AFRIKAN unioni aikoo torpata Euroopan unionin suunnitelmat perustaa maahanmuuttoa suitsivia ”maihinnousupisteitä” Afrikkaan

Miksi EU – kehittelee kaikenlaisia temppuja afrikkalaisten itsensä luomien ongelman ratkaisemiseksi? Perimmiltään hillitön lisääntyminen on syynä afrikkalaisten haluun siirtyä EU-alueelle. Tämä halu loppuu vasta kun EU-alueella olot ovat yhtä huonot kuin ovat Afrikassa.

*

Ainoa toimiva ratkaisu on Australian käyttöön ottama menetelmä – käännytetään alueelle tunkeutumista yrittävät jo merialueen rajalla.

*****

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006013570.html

25.2.2019

Guardianille vuodettu asiakirja: Afrikan Unioni haluaa estää EU:n suunnittelemat siirtolaisten ”maihin­nousupisteet”

Euroopan unioni sopi viime kesänä maihinnousupisteiden perustamisesta Afrikkaan ja EU-maihin, mutta suunnitelmista puuttuu vielä konkretia.

AFRIKAN unioni aikoo torpata Euroopan unionin suunnitelmat perustaa maahanmuuttoa suitsivia ”maihinnousupisteitä” Afrikkaan, raportoi Guardian.

Guardianille vuodetun asiakirjan mukaan Afrikan unioni kehottaa kaikkia rannikolla sijaitsevia jäsenmaitaan kieltäytymään maihinnousupisteisiin liittyvästä yhteistyöstä EU:n kanssa. Afrikan unionin mukaan EU:n suunnittelemat keskukset rikkovat kansainvälistä lakia.

Afrikan unioni on 55 Afrikan valtion muodostama järjestö, jonka puheenjohtajavuorossa on tällä hetkellä Egypti.

EU-JOHTAJAT sopivat viime kesänä huippukokouksessa alueellisten”maihinnousupisteiden” perustamisesta Pohjois-Afrikkaan ja EU-maihin. Pisteet ottaisivat vastaan merellä hengenvaaraan joutuneita maahantulijoita.

Pisteiden tarkoituksena olisi erotella nopeasti toisistaan turvapaikkaa tarvitsevat ja taloudellisin perustein Eurooppaan pyrkivät ihmiset. Keskusten muuta toimintaa ei ole vielä tarkemmin määritelty.

Vastaavanlainen sopimus EU:lla on jo Libyan kanssa. Libyassa on noin 800 000 siirtolaista, joista 20 000 on vastaanottokeskuksissa, Guardian kertoo. Libyan viranomaisia syytetään useista vakavista ihmisoikeusrikkomuksista, ja YK:n raportin mukaan maassa sijaitsevat siirtolaiset kohtaavat ”uskomattomia kauhuja”.

Pisteitä on arvosteltu ensisijaisesti keinona suojella EU-maita hallitsemattomalta muuttoliikkeeltä, ja humanitaaristen arvojen tulevan vasta perässä. Ihmisoikeusjärjestöt pelkäävätkin, että Afrikkaan perustettavissa maihinnousupisteissä ei kyettäisi tarjoamaan turvapaikanhakijoille inhimillistä kohtelua.

Toisaalta menettelyllä pyritään vähentämään hengenvaarallista salakuljetusbisnestä Välimerellä.

AFRIKAN unioni on huolissaan siitä, että EU houkuttelee sen jäsenvaltioita mukaan tarjoamalla niille kehitysyhteistyörahaa.

Italian laitaoikeistolainen sisäministeri Matteo Salvini haluaisi sijoittaa pisteitä Sahelin alueelle Nigeriin, Tšadiin, Maliin ja Sudaniin. EU ja Arabiliitto tapaavat juuri nyt Egyptissä, ja siellä odotetaan käyvän keskustelua myös maahanmuutosta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun EU ja Arabiliitto järjestävät virallisesti yhteisen kokouksen.

Guardianin haastatteleman AU-virkailijan mukaan monet epäilevät, että EU yrittää kokouksen varjolla käydä kahdenvälisiä keskusteluja pisteiden perustamisesta AU:n jäsenvaltioiden kanssa.

”Kun EU haluaa jotain, se yleensä saa sen”, vanhempi AU-virkailija sanoo Guardianille. ”Afrikan maat ovat huolissaan siitä, että suunnitelma johtaa modernien orjamarkkinoiden syntymiseen, joissa parhaat afrikkalaiset päästetään Eurooppaan ja loput heitetään takaisin, eikä tämä ole kaukana totuudesta.”

GUARDIANILLE vuodetun asiakirjan mukaan AU pitää maihinnousupisteiden perustamista kansainvälisen lain, Euroopan unionin lakien ja Afrikan unionin laillisten elinten vastaisena. Afrikan unioni pelkää maihinnousupisteiden nakertavan AU:n jäsenten välistä solidaarisuusperiaatetta ja polkevan afrikkalaisten siirtolaisten perusoikeuksia.

AU kritisoi EU:ta myös Afrikan union rakenteiden kiertämisestä, ja varoittaa teoilla olevan seurauksia. Asiakirjan mukaan EU on jättänyt Afrikan unionin ja sen instituutiot suunnitelmiensa ulkopuolelle, ja kiertää järjestön käymällä kahdenvälisiä neuvotteluja AU:n jäsenvaltioiden kanssa.

AU:n mukaan EU:n tämänhetkinen toiminta heikentää näiden kahden liiton suhteita.

Europarlamentin tilaaman lakiselvityksen mukaan Afrikan maaperälle perustettavissa maihinnousupisteissä on todella lainopillisia ongelmia. Guardianin mukaan vuodetussa asiakirjassa siteeratun selvityksen perusteella ”pelastettuja siirtolaisia ei voi lähettää Euroopan unionin ulkopuolisiin pisteisiin ilman pääsyä EU:n turvapaikanhakuprosessiin”.

3 vastausta artikkeliin “AFRIKAN unioni aikoo torpata Euroopan unionin suunnitelmat perustaa maahanmuuttoa suitsivia ”maihinnousupisteitä” Afrikkaan”

  1. Ei tarvita mitään maihinnousupisteitä, vaan yksiselitteinen ohje, että EUn alueelle ei saa päästää kuin vain omalla oikealla voimassa olevalla passilla JA viisumilla.

  2. Sama agenda ollut mm Kepulinuorilla kuin Kokkareilla, eipä mennä ansaan, nämä kummatkin puolueet haluaa lisää pakolaisia kulmat ja ostoskeskukset täyteen koska heillä on bisnestä näiden ”kotouttamisessa” ja muussa hölynpölyssä:

    ”Keskustanuoret ja Keskustan Opiskelijaliitto vaativat pamfletissa Suomen pakolaiskiintiön nostamista nykyisestä 750:stä peräti 10 000:een. Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi kertoo Uudelle Suomelle” (US)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *