Onko Kokoomuksen alamäki alkanut?

Vihdoinkin Kokoomus putosi pois kärkipaikalta puolueiden gallupkannatuksissa. Olisiko kansa jo nyt ymmärtänyt, että Kokoomus ajaa vain suurten lääkärifirmojen asiaa, kun he vaativat valinnanvapauden soteen. Se oli hinta, jonka Kepu maksoi maakuntauudistuksesta Kokoomukselle.

Nyt on jo asiantuntijat tyrmänneet soten valinnanvapauden. Kun vielä Kokoomuksen riveissä on tapahtunut repeämä, joka voi laajeta niin, että sotelait kaatuvat eduskunnassa, jos hallitus ylipäätään tuo niitä Eduskuntaan. Sipilällä on nyt tuhannen taalan paikka, luottaako enään Kokoomukseen ja tehtyyn poliittiseen sopimukseen ns. lehmänkauppaan? Jos ei luota, kun Kokoomukseen ei voi luottaa, niin Sipilällä on vain yksi vaihtoehto ja se on hallituksen ero.  Kepu on edelleen suurin puolue Eduskunnassa ja saa sen jälkeen tehtäväksi koota uuden hallituksen. Mutta löytääkö Kepu kumppaneita hallitukseen? Tuskin. Jos niin käy, Suomessa on poliittinen kriisi, joka ratkeaa vain uusilla vaaleilla. Hajoitusvaalit, jos ne pidetään syksyllä, tulisivat vain noin puoli vuotta ennen varsinaisia vaaleja ensi keväänä.

Kansalle pitää antaa oikeus sanoa mielipiteensä mm. sotesta ja vaalit ovat siksi tarpeen.

10 vastausta artikkeliin “Onko Kokoomuksen alamäki alkanut?”

  1. SdPee olis kyllä Suomelle katastrofi jos pääsee valtaan.
    Köyhät kyykkyyn…..

  2. Voisiko olla että SDP on kaikkien populistipuolueiden äiti? Vai niinkö että on oppinut menneestä, jos pääsisi valtaan niin korjaisi virheet mitä takavuosina on tullut tehneeksi. No juuri nyt näyttää hyvältä että taas keran saisivat uuden mahdollisuuden.

  3. On kotipuolueelleni hyväksi että välillä haastetaankin. Gallupien kärjessä roikkuminen kovin pitkään heikentää näkökykyä. Viesti kansalta pitää ottaa nöyrästi ja vakavasti.

  4. Olen ollut Kokoomuksen jäsen yli 40 vuotta ja olen sitä edelleen.

    Kokoomus on yksi harvoista, ettei vaan ainoa, puolueista joka ajaa kaikkien suomalaisten asiaa, eikä pelkästään jonkun kuppikunnan.

    Kokoomuskaan ei tietenkään ole virheetön ja sekin joutuu valitettavasti tekemään kompromisseja ja lehmänkauppoja, jotta saisi ajettua omia agendojaan lävitse.

    Yksi idioottimainen lehmänkauppa on suostuminen kepulien vaatimaan maakuntahallintoon, jotta saisi lävitse ajamansa valinnanvapauden.

    Linkki kirjoitukseeni mitä valinnanvapaus tarkoittaa minun kannaltani:
    https://www.pirkanblogit.fi/2018/juhani-putkinen/erikoislkripalvelut-julkinen-yksityinen/

  5. Demarien pääsy valtaan merkitsisi rahan haaskuun lisäämistä, verojen korottamista ja velan lisääntymistä – ilman mitään parannuksia kansalle.
    Samalla jatkuisi se demarien aiemman hallinnon aloittama koulutuspalvelujen heikennys, mistä demut syyttävät suureen ääneen nykyistä halllitusta.

  6. Olen pahoillani, mutta parin viikon välein julkaistavat gallupit ovat mielestäni lähinnä kulunutta viihdettä, eikä juuri mitään muuta.

    Mikäli gallupeita julkaistaisiin vaikkapa neljännesvuosittain niin niihin voisi jotenkin asiallisesti suhtautua.

  7. Kokoomus rupeaa pistelemään eri kahdella haarukalla, kun Lepomäki rupeaa SOTE-oppositioon. Sellainen on ennen ollut hyvä lisäämään kannatusta ja tuomaan esimerkiksi lainaääniä hyvin eri tavalla ajattelevilta. Lisäksi voidaan valitella, että se mukan ”vähentäisi” tai passivoisi kannatusta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *