Kokoomus ei tykkääkään Kepun maakuntahimmeleistä

Kuten tunnettua tekivät Kepu ja Kokoomus poliittisen sopimuksen ns. lehmänkaupat, kun sote ei mennyt eteenpäin ja Sipilä uhkasi jo hallituksen erolla. Sopimukse mukaan Kepu saa maakuntauudistuksen, jossa Suomeen perustetaan 18 maakuntaa. Kokoomus ja monet muut pitivät Kepun maakuntaehdotusta ylimitoitettuna ja esitettiin, että viisi maakunta riittää. Kun Kokoomus sai samassa lehmänkaupassa lupauksen siitä, että soteen lisätään valinnanvapaus, joka tarkoitta, että yksityiset lääkärifirmat pääsevät verorahoihimme käsiksi.

Nyt, kun soten valmistelu alkaa olla loppusuoralla on Kokoomuksessa alkanut kuulua ääniä Kepun maakuntamallia vastaan. Suurinta ääntä on pitänyt Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, jota pidetään jopa Kokoomuksen todellisena johtajana. Nyt on myös Kokoomuksen ajatuspaja Toivo tarttunut asiaan ja Kepu saa siinä huutia.

Siis hallituksen pääpuolueet ovat eri linjoilla nyt, kun pitäisi kaiken olla valmista. Seuraavat varsinaiset eduskuntavaalit ovat noin vuoden kuluttua. Nyt näkyy jo, että puolueet ovat ajamassa asemiin tulevia vaalitaistoja ajatellen. Siniset ressukat tekivät myös oman vaalitempun saadakseen edes 2 % äänistä, mutta ei saanut esitykselleen Kepun tukea. Se raukesi. Loikkareiden taival on kivinen ja mutkainen.

Se, että Kokoomuksen eduskuntaryhmässä on tapahtunut repeämä on hyvä merkki. Tässä voi käydä vielä niin, että vaaliuurnille mennään jo ennen ensi kevättä.

Kuinka kauan Sipilä ja Kepu kestää Kokoomuksen nokittelua? Sipilällä on muitakin huolia. Suomen veroviranomaiset ovat iskeneet silmänsä nyt veroparatiiseihin ja erikoisesti ns. vakuutuskirjekuoriin. Pääministeri Sipilällähän on juuri niitä vakuutuskirjekuoria, kun hän yritti siten pelastautua pälkähästä. Mutta nyt siis veroviranomaiset ovat kiinnostuneita myös niistä, sillä Suomi menettää miljoonia euroja verotuloja näiden keplottelijoiden vuoksi, joista siis yksi on Suomen pääministeri.

22 vastausta artikkeliin “Kokoomus ei tykkääkään Kepun maakuntahimmeleistä”

    1. Vakuutuskuori on täysin Suomen lainsäädännön mukainen eikä se välttämättä merkitse sitä että varoja sijoitettaisiin ulkomaille. Muistaakseni Sipilän vakuutuskuori on Suomessa toimivan yhtiön hallussa ja sijoitettuna pääasiallisesti suomalaisiin instrumentteihin.

  1. Niin ehkä Sipilä olisi parempi elinkeinoministerinä kun valtakunnanpolitiikka oli outo aspekti ja uhaten maaliin-sa.

    Kuitenkin lähtökohdat olivat surkeat tälle hallitukselle juuri tässä ajassa – pakon edessä – … vaihtoehtoja tai vaihtoehdottomuutta jäänee ”selvittämättä näin jälkikäteen”.

    Tehty mikä tehty mutta pakkotyövoimin Arkadialla mutta miten lienee myöhempien korjausliikkeiden laita kun niitä ei tehty – 90 luvunkaan jälkeen kuin odottaen jo noususuhtanteiden hiipumista ”varoitellen”.

  2. Sipilästä ei ole kun tyhmäksi insinööriksi ne insinöörit joilla on järkeä kiertää politiikan kaukaa ja tienaavat rahaa . terv tepivaari

    1. No Teipillä on tekarit ei muuten lousku lainkaan sen verran ovat tiukat
      Uskon myös että Markolla on kenkiä moneen menoon sen verran aktiivi mies on .
      Ja kyllä tuo Niilo taitaa ilman keppiäkin mennä eteenpäin
      Näitä tulee mutteipa niissä ollut sanakaan blogin aiheesta sipilästä terv tepivaari

  3. Kyllähän se varmaan on niin, että melkoinen kuhina käy hallituskumppaneiden keskuudessa, vaikka ulos päin annetaan kuvaa, että kaikki on ok.

    Sote- ja maakuntauudistuksessa jouduttiin tekemään kovin pitkälle meneviä kompromisseja kahden päähallituspuoleen kesken asian eteen päin viemiseksi, että ei ole ihmekään, että irtiottoja alkaa ilmetä. Ei pelkästään Kepun ja Kokoomuksen välillä, vaan myös Kokoomuksen sisällä. Eduskuntavaalien läheisyyttä ei myöskään voi jättää huomioimatta. Maakuntavaaleista ei voi sanoa mitään, kun asiaa koskevat laitkin ovat vielä säätämättä.

    Avauksen ulkopuolelta on todettava, että on kovin ikävää tuollainen henkilöön menevä kommentointi, jota Karjalainen jatkuvasti harrastaa. Jos ei ole asiaperusteista kommentoitavaa, niin eikö silloin voisi olla vallan kommentoimatta?

    1. JuhaU

      Tämä on hyvin lievää sarkasmia, mitä nämä muutamat kommentaattorit ansaitsisivat joko tiedon puuteen tai jopa valheen tai asennevammansa vuoksi. Asennevamma ei ole olla eri mieltä perustellusti oikein argumentein.
      Voin panna vielä paremmaksi, mutta samoin voitte kohdistaa myös minulle. Suorastaan nauttisin siitä kunniasta.

  4. Aika kepulaiset lasit pitää olla että tuossa maakuntahimmelissä näkee mitään hyvää.

    Mutta sanoisin että puoluekollegani löysivät selkärankansa ehkä hieman turhan myöhään. On hyvä että asiasta keskustellaan – edes nyt – mutta hieman laiskasti tähän lähdettiin.

    1. Kyuu, kyllä kokoomuslaiset ovat yleisesti alusta saakka olleet sitä mieltä että 18 maakuntaa on surkea asia. Kun kuitenkin nyt on ns. porvarihallitus niin on yritetty pitää sitä kasassa, että saisi edes joitakin Kokoomuksen ajamia asioita eteenpäin. Vihervassareiden kanssa siitä ei kuitenkaan tulisi mitään.

  5. Ei siitä tarvitse keskustella, sehän toteutuu koko hallituksen voimin ja myös sote.

    Vapaavuori purputtelee tyhjänpäväisyksiään, kun kukaan häneltä ei kysy mitään.

    1. En luule enkä arvaile mutta takuulla Pormestari Vapaavuorta kuunnellaan hyvinkin tarkalla korvalla .
      Kepulta se ei ole niinkään että kuunneltas . nyt ei auta sipiln nyrkillä takominen stubinkaan kanssa . terv tepivaari

  6. Itse kyllä aavistelen, että Kokoomuksessa on enemmänkin heitä, jotka ihan tosissaan epäilevät maakuntahimmelin järkevyyttä.

  7. Sipilän konnankoukkuja koko sote on hosumalla aikaan saatu susi josta ei oikeesti ole kellekkään hyötyä . terv tepivaari

  8. Ei tässä uskalla itse spekuloida mitään. Veikkaan että Lepomäki osui kritiikissään maaliin, sen verran moni asiantuntija on samaa varoitellut aiemmin. ”Ans kattoo”.

  9. Kokoomuksen eduskuntaryhmässä on selvä oppositio, mutta rohkeutta puuttuu. Toisaalta -poliittikon ura voi katketa, jos pullikoi puoluejohtoa vastaan. Vaalit ovat tulossa ja monille ellei kaikille kansanedustajille on uudelleenvalinta tärkeä jo taloudellisestikin.

    Nyt tarvitaan siviilirohkeuta olla jotain mieltä. Kansa kyllä palkitsee vaaleissa sellaiset edustajat, jos pääsevät ehdokkaiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *