Oikeuskansleri ja pääministeri ovat laestadiolaisveljeksiä

Oikeuskansleri valvoo hallituksen ja ministeriöiden sekä tasavallan presidentin virkatoimien lainmukaisuutta. Hän valvoo myös, että tuomioistuimet, viranomaiset ja virkamiehet sekä muut julkista tehtävää hoitavat noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa. Oikeuskanslerilla on myös asianajajien valvontaan liittyviä tehtäviä. Oikeuskansleri toimii valtioneuvoston yhteydessä.

Oikeuskanslerina toimii oikeustieteen tohtori Tuomas Pöysti, joka toimi ennen oikeuskansleriksi nimitystään maakunta- ja sote-uudistuksen virkamiesohjausryhmä ja projektiohjausryhmän puheenjohtaja (2015–2017). 

Voiko oikeuskansleri Tuomas Pöysti olla täysin puolueeton  pääministerin ja hallituksen valvoja, kun hän on aiemmin toiminut hallituksen renkinä juuri sote -ja maakunta-asioissa?

Nyt kun pääministeri sekaantuu jatkuvasti eduskunnan työhön ja rikkoo siten perustuslakia pitäisi juuri oikeuskanslerin puuttua pääministerin toimiin. Mutta hiljaista on, niin hiljaista, kuin vilttitossutehtaalla.

Tuomas Pöysti on laestadiolainen, kuten pääministeri Sipilä. Ovatko laestadiolaiset ottaneet vallan Suomen poliittisessa elämässä.

Syökö Pöysti Sipilän kädestä?

Sote -ja maakuntauudistus on joutunut aivan uuteen valoon, kun uudistusta tekee pääministeri, joka on laestadiolainen ja pääministerin valvoja, joka on myös laestadiolainen.

 

Jaa käyttäen:


10 Replies to “Oikeuskansleri ja pääministeri ovat laestadiolaisveljeksiä”

 1. Lesta orkesteri hallitsee Suomea ja jakaa ilosanomaa serkuilleen. Rahan siirto köyhiltä ja keskiluokalta rikkaille menossa. Kunnon herätysjuhlat, sielun vihollinen on se joka pistää hanttiin ja sitä jahdataan sitten oikein porukalla.

 2. En usko minkään asteen salaliittoon tässä lestojen, vasenkätisten tai hassuhattuisten toimesta.

  Sen sijaan uskon faktoihin, joita on tutkittu kerta toisensa jälkeen: kiihkomielisen uskonnon jäsenet ulottavat uskonnon kaikkeen toimintaansa ja jokaiseen päätöksentekoon. Vaikka kanslerimme olisi erinomainen osaamiseltaan ja tuntisi puolueellisuuden ongelman, hänen mieltään ohjaa todella sairas kultti.

  Maamme laki sanoo että uskonto tulee aina lain edelle. Siinä se ongelman A ja O.

   1. Näin on! Lestojen ahdistamana meidänkin perhe on ollut jatkuvasti. Nimenomaan lestaopettajien. Kunnassamme koulussa näkyy arvosanoissa myös lestalisä.

 3. Lestadiolaisten osin melko harmailla alueillakin vaikuttavista taloudellisista verkostoista julkaistiin juuri hiljan Aini Linjakummun mielenkiintoinen tutkimus ”Vanhoilislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot”.

  1. Juurikin näin. Verkot kattaa aina liike-elämästä politiikkaan asti. Ja mitä lottootte,,,ajaavatko omien asiaa…

 4. Myös rappariveljet pitävät öt mafiaansa. Mm tuomareita, asianajajia ja korkeita virkamiehiä kuuluu niuihin.

 5. Tuomas Pöysti ei ole lestadiolainen. Olen hänen entinen luokkakaverinsa 9 vuoden ajalta ja naapuri, joten tiedän asian ihan tarkkaan.

Kommentoi