Miksi hallitus panttaa tietoa soten potilasmaksuista?

Paljon on puhuttu siitä kuinka paljon valtio säästää soteuudistuksessa. Ja yhtä paljon on puhuttu siitäkin, että valtio ei säästä mitään päinvastoin kustannukset karkaavat käsistä.

Siitä ei ole vielä puhuttu mitään kuinka paljo me kansalaiset joudumme maksamaan päästäksemme lääkääriin ja tutukimuksiin. Syy on se, että vieläkään ei hallitus ole jättänyt eduskunnalle lakiehdotustaan potilasmaksuista. Miksi ei ole jättänyt? Siksi, että todennäköisesti potilasmaksut nousevat heti kättelyssä ja sitä ei ole haluttu kertoa, koska se voi aiheuttaa vielä suuremman vastustuksen koko sotea kohtaa, kun nyt jo on.

Hallitus siis pimittää kansalaisilta heidän kannaltaan tärkeimmästä asiasta potilasmaksuista, jotka lankeavat heidän suoraan maksettaviksi.

 

18 vastausta artikkeliin “Miksi hallitus panttaa tietoa soten potilasmaksuista?”

    1. Asiakasmaksulakia ei ole tuotu vielä eduskuntaan, eikä sitä näin ollen mikään valiokunta tällä hetkellä käsittele, joten kyllä Väinö on aivan oikeassa.

  1. Se on aivan oikein tuo vuoto ei asioita salassa tehdä .
    No Pihlajalinnan vartti maksaa n 85 ekee vartti tunti voi siitä miettiä ettei noissa mitään pantata .
    Mutta toiset tuo julki mitä itse maksaa ja sanoo vielä ettei se loppu heille kuulu .
    No se loppu menee verorahoista terv tepivaari

  2. Juu, menee verovaroista ja jatkossa kustannukset noussevat sote-sekoomuksen takia.
    Palvelut tuskin paranevat muualla kuin kaupunkikeskuksissa.
    Veikkaan, että harvaanasutuilla alueilla palvelut jatkavat heikkenemistä.

  3. Noin on mutta esim Teiskon Aitolahden alueella niitä ei voi enää huonontaa koska niissä ei ole enää niitä palveluja lainkaan .
    Ei tyhjästä voi ottaa pois mitään . terv tepivaari

  4. Hallituksen kansanedustajat kertoivat että maakunnissa, kepulandiassa, ollaan jo pitkällä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelussa.

    Kuka on antanut määräyksen valmistelun aloittamiseen ja miltä budjettimomentilta sen kulut maksetaan?

    1. On ennekuulumatonta, että jotain lakia aletaan toteuttaa ennen, kuin laki on hyväksytty eduskunnassa. Tätä ennakkototeutusta tehdään määrärahalla 100 miljoonaa euroa, jonka hallitus myönsi ”kokeiluihin”. Mutta kyseessä on Kepun hirmuinen kiire päästä etenpäin vaikka lakipaketti on vielä hyväksymättä ja toivottavasti kaatuu.

  5. Ihmetyttää tuo kempeleen plus merkkinen saaminen suurimalta osin ne on miinus merkeillä .
    olikohan kotiinvetoa vai satuikos vaan ylättäen kuten faksitkin taannoin ja kuten kepuleille yleensä ollut tapana terv tepivaari

      1. Marko kun olisikin vaan serkut mutta kun tuo eräs lahkolaisten koko porukka jotka ajaa vain oma etuaan .
        Vanha nimittely nimike olis parempi kun tuo virallinen nimi terv tepivaari

  6. Nythän on niin, että kunnat ovat tähän asti päättäneet potilasmaksuista kukin kunnassaan. Näin ollen potilasmaksut vaihtelevat melko paljon eri kunnissa.
    Jos sote tulee,niin silloin potilasmaksuista päättää tasavallan hallitus ja maksu on sama koko maassa. Valtiohan vastaa sotessa kaikista kustannuksista, jotka muodustuvat potilaskäynneistä lääkäreillä ja tutkimuksista sekä hoidoista siten, että osan maksaa potilas itse, kuten tähänkin asti ja loput sitten valtio. Kun kustannukset ovat suuret ja uhkaavat karata käsistä, niin hallituksella on houkutus panna potilasmaksu mahdollisimman korkealle. Siksi sitä ei ole haluttu julkistaa kansalle ennen, kuin sotelait on hyväksytty tai hylätty.

  7. Jos voisi luottaa ihmisen hyvyyteen, olisi valtiollekin helpointa että maksu olisi nolla euroa.

    Vaan kun ei voi, siihen on pakko tehdä kynnystä.

    Joka pakottaa tekemään ratkaisuja sossun luukulle niille jotka eivät voi maksaa.

    Ja sitten alkaa byrokratian vuoristorata…

  8. Uhkana on, jos maakuntauudistus ja valinnanvapaus eivät toteudu on se, että kunnat joutuvat enenevässä määrin maksumiehiksi kasvavissa sote-menoissa.
    Maakunta takaa ison selkänojan, koska sen rahoitus tulee valtion kautta ja valtio takaa rahan riittävyyden. Kunnat joutuvat eriarvoiseen asemaan ja joutuvat sekoilemaan veronkorotustensa kanssa.
    Pääosa kunnista on varautunut maakuntamallin toteutumiseen tehostamalla toimintaansa omin kustannuksin, vaikka maakuntamalli kaatuisi.
    AL 29. 5.

  9. Nythän me maksamme kunnan kautta noita kuluja ja valtio kun maksaa eduskunta päättää kaikki hinnat
    Perustana varmaan Helsinkin taso terv tepivaari

  10. Tulee mieleen kuin ajatuksena ” että kun lapset ovat hiljaa,niin silloin tapahtuu ties mitä hiljaisuudessa ” – no,nyt puhuttaessa taivaan mannasta kuin hiljaisuutta ts.tietämättömyyttä ?… asiakasmaksuista kun jotain tämän tehtailun täytyy tuottaa ;

    voittoa tulevaisuudessa tai ja peittoa näihin valtaviin uudistuskuluihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *