Väiski hämmentää sotesoppaa

Sotesoppaa on nyt keitetty ja hämmennetty iät ja ajat ja aina vaan huonommaksi käy. Se alkaa jo haista. Se haisee pahalle kepulille eikä ihme, kun sopan pääkokkeina ovat kaksi ylipainoista kepuliakkaa, joita voisi luonnehtia, kuten Kokemäen Uuno aikoinaan vaimoaan luonnehti, että hänellä ei ole lainkaan muotoja, on vain ääriviivoja.

Kun hämmentää sotesoppaa, niin pahimmalle haisee siinä se valinnanvapaus. Mikä helkutin valinnanvapaus? Mistäs se mökin Miina tai Matti tietää kuka on paras lääkäri tutkimaan heidän kolotuksiaan? Tai onko se kansalaisten tasapuolista kohtelua, että 1,5 miljoonaa eläkeläistä ei voi valita sosiaalipalvelujaan muualta, kuin julkiselta puolelta sen vuoksi, että vain viranomaiset voivat päättää sosiaalipalveluista?

Sotesopa keittäjät ovat tyystin unohtaneet kansalaiset, ihmiset yksilöllisine tarpeineen. Heille on ollut vain kiire saada aikaan paperilla suuri mullistus, joka säästäisi rahaa, mutta tuleekin nykyistä systeemiä paljon kalliimmaksi.

Miksi näin? Siksi, että Sipilän johtamalla Kepulla onkin päätarkoituksena saada maahan maakuntauudistus ja sote on vain hyvä veruke maakuntauudistukselle.

Miksi ? Siksi, että Kepussa lasketaan, että se valloittaa suurimpana kuntapuolueena enemmistöt suurimmassa osassa maakuntien valtuustoja. Samalla Kepu soluttautuu suurimpiin kaupunkeihin näin, kun ei ole niihin muilla keinoin päässeet.

Siis todellisuudessa sotea puuhataan maakuntauudistus edellä eli mennään perse edellä puuhun Kepu johdolla.

32 vastausta artikkeliin “Väiski hämmentää sotesoppaa”

  1. Väinö juuri tuo on kepun tarkoitus tekevät sen vaan kun ne kuulut siellä hölmölässä peiton jatkossa taikka valonpirttiin tuonnissa . terv tepivaari

  2. ”Eteläkarjalainen nimettömänä pysyttelevä kotihoitaja otti tiistaina Ilta-Sanomiin yhteyttä kertoakseen työssään kokemistaan epäkohdista, joihin hänen työnantajansa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ei ole hänen mukaansa puuttunut.

    – Jos näitä asioita ei tuoda ilmi, mitään ei tapahdu. Nyt on pakko tapahtua jotain, kertoo pettynyt hoitaja.

    Eksoten vanhusten kotihoidosta valvonta­pyyntö – hoitaja kantelussa: ”Sairaalasta kotiutuu jalattomia ja harhaisia asiakkaita

    Ilta-Sanomien haastattelema kotihoitaja on toiveikas muutoksien suhteen, sillä Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super on tehnyt Eksoten kotihoidon tilanteesta Itä-Suomen aluehallintovirastolle valvontapyynnön. Valvontapyyntö koskee koko Eksoten kotihoidon työntekijöiden kokemaa haitallista kuormitusta.”

    Tämä on ote IS:n asiaa koskevasta jutusta.
    Merkillepantavaa on, että Eksotes on hallituksen kovasti mainostama esimerkki hyvinhoidetusta sotepilotista.

  3. Vaikea on SOTEn synnytys, pihtisynnytyksen aineksia siinä on, eikä kivunlievityksestä hallitusta kohtaan ole merkkiäkään. Ja hirveä on epäluulo onko lapsi kaunis tai edes terve. Tavallaan odotellaan kaksosia, maakuntahallintoa ja valinnanvapautta ja näin riittääkin SOTEeen kielteiskysyvästi suhtautuvilla aiheita huoleen ja tuomittavaa. Valinnanvapautta riittää paremmin tietävillä siinäkin että kumpaako tulikivenkatkuisemmin syyttäisi Keskustaa vai Kokoomusta.
    Rakentavia ehdotuksia ei asiassa juuri ole nähtävissä vaan yleisin neuvo on että heitetään roskiin ja aloitetaan taas kerran alusta ja tehdään rauhallisesti ja huolella. Sitä ihmettelen että kun uutta terveydenhoitosysteemiä nyt on kehitelty eri puolueiden toimesta vuosikaudet niin mitenkähän pitkään se huolellinen rakentaminen kestää.

    Tuosta valinnanvapaudesta vielä että miten se mökin Miina tietää mikä on paras lääkäri niin usein se ainakin moittii nykyistä ainoaa mahdollisuuttaan eli paikallista terveyskeskusta arvauskeskukseksi ja esimerkiksi Mehiläisen terveysasemalle haluaisi. Niin mistä tietää, on hänellä omat kokemukset ja sitten tosihyvä tietolähde eli puskaradio.

    1. Nykysysteemissä ei ole muuta vikaa, kun lääkäripula Terveyskeskuksissa. Asia olisi hoidettavissa paljon sotea halvemmalla lisäämällä lääkäreitä.

      1. Olisiko se noin yksinkertaista? Millähän konstilla niitä lääkäreitä (myös hammaslääkäreitä) saataisiin lisää terveyskeskuksiin.

          1. Kyllähän se maalaisjärkiseltä kuulostaa että kouluttamalla lisää lääkäreitä nykysysteemi toimisi vaan taitaa olla ongelmia tälläkin tiellä, esimerkiksi lääkäriliitto.

          2. Ei tuo lääkäreiden vähyys ole mitenkään nykyhallituksen aikaansaannos.
            Kyllä se on ollut koko ajan lääkärikunta eli lääkintöhallitus, mikä tuota lääkäreiden koulutusta on pienentänyt alle tarpeen, jottei vaan olisi tunkua alalle ja palkat alkaisi laskea.
            Yrittiväthän ne lopettaa Tampereen lääkärikoulutuksen kokonaan.

            1. Hallitus päättää mitä tehdään, lääkäriliitto on vain lausunnonantaja.
              Näin ollen hallitus on yksin vastuussa lääkärien koulutuksesta.
              Oppilaitakin riittää, kun niin moni lääkikseen pyrkijöistä jää ovien ulkopuolelle joka vuosi.

              1. Silti tuo lääkärien koulutusmäärä on aiempien hallitusten suhmurointia.
                Ei kolmessa vuodessa yhtään lisälääkäriä kouluteta ja Tampereen koulutuksen lakkauttamista puuhastelivat 90-luvun alkupuolella nimenomaan Ahon ja Lipposen hallitukset, jotka myös päättivät opiskelijamäärien pienentämisestä, kun silloin oli hetkellisesti jopa 700 työtöntä lääkäriä.
                Kaikki nykyinen johtuu tuosta suhmuroinnista, mitä lääkäriliitto ja läälintöhallitus ajoivat kaikin keinoin.

          1. Älähän nyt Juhani, palturiakin joskus aikani kuluksi tai ärsyttääkseni. Aikani kuluksi enempi kirjoittelen. Sitäpaisti olen täällä ollut pitkään Myllymattina mutta nyt on vaan joku korkeampi voima muuttanut nimimerkin oikeaksi nimekseni.

  4. Tuota en osannut arvata, Myllymatti on aina kirjoitellut hyviä ajatuksia. Minäkin kirjauduin vanhana tekijänä uudella nimellä, kun kirjautuminen ei onnistunut entisellä. Siirryin tarkkailijaksi, mutta oli pakko antaa hyvää palautetta.

  5. Kilpailu ei ole huono asia – jos kilpailu on reilua. Onko se sitä on sitten eri kysymys. Demarien mallissahan ei ole kilpailua vaan kaikki ulkoistetaan yhdelle pörssiyritykselle. Se ei ainakaan ole reilua.

  6. Kilpailu Sipilän sotessa ei ole reilua. Yksityisillä on rahaa mainostaa ja osaamista kilpailusta, kun kilpailevat myös keskenään.
    Julkisella puolella ei ole rahaa mainostaa ja osaamista kilpailusta niukasti.
    Lähtökohtaisesti yksityiset ovat niskan päällä, kun ovat jo aloittaneet mielikuvamainonnan näyttävästi.
    Olen jonkin sortin asiantuntija kilpailuista markkinoinnissa, kun olen tehnyt elämäntehtäväni markkinoinnin parissa yli 40 vuotta.

  7. Oli palvelun tuottaja kuka vaan, julkinen puoli valitsee sote-tuottajat ja kaikki palvelevat julkisten hinnoin potilaitaan.
    Sitä ei kukaan tiedä samoin kriteerein mitattuina, kumpi sen palvelun saa aikaan tuotanto ym. kustannuksin edullisemmin, kun julkisen puolen tuotantokustannuksia ei kukaan tiedä – ne menevät kilpailuttamattomina suoraan veronmaksajien pussista.
    Eikä kukaan tiedä edes niiden laatutasoa vertailtuina yksityisiin.
    Molempia tarvitaan ehdottomasti.

  8. Entä niillä paikkakunnilla missä julkinen puoli on myyty yksityiselle puollelle kokonaan .
    Laatu tasosta sen verran kuinka monta ihmistä on kuollut julkisella puolella polvileikkaukseen .
    Että sillä lailla sanoisi Tarvajärvi terv tepivaari

  9. Tepi

    Julkinen puoli vastaa kustannuksista kilpailutetuin hinnoin.
    Kukaan ei tiedä, kuinka moni on kuollut hoitovirheeseen, väärine lääkeannostuksineen jne. julkisella puollella, mutta niitä on satoja.
    Voihan Tepin ”polvitapaus” suhteessa koko valtakunnalliseen soteen, huh-huh tuota yksisilmäisyyttä.

  10. En puhu missään kohtaa hinnasta vaan valinnan vapudesta ja sekin on valtakunnan tasolla .
    Mita kuolemiin tulee nitä on julkisella puolella aivan varmaan mutta koska on siellä kuollut polvi leikkaukseen .
    Yksityisellä puolella tuokin on koettu eikä ole aikaakaan paljon .
    Mutta mistä valita vapaasti kun terveydenpalveluja tarjoo vain yksi tuottaja .
    Äläkä hoe mistään hinnasta en ole hinnasta puhunut sanakaan vaan valinnan vapaudesta se ei monasti toimi maakunnissa .
    Mutta laatua sekin on kun kuolee polvi leikkaukseen tosin se menee puoskari tasolle terv tepivaari

  11. Soten valinnanvapaus tulee noin 3-4-pörssiyritykselle ja poimivat sitten palvelurahat ja voitot verottajalta ulottumattomiin? Vanhuksista ei paljon puhuta sillä he ovat ongelma ja tuottavat harmaita hiuksia ainakin vanhuksille.
    Tärkein tavoite on saada työssäkäyville nopea paras palvelu ja siitä osa verovaroilla kustannettavaksi.
    Toivon olevani väärässä, mutta saatan olla hyvinkin oikeassa.

  12. ”Mita kuolemiin tulee nitä on julkisella puolella aivan varmaan mutta koska on siellä kuollut polvi leikkaukseen .”
    Mitäpä, jos lopettaisin narisemisen polvileikkauksesta? Se on vain yksi likimain vaaraton leikkauslaji.
    Tosiasiassa julkisella puolella on noihin ”likimain vaarattomiin” leikkauksiin kuollut useita ihmisiä, mutta niistä ei pidetä tuollaista älämölöä kuin sinä tästä yhdestä.

    1. Multa ei ole narisemista vaan fakta asia joka onTampereella koettu tosi asia ihminen kuoli polvi leikkaukseen joka tehtiin yksityisellä .
      Yksin kuolema on liikaa jos on ammatti taitoa tehdä leikkaus
      No pitäis olla simppeli juttu ei vaan ollut vaan kuolo tuli .
      terv tepivaari

  13. Mene selvittämään julkisen puolen ”riskittömien” leikkausten seurauksena olleet kuolemat ja narise vasta sitten yhdestä ainoasta ”polvileikkauksesta” , jos enää kehtaat.
    Alat kuulostaa uravikaiselta levyltä.

  14. Kyllä se uravikkainen on nyt Heikin omassa päässä .
    Yksikin kuolema ns polvi leikkauksessa on liikaa ja sille et voi yhtään mitään että se tehtiin yksityisellä puolella . terv tepivaari

  15. Voit itse lopettaa ns vähättelyn joksi tuo sinulta menee koko ajan kuolema ei ole vähättelemisen aihe terv tepivaari

  16. Kyllä minä kehtaan kun on kysymys simppeli polvileikkaus jossa potilas menehtyi .
    Se on sitä ammattitaitoa terv tepivaari

  17. ”Valeortopedi” Tepi vetää mutkat suoraksi.
    Potilashan ei kuollut leikkaukseen eikä sekään selvinnyt, mistä hän oli infektion saanut eli saanutko jo ennen sairaalan tuloa ?

  18. No kuolemaa ei aiheuttanut leikkaava lääkäri vaan toinen joka suoritti nukutuksen .
    Jonka suusta tuo infektio oli lähtöisin, ja siihen potilas kuoli ja leikkaus tehtiin mm Heikin paljon kehumalla terveysasemalla
    Se on oikeasti oikeudessa näytetty toteen jotenka lue niin pysyt ajassa mukana .
    En minä ole vale enkä oikea ortopedi enkä olisi moiseen mennyt koskaan terv tepivaari

  19. Ei tuomittu mutta syy yhteys kuolemaan saatiin selville eikä tuosta muuta .
    Se ettei tuomittu on ihan eri juttu syitä voi olla monia kun ei tuomita . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *