Vaalikauden viimeinen vuosi käynnistyi Eduskunnassa – riidellen, kuinkas muute?

Pääministeri J Sipilä esitteli avauspuheenvuorossaan paljon kiitoksia itselleen ja hallitukselleen siitä, että työllisyys on lähtenyt reippaaseen nousuun. Eipä hän paljoa muuta esittänytkään vaikka puhetta oli paljon, niin asiaa ei nimeksikään.

Ryhmäpuheenvuoroissa luettiin papereista puheet, jotka on pidetty ennenkin. Ei siis mitään uutta.

Ministeriaitiossa näkyi pitkästä aikaa Timo Soinin rehevä olemus. Pärstäkerroin Soinilla oli sen näköinen, kuin olisi juuri nukahtamaisillaan, niin pitkästyttäviksi olivat puheet menneet. Ulkoministeri olisi varmasti ollut mielummin ulkomailla, kuin Eduskunnassa.

Sitten kun tuli debatin vuoro, saivat kaikki kansanedustajat pyytää puheenvuoroa, kesto 1 minuutti. Ja kyllä puheenvuoroja pyydettiinkin. Oppositio arvosteli ankarasti hallitusta mm. köyhien ja työttömien kyykyttämisestä eli jatkoi siitä, mihin jäätiin; kun Eduskunta jäi ylipitkälle joululomalle.

Sotesta moni kansanedustaja varoitti hallitusta lankeamasta suurten yksityisten lääkärifirmojen ansoihin, joita ovat viritelleet erikoisesti entiset kokoomuspoliitikot, mutta nykyiset lääkärifirmojen lobbarit. Sosiaali -ja terveyshuolto on pidettävä jatkossakin yhteiskunnan käsissä. Yksityisistä ei saa tulla isäntää, mutta renki kyllä.

Tällaisia siellä Eduskunnassa puhutiin, kun viimeinen vuosi tätä vaalikautta käynnistyi.

Tuhannen taalan kysymys on, pysyykö Sipilän hallitus kasassa? Nyt juuri näyttää siltä, että ei pysy, sillä Kepu ja Kokoomus ovat  jo toistensa kimpussa, joka muistuttaa entisaikojen kylätappeluita. Siellä ei iskuja säästelty.

Sitäpaitsi hallitus on jo rampa ankka eli toimintakyvytön, kuten nähtiin eilen, kun hallitus ei pystynyt päättämään muusta, kuin siirtää perheasiat seuraavalle hallitukselle.

 

10 vastausta artikkeliin “Vaalikauden viimeinen vuosi käynnistyi Eduskunnassa – riidellen, kuinkas muute?”

  1. Tämä hallitus tulee jäämään pienituloisten mieleen toimeentulon vähentäjänä ja kepin käytön lisääjänä. Tämä hallitus tulee jäämään mieleen tasa-arvoisen suomalaisen tarveydenhoitojärjestelmän hävittäjänä. Samaten tämä hallitus tulee nousemaan esiin myähemmässä vaiheessa kun maksamme syrjäytyneiden nuorien, huostaanotettujen lasten ja nuorten sekä mielenterveys- ja riippuvuuspotilaiden syrjäytymisen luomaa lisämaksua. Tämä hallitus muistetaan myös kun kaipaamme tulevaisuudessa pienten käsityöammattien osaajia, ne hävitetään nykyisellä koulutuspolitiikalla. Aivan samoin tulemme kaipaamaan koulutettuja em. ammattien opettajia.

    Meille luodaan kovaa vauhtia yhteiskuntaa jossa yksittäisellä ihmisellä, varsinkin jos kyseessä on vähätuloinen, ei ole mitään arvoa. Asuntojen rakentaminen ainoastaan sijoitustoimintaa varten on epäeettistä ja huonosti yhteiskunnan hyvinvointia kantavaa toimintaa. Kohta ei kaikilla ole varaa asua paitsi kommuuneissa. Ruokaanhan tai uusiin vaatteisiin, harrastuksista ja kulttuurinautinnoista puhumattakaan jo nyt kaikilla ( suhteellisesti aika monella ) ei ole enää varaa. Nämä henkilöt ovat menettäneet mielenkiintonsa ja uskonsa politiikkaan, sen voi huomata äänestysprosenteista ja äänestettyjen puolueiden aatteista. KOulutukseen ei enää satsata vaan nuoria ajetaan työmaille ilmaiseksi työvoimaksi oppimaan kapea-alaisesti ammatin helpoimpia osia…niitä jotka yrittäjälle tuottavat rahaa. Ja kaikki tämä suuryritysten hamuama voitto sijoittajille on valtiovallan erityissuojelussa. Huonosti edustajan työnsä tehneelle edustajalle, johtajalle tai vaikkapa ministerille hankitaan pikkaisen paremmin palkattu työ palkkioksi ja silti valtio maksaa ja valtiohan olemme me kansalaiset.
    Ennen patruunalle riitti kohtuullinen voitto, yrityksen toimintaan riitti kannattavuus eli jokainen sai palkkansa. Ihmiset pystyivät luottamaan että on olemassa tulevaisuus. Kohta meille käy rotuna ihan niinkuin muillekin uhanalaisille lajeille,,,,,heikoimmat pudotetaan kyydistä ja siinä nykyiset päättävässä asemassa olevat tahot tekevät parhaansa. Siinä entisajan ja nykyajan ”pamput” eroavat toisistaan,,,,ahneudessa ja oman edun tavoittelussa

  2. Sipilän hallitus on harjoittanut souda/huopaa-politiikkaa aivan liian monta kertaa. On se kuitenkin saanut jotakin aikaankin – enemmänkin olisi tietysti pitänyt saada.

    Enpä jää kaipaamaan Sipilää, kun hallituskausi aikanaan päättyy.

    Tämän hallituksen puolustusministeri on tehnyt kohtalaisen hyvää työtä. Häntä jään kaipaamaan, vaikka kokoomuslainen ei olekaan.

  3. Surullista on että seuraava hallitus on todennäköisempi vielä huonompi. Koska siellä on aika varmasti joko SDP tai vihreät mukana seuraavassa hallituksessa toteuttamassa punavihreätä politiikkaa hallituksen siunaamana.

  4. No ei nyt silti mennä asioiden edelle vaalit sen mukana hallituksessa olon ratkaisee .
    Jos siellä vaaleissa kokoomus voittaa sellaseen hallitukseen ei ole aihetta mennä mukaan missä on kokoomus pääministeri . terv tepivaari

  5. No kun kukaan ei voi viheltää peliä poikki yks ainoaa vois sellasen tehdä mutteipa tee eli kyllä hallitus jatkaa hamaan loppuun asti . terv tepivaari

  6. Kyllähän tämän hallituksen tekeminen aika tikkuista on ollut ja saavutukset lupauksiin verrattuna aika keveitä. Jos nyt vielä SOTEn ja pakkolain kehittely vuoden mittaan samaa puurtamista, soutamista ja huopaamista kuin tähän asti niin kyllähän siinä on saumaa demarien ja vehreiden vaalimenestystä saada.
    Suo siellä ja vetelä täällä sanoo sananlasku, sopii milestäni tilanteeseen jossa tulevassa hallituksessa olisi vihreitä ja/tai demareita. Pakkohan heidän on lupauksiaan lunastaa mikä johtaa velkaantumisen kiihtymiseen, verojen nousuun, byrokratian kasvatukseen ja aivovientiin ulkomaille.
    Ei ole demokratia helppo laji äänestäjillekään.

  7. Heikkoa on toiminta ollut kun itse pitää itseään kehua.
    Osaisko oppositio sanoa mikä on onnistunut ja sellainen joka on hyödyntänyt koko kansaa?

  8. eduskunnassa ja hallituksissa kautta aikain on muutama huono ominaisuus joka tulee esiin joskus enemmän ja joskus vähemmän. Päätökset usein perustuvat poliittiseen näkemykseen, ei välttämättä asiantuntijuuteen. Tätä poliittista päätäntävaltaa käyttävät vuodesta toiseen samat henkilöt jotka vanhenevat ja tulevat vanhuudenhöperöiksi ihan samalla lailla kuin kuka tahansa meistä. Toinen huono ominaisuus on se että useimmiten heillä ei ole mitään kosketuspintaa pienen tavallisen ihmisen elämään ja toimintojen sujuvuuteen. KOlmas on se että aina tietyn määräajoin päätöksiä , ehdotuksia tai yleensäkin kaikki tehdään sen vuoksi että tulisi taas valituksi samoihin tehtäviin. Hyviä puolia näissä hommissa on tietysti se että oma varallisuus kasvaa ja jos oikein kovasti mokaa voi päästä vielä vähä paremmille palkkioille tai sitten nostaa sitä soputumiseläkettä oman varallisuuden lisäksi. Kannattaisi ehkä olla sillointällöin selityslinjalla ja mahdollisesti vielä sylkykuppina niillä mahkuilla ja tuloilla, nyt joutuu usein olemaan sylkykuppina paljon pienemmillä ja jotkut ihan olemattomilla tuloilla. Tasan ei käy onnenlahjat…..

  9. https://yle.fi/uutiset/3-10095145

    En pysty syvälliseen analyysiin, vaan luon yleissilmäyksen.

    Huhu kertoi, että Suomen tuotantoelämä odotti keväällä 2015 hallitusratkaisun syntyä. Kun hallitus syntyi, lähtivät ympäri Suomea rekat liikkeelle.
    ———————————–
    Suomen talous taantui aivan selvästi muihin unionin maihin verraten vuodesta 2008 alkaen, jolloin VVM Katainen aloitti yleisen palkkarallin. Yhteiskunta velkaantui ja työttömyys vaivasi.
    Kataisella oli utopia, koska kertoi, ettei sen aikainen talouskriisi koskisi Suomea ja reagoi tilanteeseen palkkarallilla.
    Kataisen oma hallitus lisäsi velkaantumista osittain johtuen hallituspohjasta.

    Lipponen on tuominnut Vanhasen-Kataisen hallituksen perimmäisenä taantumisen aiheuttajana. ”Suomi ei osannut elää niin kuin euron yhteydessä tulee elää.” Suomen olisi pitänyt ottaa mallia Ruotsista, jonka maltillisella palkkapolitiikalla olisi ilmeisesti pärjätty myös eurossa.

    Viime aikojen kikyily on siis ollut reaktiota aiempaan rallitouhuun.
    Sipilä pyysi Lipposta kikyilyn selvitysmieheksi vuoden 2015 kesällä. Lipponen kieltäytyi vedoten omiin kiireisiinsä. Mutta olen melko varma, että Lipponen on epävirallisesti takonut eurotietoutta mm. demarien ja ammattiyhdistysjohtajien kalloihin.

    Lipposen kannanotoista huolimatta edesvastuuttomat ay-sällit ja -sällittäret puuhailevat lakkoja siellä sun täällä.

    ————————
    Lipponen ja Niinistö tekivät aikoinaan virheen viemällä Suomen euroon. Eivät osanneet pelätä kurittomuutta Suomessa tai muualla unionissa.
    Suomen pitäisi etsiä mahdollisuuksia hivuttautua eurosta eroon ennen isompia kähinöitä. Ei pidä tehdä taloudellista itsaria kuvitellen, että eurossa oleminen antaisi vapauden rellestää. Rellestämisen seurauksia eli lamaa on vaikea korjata, jos valuutan arvon määräävät muut maat ja kansantaloudet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *