa rakentaa kyllin hienoja jäähalleja, tiet ovat huonossa kunnossa – mikään ei oikein ole niin hyvää että kaikki olisivat tyytyväisiä.

    1. Verojen taso on maailman huippua. Ei tarvita lisää veroja, vaan suuria julkisten menojen leikkauksia. Pitää lopettaa kokonaan kaikkein tarpeettomimpia palveluja sekä irtisanoa niiden henkilökunta.

  4. Hallitus on laskenut työn verotusta perustellen sitä työn lisääntymisellä ja sitä kautta verotulijen kasvua. Mutta tilastojen mukaan valtion verotulot ovat vähentyneet vaikka työllisyys on kasvanut. Ja valtio ottaa sen vuoksi lisää velkaa..Mitä järkeä ???

  5. Jos Suomessa ei olisi kirjekuori äijiä eikä ämmiä meillä kaikilla olisi pienemmät verot .
    Mutta kun tuon lajin ihmisä vielä kumarrellaan niin ei ihme että kaikki menee sitä kohden .
    Ne sankarit meiltä vie elintason itselleen jotka ei maksa rehellisesti verojaan no tonnin ansatseva maksaa joka tapauksessa 20 % siitä pikku tulostaan .
    Eikä sitä häneltä kysellä voitko maksaa .
    Mutta mutta voiko Suomessa olla noin huluja asioita kyllä voi terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *