Pyöröovipolitiikkaa

Stockmanni tavaratalossa H:gissä oli aikanaan jo 1940-luvulla pääsisäänkäynnissä pyöröovi. Me nuoret kävimme siellä ”huvittelemassa”, kun pyöröovissa oli kivaa. Sai pyöriä ovessa useampia varveja tai mennä sisää tai ulos samalla käynnillä.

Nyt näyttää siltä, että duskuntaan on asennettu pyöröovi, kun kansanedustajat pyörähtävät sekä ulos, että sisään kuin tyhjää vaan. Kun seuraavat vaalit voivat olla jo syksyllä tai viimeistään ensi keväänä on odotettavissa, että pyöröovi pyörähtää ahkeraan, kun mm. siniset etsii pyöröoven kautta uusia mahdollisuuksia pyrkiä jatkamaan kansanedustajana. Muuten taitaa olla mahdoton tehtävä.

Viimeisin pyöröoven käyttäjä, joka päätyi Kokoomukseen kehui kovasti puheenjohtaja Orpon johtajan ominaisuuksia. Kuinkas muuten. Tänään on yksi kokoomuspoliitikko julkistanut kirjan, jossa hän lievästi sanoen kritisoi tiukasti Orpon johtajan lahjoja. Kun Hjallis Harkimokin kritisoi Orpon johtamistapaa, niin on uskottava häntä, ei pyöröovipoliitikkoa joka pyörähti sinisistä Kokoomeukseen. Viimemainittu käytti vanhaa kikkaa päästäkseen heti pomon suosioon, ruskeakielisyyttä.

Vanha ja osin jo kalkkeutunut Paavo Väyrynenkin on tulossa pyöröoveen lähiaikoina. Tai sitten Paavo ei tiedä itsekään, mitä hän haluaa. Voisi olla paras, että Paavo siirtyisi jo eläkkeelle.

7 vastausta artikkeliin “Pyöröovipolitiikkaa”

  1. Ei Orpo ole mitenkään huonoimman pään puoluejohtaja. Hiukan jäärä, mutta yllättävän pragmaattinen eikä aina ole keulimassa oma ego edellä kuten stubukka teki. Viestintä on hänen heikko linja ja jonkinlainen krooninen luottamuspula omiin päin, mutta sentäs tekee jotain.

    Olisin tosi huolissani jos olisi puoluejohtaja josta kaikki pitävät. Se vasta olisikin huolen merkki. Yksi lähti vihaisena, toinen tuli iloisena. Lopulta inhimillisesti normaalia.

    Ja hallitustyölle tuhoisaa.

    1. ”Väyrynen palaa eduskuntaan kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) paikalle. Kärnän mukaan Väyrysellä on lain mukaan täysi oikeus ratkaisuunsa.

      – Muodostan oman eduskuntaryhmän. Toivon, että kansalaispuolueen tilanne on siihen mennessä selkiytynyt siten, että se voisi olla kansalaispuolueen eduskuntaryhmä, Väyrynen kommentoi.”
      ——————-
      Vaikka en kaikkia asiaan liittyviä seikkoja tunnekaan, olisin tehnyt Vänän housuissa tehnyt tuon ratkaisun viimeistään vuosi sitten. Se olisi antanut julkisuutta ja ehkä suosiotakin Vänän linjalle ja olisi tukenut myös preidentinvaalikampanjaa.

      1. En ehkä kuitenkaan olisi kutsunut sitä kansalaispuolueen eduskuntaryhmäksi vaan ”keskustan vaihtoehto” -ryhmäksi. Kansalaispuolue olisi voinut olla oma eu- ja eurokriitinen ryhmänsä.

  2. Näin unen pyöröovesta.
    Oveen oli tullut jokin este, joka esti pyörimisen. Porukka ei malttanut odottaa esteen poistajaa vaan työnsi kaikin voimin sillä seurauksella, että ovi irtosi laakereistaan ja lähti vierimään katua alas päin aiheuttaen mittavaa tuhoa autoille ja rakennuksille. Sen pituinen se. Mitähän merkinnee, toivoo Markku-vaari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *