Blogilupaus 2019

Moni on todennut ihan aiheesta että uuden vuoden lupaukset ovat pöhköjä – parempi vain elää hyvin kalenteriin katsomatta. Toisaalta, tämä on hyvä tekosyy tehdä ajatuksia tulevaan joten tehdään päin.

Kovat tavoitteet

Minä olen päättänyt, että ensi vuoden aikana otan blogeissa ja muutoinkin tutkimusaiheeksi jotain, mistä Yleisradio on vähän raottanut verhoa, mutta josta keskustellaan yhä turhan vähän. Se on jotain, jolla on potentiaalia tehdä paljon hyvää Euroopassa, auttaa yhteiskuntaa haasteiden yli ja vähentää vastakkainasettelua.

Se jokin kulkee monella nimellä. Jotkut puhuvat euroislamista. Jotkut puhuvat islamin reformaatiosta. Rakkaalla lapsella on useitakin nimiä, mutta kaikkia yhdistää sama perusidea: halu mukauttaa islamin traditioita yhteensopivaksi länsimaisen yhteiskunnan kanssa. Halu tuoda islamin parhaat puolet ja yhdistää ne nykyajan käsityksiin yleisestä tasa-arvosta, rauhaisasta yhteiselosta ja sukupuolten tasavertaisuudesta. Merkittävä osa ajatusta on myös Saudi-Arabian ja Iranin vihaisen vallan vähentäminen.

Pelkkä kritiikki ei auttanut eikä auta

En koe, että minulla on enää mitään netottavaa islam-kritiikillä. Ravistelen tyhjää askia eikä sieltä tipu enää edes pölyä ulos. Kritiikki kuitenkin voimistuu halki Euroopan ja mitä se saa aikaan? Katutappeluita, vihanpitoa, herjausta, joidenkin teorioiden mukaan jopa radikalisoitumista molemmin puolin.

Noh, minä vihellän pelin poikki osaltani. Nyt kokeillaan jotain muuta, jotain joka voisi jonkin asteisella realismilla taata ystävälliset suhteet naapurin, kollegan tai uuden ystävän kanssa.

Toivottavasti opin jotain.

7 Replies to “Blogilupaus 2019”

 1. Miksi pitäisi mukauttaa kaksi niin erilaista kulttuuria, kun islam tuskin tinkii mistään ja eurooppalaisuus taas joutuisi vaan antamaan periksi. Lopputuloksena saattaisi olla islamin maailmanvalloituksen toteutuminen.

  Kun kysymys on perimmältään rahasta, jolla ostetaan elintasoa kansalaisille ja islamilainen maailma on hyvin epädemokraattinen, jossa on vähän rikkaita ja paljon köyhiä. Köyhät pyrkivät parantamaan elintasoaan meidän eurooppalaisten kustannuksella.
  Pitää olla realisti eli tunnustaa tosiasiat, ei hyväntahtoinen hölmö, joita me suomalaiset hyvin usein olemme. Meitä on helppo käyttää hnyväksi.

  Mutta kukin taaplaa tyylillään.

 2. Väinö, jotta miksikö? Siksi, koska Euroopassa on miljoonia muslimeja joiden kanssa meidän on elettävä yhdessä. Eivät he täältä mihinkään häviä. Voimme joko elää yhdessä riidoissa tai sovussa. Se on minun logiikkani pohja.

 3. OK Kuten sanoin kukin taplaa tyylillään. Mutta muslimien kotouttaminen Euroopan maihin ei ole missään onnistunut, ainakaan vielä. Ongelmat vaan lisääntyvät, kuten olemme nähneet Suomessakin. Valtamedia vaan vaikenee. Kuka on sen takana, että media vaikenee?
  Myönnän, että muslimien joukossa on paljon myös niitä, jotka haluavat elää rauhassa, tehdä työtä ja maksaa veroja sekä kouluttaa lapsiaan. Tunnen erään sellaisen perheen hyvin. Ei minulla ole mitään ihmisiä vastaan, ainoastaan systeemejä vastaan En ole rasisti, enkä facisti.

 4. No nyt taidettiin saada ikuinen aihe.
  Eikös ole veikattu, että kolmas maailmansota alkaa lähi-idästä?
  Miksi Juutalaiset ovat vainon kohde?
  Miksi tulijat ainakin osa eivät halua kotoutua vaan käyttävät kadullakin omia tunnuksiaan?
  Miksi lähi-idässä taistellaan jo keskenäänkin?

 5. Kuten Väinö sanoo, on useita muslimeja jotka haluavat elää yhdessä sopuisasti.

  Sen sijaan että vastustaisimme heitä jotka eivät niin halua elää, mitäs jos samalla energialla tukisimme niitä jotka haluavat puhaltaa yhteen hiileen? Mitä jos tehdään yhteiselo entistä houkuttelevammaksi?

  Voimme voivotella, valitella ja murehtia, tai voimme tehdä jotain. Ehkä se ei onnistu, mutta on se parempaa kun pelkkä murehtimimen.

Kommentoi