14 vastausta artikkeliin “Sote näytelmä näytelty happy end”

  1. Odotas vaan, kun valinnanvapaus siirretään uudelleen valmisteltavaksi ja muuten sote jatkuu. Katsotaan, miten kokkarit vääntävät nenäänsä. Turha sitä valinnanvapautta on pakko toteuttaa samanaikaisesti.

  2. Taannoin toisaalla esitin veikkauksen Sinisten liikkeistä ennen vaaleja, joista ensimmäinen on sote-uudistuksesta irtaantuminen ja toinen on Soinin ilmoitus asettua ehdolle eduskuntavaaleissa, jälkimmäistä siis odotellessa.

    Toki leikkimielisesti veikkasin myös, että tavalla tai toisella Soini syrjäyttää Terhon vaalitenteissä, iskisikö kenties pahammenlaatuinen miesflunssa kesken kiivaimman taiston 😉

    No kaikenlaisia ajatuksia, mutta Oinonen myös irrottautuu:

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/63e31d7f-13c8-45da-834e-da09e75b0144

  3. Eräs seikka, josta ei ole spekuloitu juuri ollenkaan on se miten omasta päätöksestään eduskunnan jättävät kansanedustajat aikovat äänestää, heillehän asialla ei ole sen suurempaa merkitystä.

    1. Ei ole mitään ”😉 väliä'” kun osa heistä katoaa ties minne ja mihin. Kuitenkin toiset jatkanee uusien yrittäjien myötä…eduskuntaan.
      Kevään 🎭 näytös osoittanee heidän suuntansa.

    1. Kun meni kokkareilta valinnanvapaus, niin menee takuulla myös maakuntauudistus, sillä iso osa kokkareista ei tykkää koko maakuntauudistuksesta. Eli lehmänkauppa oli se, joka kaatoi koko paketin.

      1. Voi keskustan ja kokoomuksen nk.yhteistä 🙀 kissanhännän vetoa. Toisiinsa.
        Tuloksena _ ulos näistä raameista.
        Harjoitukset ovat näiltä osin kevään juoksuvesissä.

    1. No en nyt tiedä onko kysymys hihkimisesta, vaiko enemmän siitä, että kansanedustuslaitos on osoittanut jonkinlaista kykyä järjelliseen päättelyyn.

      Pikimminkin on niin, että pitää ihmetellä sitä kuinka pitkään ongelmien ymmärtäminen on kestänyt ja sitä, ettei ongelmia edelleenkään haluta tunnustaa.

      Kyllä äänestäjiä on viety kuin litran mittaa mennen tullen tyhjillä puheilla ja suureellisilla visioilla, ilman, että ainuttakaan laskukaavaa olisi kyetty esittämään, mutta kait se usko riittää.

  4. Hallitus: Voi ei, sote kaatui.

    Oppositio: Jes, sote kaatui.

    Media: Sote kaatui.

    Virkamiehet: Sote kaatui eteenpäin, ja integraation edellytykset säilyivät.

    Tavallinen ihminen: Mitä nuo pellet oikein tekevät vuodesta toiseen? Meidän rahoillamme?

    (twitteristä poimittua, siinä Sote koko paketissa)

  5. Koko lehmäpaketti saisi kaatua ja lopullisesti.
    Emme tarvitse maakuntahimmeliä kustannuksineen ja kelpulivetoisine suojatyöpaikkoineen asioiden hoitamiseen.
    Emme tarvitse sekopäistä sotea lisäkustannuksineen.
    Asia olisi järkevimmin hoidettavissa ottamalla pala kerrallaan nykyisen soten asiat ja korjaamalla niistä vain tarvittavan.

  6. Niin, onko jo utareet tyhjentyneet kevään korvilla kuin markkinahenkisyyskin saanut iskuja vyön alle.
    Samaa kuin edellä oleva kommentti juhakk.

  7. Tampere-Pirkanmaa jatkaa kehitystään maakuntavetoisena, vaikka sote kaatuisi.

    Lähes kaikki poliittiset puolueet valtakunnallisesti ovat sitä mieltä, että sote tarvitaan ja pian jopa maakunnallisesti niin kuin me täällä Pirkanmaalla. Yksittäiset kunnat eivät selviä sotesta, se on täysin selvää.

    Valinnanvapaus on se kivi kengässä, mikä hiertää ja sopii siirtää tuonnemmaksi, kun on riittävästi kokemuksia ja hauiksia.

    https://www.aamulehti.fi/a/201476710?c=1522737894164

  8. Siitä ei varmaan tule mitään,jos kaikki aloitettaisiin A;sta uudelleen ja kun tätä on tavallaan yritetty jo vuosituhannen alusta saakka – kuten koettiin viime hallituskaudellakin_ tulee se Mutta eipäs tullutkaan.
    Varmaan hyvin monetkin kunnat hiovat ns.omia sapluunoitaan ”tästä huolimatta”- tai tuloksesta huolimatta.

    Pienet,yksittäiset kunnat eivät selviä velvoitteestaan että mitä kaikkea sitten siihen sisältyykään.

    Niin,mites se meneekään tai pitäisi mennä että asiakas/-potilas edellä ; vaikeuksitta että joustavasti ”kikyilemättä”_ lasku kyllä tulee kikyilemättä_ se on selviö.

    Sen verran kikystä kuin piru merrassa että mites siihen ajanmittaan ajauduttiinkaan ja vieläkin kuin kuuluisi jotain sellaista suuntaa… että säästöjä eri joustoineen vaadittaneen… ehkäpä sairasvuoteeltakin – ennen lopullista jäykistymistä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *