AL :Kysymysten kärki voi nakata ps:n ulos

AL jatkaa ilmastomantraansa

Vaikka kaikki suomalaiset otettaisiin pois maapallolta, niin ilmastossa ei tapahtuisi havaittavissa olevaa muutosta. Suomi on yksi harvoista maista, jotka ovat pystyneet vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Suomalaisilla ei ole mitään hävettävää luontonsa suojelemisen suhteen. On muistettava, että suomalaiset eivät enää vuosikymmeniin ole selvinneet pelkällä maataloutensa tuotteilla – me tarvitsemme teollista tuotantoa ja vientiä jo pelkästään ruokahuollon vuoksi.

*

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e331f6c2-e11a-4a6b-ac48-39696638ad6d

26.4.2019

Tässä ovat SDP:n teksti ja kysymykset muille puolueilla:

  1. Hiilineutraali ja luonnon monimuotoisuuden turvaava Suomi

a.Oletteko sitoutuneet globaalisti ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen? Oletteko sitoutuneet siihen, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja sen jälkeen nopeasti hiilinegatiivinen?

[ Mitkään suomalaisten toimet eivät pysäytä ilmaston lämpenemistä, jos suurin osa maapallon 7000 miljoonasta ihmisestä ei pysty vähentämään hiilidioksidipäästöjään – sitoutuminen on siis mahdotonta.]

[ Miten uusi hallitus tai  mikään puolue  voisi määritellä mitä Suomessa tai yleensä maailmassa tapahtuu 2030- luvulla?]

b.Millaisia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen torjuminen mielestänne edellyttää eri yhteiskunnan osa-alueilla?

c.Mitkä näette keskeisinä keinoina luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ja parantamiseksi?

****

AL 27.4.2019 sivu A16, Kirsi Turkki Aki Taponen @lannenmedia.fi

Kysymysten kärki voi nakata ps:n ulos

Hallitustunnustelut ovat nyt täydessä vauhdissa. Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne nimettiin perjantaina odotetusti hallitus-tunnustelijaksi, ja hän julkisti kysymyksensä eduskuntaryhmille. Rinne aloittaa hallituspohjan selvittämisen ilmastoasioista, joiden tiedetään etukäteen olevan hankalimpia kolmesta suuresta puolueesta perus suomalaisille. Ilmastokysymyksillä Rinne voi nopeasti pudottaa perussuomalaiset pois hallitusneuvotteluista. Perussuomalaiset irtaantui joulun alla kahdeksan puolueen ilmastotyöryhmästä.

2 vastausta artikkeliin “AL :Kysymysten kärki voi nakata ps:n ulos”

  1. Suomella olisi ihan hyvää aihetta vähentää saasteita hitusen vielä – mutta hurjasti potentiaalia rahastaa ilmastonmuutoksen vastaisella toiminnalla. Ja niinhän me jo teemme. Katsokaa minkälaiset määrät miljardeja Neste lappaa maamme talouteen biotuotteillaan. Herranen aika nyt, otetaan rahat pois jos joku niitä on valmis maksamaan.

  2. Antti Rinne :”Jos Afrikan kehitys ilmastonmuutoksen ja toisaalta väestöräjähdyksen suhteen toteutuu, se tarkoittaa sitä, että siellä tarvitaan 16 miljoonaa työpaikkaa niille ihmisille, joista puolet on alle 25-vuotiaita. 1,5 miljardia ihmistä 2040-luvulla….”
    *****
    Tuo Antin kertomaa on vaikea ymmärtää –ainakin minun. -’ tarvitaan 16 miljoonaa työpaikkaa’

    Afrikan väkiluku kasva nykyään noin 30 miljoonalla vuosittain, eli ihmisiä syntyy tämä määrä enemmän kuin kuolee. Kasvunopeus on myös kasvamassa.

    ***
    YK:n ennusteet poikkeavat Antin ennusteita:

    http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005328364.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=7a093c0a4e1b496fa546d2516dbfa1f4
    16.8.2017

    YK on ennustanut, että Afrikan väestö kasvaa yli 2,5 miljardin vuoteen 2050 mennessä. Hurja väestönkasvu voi tuoda Eurooppaan satoja miljoonia siirtolaisia.
    *

    https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/278520-sdp-nostaisi-afrikan-teemaksi-suomen-eu-puheenjohtajuuskaudelle-yksi-euroopan
    26.4.2019

    Sdp nostamassa Afrikan teemaksi Suomen EU-puheenjohtajuuskaudelle: ”Yksi Euroopan kohtalonkysymyksistä”

    Sdp on nostamassa Afrikasta yhtä teemaa Suomen EU-puheenjohtajuuskaudelle. Afrikka löytyy hallitustunnustelijaksi nimetyn sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen kysymyspatteristosta muille puolueille.
    ”Olen nostanut sen useampaan kertaan aiemmin esille, että sdp:n näkökulmasta – ja siis suomalaisten ja eurooppalaisten näkökulmasta – Afrikka tulee olemaan yksi kohtalonkysymyksistä”, Rinne sanoo.
    ”Jos Afrikan kehitys ilmastonmuutoksen ja toisaalta väestöräjähdyksen suhteen toteutuu, se tarkoittaa sitä, että siellä tarvitaan 16 miljoonaa työpaikkaa niille ihmisille, joista puolet on alle 25-vuotiaita. 1,5 miljardia ihmistä 2040-luvulla. Jos ilmastonmuutos vie maata viljelyskelvottomaksi, vie puhdasta pois, eikä ole vettä laisinkaan, se tarkoittaa, että nämä ihmiset lähtevät pakoon. ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *