Ovatko venäläiset suomalaisten veljiä vai ystäviä?

Otsikoitu kysymys esitettiin aikanaan tsekkoslovakialaisille, kun Neuvostoliiton tankit  vyöryivät Prahaan tukahduttamaan kansannousua.

Silloin tsekit vastasivat, että venäläiset ovat  heidän veljiään, koska ystävän voi valita, mutta veljeään ei.

Vastaisimmeko me samalla tavoin, jos meille esitettäisiin tuo kysymys?

Asia tuli ajankohtaiseksi, kun kyselututkimus Putinin suosiosta Suomessa sai tuloksen, joka ei mairittele Venäjän presidenttiä.

11 vastausta artikkeliin “Ovatko venäläiset suomalaisten veljiä vai ystäviä?”

  1. Ryssä on ryssä. Se joka veljeilee ryssän (venäläinen) kanssa ei ole omalle maalleen lojaali. Ei nämä ryssät ole mitään hyvää ainakaan Suomen puolesta tehneet. Tietenkin kaikki vassarit, vihreät ja kommarit on minun kanssa eri mieltä. Varsinkin YYA aikana eläneet jäärät jotka on aivopesty. Eli nämä ei ole veljiä eikä ystäviä. Ovat vaan itä naapuri mikä sekoilee määräajoin.

  2. Totuus tuossa on se että ystäväsi Marko voit itse valita, veljeäsi et terv tepivaari

    1. Yksi herkkupala ryssän politrukin ja tshekin välisestä keskustelusta: ”Sinun sosialismiasi olisi pitänyt ensin kokeilla koirilla, kuten kaikki normaalit tiedemiehet tekevät. Sinun Leninisi oli typerys eikä ymmärtänyt tieteestä mitään, siksi hän ei testannutkaan koirilla …”

  3. Nuot tsekit sanoi Venäläisiä veljikseen sen vuoksi kun ystävän voi itse valita veljeään ei voi valita kukaan, tuo tiedoksi myös Juhanille . terv tepivaari

  4. Diggaan Putinista enemmän kuin Merkelistä. En ole kommari mutta eipä Venäjä taida sitä ollakkaan.

    1. Putin oli KGB-everstiluutnantti. Siihen asemaan ei päässyt muut kuin uskolliset ja luotettavat kommunistit. Putin on sanonut että entistä KGBläistä ei ole, oletettavasti Putin on edelleen myös kommunisti. Venäjän hallinto vilisee korkeita KGB-upseereita, myös KGB-kenraaleja.

      Kommarit ovat edelleen Venäjän puolella ja länttä vastaan.

      1. Niin..Juhani, entiset kommarit pyörittää nyt oligarkkien ja muiden roistojen kanssa diktatuuria. Se on sekasotku ja mafian paratiisi. Ehkäpä pahempi kuin selvästi hautaansa kävelevä kommunisti valtio.

    2. Venäjä ei ole enää kommunisti valtio. Siksi ihmetyttää Suomenkin kommunismien Venäjä hypetys. Venäjä on imperialistinen diktatuuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *