”Pääasija” – Suomen Vapaussota

Aliupseeri Uuno Niemikaija lähetti Vaasasta Kölnin tuomiokirkkoa esittävän postikortin 27.2.1918 Wiljami Niittylälle Ätsärin Otsolaan.

Lainaan postikortin tekstistä pätkän:

”Olemme saapunu nyt oikeen koko sakki tänne saksasta suomen vapautta pelastamaan kun nyt vaan pääsis pijan niitä ryssijä tappamaan se olis pääasija.”

Lähde: Vapaussoturi 1 (308) 2018; sivu 28

Niemikaija saapui Jääkäripataljoona 27 pääosan mukana Vaasaan 25.2.1918.

6 vastausta artikkeliin “”Pääasija” – Suomen Vapaussota”

  1. Rauhan teko kuin sen ylläpitäminen vaatiikin vasta sitä – todellista tahtotilaa – riisua väkivallattomuudesta kuin sodista !

    Arvet eivät arpeudu koskaan jos ja kun niitä nostetaan esille,etenkin jos nykyaika antaa siihen pelonaihetta.

    Ihmiset ovat vallan sokaisemia omine kyseenalaisine suunnitelmineen vallata toiselta sitä mitä itse ei omista tai pelosta – pelkoon kilpailua.

  2. ”Olemme saapunu nyt oikeen koko sakki tänne saksasta suomen vapautta pelastamaan kun nyt vaan pääsis pijan niitä ryssijä tappamaan se olis pääasija.”

    Tässä toisen jääkärin ajatuksia:

  3. On todella loistava saavutus ryssiltä ja ryssien perseennuolijoilta, että Suomen Vapaussota Venäjää vastaan on onnistuttu ”unohtamaan”. Ei voi kuin vaan tehdä kunniaa sen historian väärennöksen toteuttajille.

    Virossa muuten käy parhaillaan vastaava Venäjän informaatio-operaatio. Venäjänkielisten koulujen opettajia kurssitetaan Venäjän toimesta opettamaan historiasta Venäjän väärennetty versio. Vironkieliseen väestöön se operaatio ei yleensä pure, kun lähes jokaisella virolaisella perheellä on katkerat muistot puoli vuosisataa kestäneestä brutaalista Venäjän miehityksestä. Virossa asuvat venäjänkieliset ovat kuitenkin yleensä Venäjän väärennettyjen informaatiokanavien käyttäjiä ja kun sitten venäjänkielisissä kouluissa opetetaan Venäjän virallista propagandaa, niin on suuri vaara että venäjänkieliset rupeavat taistelemaan virolaisia vastaan kun Venäjä taas hyökkää Viron kimppuun.

    Venäjä on aivan liian hyvä informaatiosodassa.

    Viron pitäisi ehdottomasti sulkea kokonaan kaikki Virossa olevat venäjänkieliset koulut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *