Enemmän kuin viisi kertaa tuhat sanaa?

Jos kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, ohessa viisi kertaa yli tuhat sanaa harjoittamaani yöllistä valokuvaamista viime viikon loppupuolelta. Koitin ottaa ”taustakuvaksi sopivia” kuvia koska niille on siellä täällä aina käyttöä. Mitään maagista näissä ei ole – kamera jalustalle, focus tuurilla, 20-30 sekunnin valotusaika ja pikainen visiitti Lightroomissa. Yhdestä kohteesta on kaksi vähän eri tavalla tehtyä otosta, huivin vuoksi.

Tuplat enemmän aikaa kesti löytää tapa millä saan kuvat jaettua Googlen kuvapalvelusta.

Kyuun kuvia yöstä
Kyuun kuvia yöstä
Kyuun kuvia yöstä
Kyuun kuvia yöstä
Kyuun kuvia yöstä

10 vastausta artikkeliin “Enemmän kuin viisi kertaa tuhat sanaa?”

  1. Komeita kuvia olet saanut otettua. Mulla on kanssa pari frendiä, jotka harrastavat valokuvaamista.

  2. Heikki, Sastamalasta ovat nämä, Ylistenjärven maisemista. Kiersin pari vuotta sitten hieman Tampereen järvien rantoja mutta ei oikein semmoista kivaa asetelmaa löytynyt.

  3. Hyvää satoa olet Kyuu saanut linssin eteen upeita kuvia terv tepivaari

  4. Minäkin olen joskus ottanut valokuvia, mutta Suomesta ei taida olla juurikaan luontokuvia – ja tällaisia yökuvia en varmaankaan ole eläessäni ottanut. Upeita.

  5. Tunnelmallisia, hyviä otoksia. On tehnyt itsekin mieli lähteä pimeää yötä kuvaamaan, mutta kun on ollut pahuksen kylmää ja tuulista. Palelee ja tuuli heiluttaa jopa jalustaa meren rannoilla.

    1. Niin, pitkällä valotusajalla pitää olla hyvä jalusta. Minulla on oikea kameralle tarkoitettu jalusta vain ihan pikkuinen. Se ei kelpaa tällaiseen.

      Toisaalta, minulla on iso ja raskas teleskooppikolmijalka mittausantennia varten. Saisikohan siihen jotenkin kötöstettyä kameran kiinni? Hmm…

      Tähtikirkas taivas, ehkä vielä kuutamokin. Saahan nähdä mikä siitä ”kovasta pakkasesta” tällä viikolla tulee. Pahoin pelkään ettei tule. Kova pakkanen tarvitsee korkeapaineen, jolloin ei ole pilviä, eikä tuultakaan.

  6. Yökuvauksessa on muuten iloa sellaisesta lediotsalampusta, jossa on punainen valo, ei vie yönäköä kuten valkoinen valo, kuten aiemmin toisaalla jo oli juttua.

    Revontulien jahtaaminen on mielenkiintoista ja haastavaa. Ne liikkuvat ja muuttuvat usein niin vauhdikkaasti, että hyvän osuman saaminen vaatii kärsivällisyyden lisäksi kosolti onnea. Jos leimuaminen on himmeähköä, pitäisi valottaa pitkään, mutta jos kirkkaat alueet liikkuvat nopeasti, pitkä valotusaika sumentaa kuviot. Täysosuma on jäänyt tavoittamatta monista yrityksistä huolimatta.

    Laitan nyt kuitenkin yhden esimerkin revontulikuvista. Tämä on otettu syksyllä 2015. Erittäin kirkas piste alalaidassa on kalastusalus työssä merellä Haukiputaan edustalla (https://drive.google.com/open?id=1SRrBujk-Gq9yHwYIuMikTv2FyTRBjoIK).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *