Politiikan puhepaketit

DNA, Telia ja Elisa koittavat kilpaa myydä minulle paketteja. Saan tuhat minuuttia, tuhat megagigaa ja tuhat tekstiviestiä. Vaan entäpä jos lähetän kaksi tekstiviestiä vuodessa, saisinko pakettini ilman sitä? Ei onnistu, sanoo myyjä ja ihmettelee miten tyhmä asiakas voi olla. Noh, unohdetaanpa operaattorit, mitenkäs sama käy kun liittymän sijaan hankitaan puoluetta äänestettäväksi?

Venäjä

Suomi lienee siitä outo maa, kun täällä kansallismielisen puolueen kärjessä ei ole Putinin parasta kaveria. Toki, vaikka Jussi Halla-aho onkin yksi maamme määrätietoisimpia Venäjä-kriitikoita, hänen puolueessaan lähipiireineen on runsas määrä Putinin kavereita. Toisin sanoen, vahvan itsenäisyyden puhepaketissa tulee lähes automaattisesti Venäjän alamaisuus.

Yrittäjyys

En toki jätä kotipuoluettani pois listalta. Kokoomuksella on maine yrittäjämyötämielisenä toimijana. Toisaalta, jos äänestän heitä, saan vahvan sidoksen pienimpiä yrittäjiä ankarasti vastustavaan EK:hon ja annan sananvaltaa suuryrityksille jotka pitävät pieniä toimijoita markkinahäirikkönä. Toisin sanoen, yrittäjämyönteinen puhepaketti sisältää myös yrittäjävastaisuuden.

Työ

Ei liene väärin puhua demareista perinteisenä työn puolueena. Vaan jos äänestän työntekijöiden perään katsovaa puoluetta, äänestän samalla sodan liian pienissä firmoissa työtä tekeviä sekä yksinyrittäjiä vastaan. Toisin sanoen, työn puhepaketissa tulee samalla työn vastustaminen.

Ympäristön puolellako?

Vihreät ovat ansainneet kovalla työllä ympäristöpuolueen maineen. Vaan jos äänestän heitä, saan samalla sokean vihan ydinvoimaa vastaan ja toissijaisena suuren myötämielisyyden ympäristölle kovin haitallista lemmikkibisnestä vastaan. Toisin sanoen, ympäristön puhepakettiin sisältyy tekoja ympäristöjä vastaan.

Porvarikommunismia

RKP:lla on muun lomassa maine kovan porvariluokan puolueena. Bisnestä ja vapaata kauppaa, sanovat. Vaan samalla he vastustavat tasaista veronkeruuta, kannattavat suljettuja monopoleja ja toimivat valtiontalouden tarkastusvirastoa vastaan. Toisin sanoen, vapaan liiketalouden puhepaketilla vastustetaan vapaata liiketaloutta.

Seksuaalinen itsemääräämisoikeus

Loppuun sekavin paketti. Jos haluaisin ajaa seksuaalisen itsemääräämisoikeuden ja seksuaalivähemmistöjen etuja, pitäisi äänestää vihreää tai vasenta. Tämä seksuaalioikeuksien puhepaketti kuitenkin sisältää myös laajennetut oikeudet vähemmistöuskonnoille jotka pitävät seksuaalivapauksia uhkana ja toimivat niitä vastaan jopa väkivalloin. Toisaalta, jos äänestän vähemmistöuskonnoille kuria pitäviä persuja, äänestän samalla myös voimia änkyräkonservatiiviselle ajatukselle jonka mukaan seksuaalivähemmistöön kuuluminen on sairaus jota yhä useampi haluaa hoitaa nyrkillä.

Aika lailla mitä tahansa äänestänkin, pitää hyväksyä että sen mukana tulee myös sen täysi vastakohta. Ei voi sekä syödä että saada kakkua, sanovat, ja se pätee turhankin hyvin politiikan puhepaketeissa. Jonotat ensin pitkän aikaa epämukavasti puolueen teltalle tai teleoperaattorin tiskille, kerrot mitä haluat, saat vastineeksi hymyn ja kieltävän vastauksen. Silti sinun on pakko ostaa, koska muutakaan et voi. O tempora, o mores.

3 vastausta artikkeliin “Politiikan puhepaketit”

  1. Putinin kavereita ja Venäjän alamaisuutta, mielenkiintoisia ja hyvin aikaan sopivia väitteitä.

    Jos asiaa kuitenkin katsotaan hieman vakavammin niin todellisia ”Putinin kavereita” puolueissa ja niiden lähipiirissä(kuten asian esitit) taitaa kuitenkin löytyä talousakselilta Kokoomus/RKP ja politiikkaakselilta Kepu/SDP.

    Mikäli palataan hieman kevyempään niin ostamalla liittymän SDP/VAS/VIHR/ saat ihan kaiken mahdollisen ja paljon vielä sellaista, jota ei vielä ole edes olemassa, mutta maksat siitä sitten myös monen muun liittymän omasi ohessa.

  2. Olipas hyvä analyysi. Ilmankos niin moni asia tökkii.
    Vihreitten Haavisto oli kait hyväksymässä sähköverkkojen myyntiä ja nyt sitten vastustaa. No sähköverkon myynti oli sekin järjetön teko.

  3. Sähköverkkojen myynti, urkintalaki, hallitsematon turvapaikanhakijatilanne ja muutamat muut ovat outouksia. Merkittävä määrä asiantuntija varoittaa etukäteen, huomattavan yksityiskohtaista ja perusteltua kritiikkiä on, mutta lähes koko eduskunta hartaudella peukuttaa. Ja sitten menee ketuiksi ja ihmettelevät että miten tässä nyt näin kävi.

    En tiedä mikä sen tekee että jotkut asiat tuhoavat eduskunnassa täydellisesti objektiivisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *