Eurooppaan pyrkineet merirosvot kaappasivat laivan Välimerellä

pakolainen [refugee] vai siirtolainen [migrant]

Libyasta Italian vesialueiden lähelle pakolaisia tuoneet alukset ovat joutuneet odottamaan jopa viikkoja, ennen kuin tuoduille on löytynyt loppusijoituspaikka EU-maista. Eikö tässä yhteydessä sana ’siirtolainen’ ole jollain lailla asian vääristelyä. Pakolaiset pakenevat kurjuutta, jota ovat, useimmiten, olleet itse luomassa Kun n oma maa ei riitä, haetaan paikkaa muualta.

*

Kun siirtolaiset/pakolaiset kaappaavat laivan, heistä tulee merirosvoja.

*

https://www.bbc.com/news/world-europe-47725242

Rescued migrants hijack merchant ship near Libya – reports

Migrants have hijacked a merchant vessel that rescued them off Libya’s coast, ordering the crew to head towards Malta, reports say.

More than 100 migrants aboard the cargo ship are said to have acted after being told they would be taken back to Libya.

*

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ad9b0fa1-62ed-40e2-9f98-a6013366857b

28.3.2019

Eurooppaan pyrkineet siirtolaiset kaappasivat heidät pelastaneen laivan Välimerellä

Tankkeri yritti viedä siirtolaiset takaisin Libyaan.

Alus oli poiminut merestä Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia Libyan rannikolla tiistaina illalla. Merestä pelastettiin 108 ihmistä. Kun kävi selväksi, että Elhiblu 1 -niminen tankkeri aikoo palauttaa pelastetut Libyaan, he kaappasivat aluksen.

Alus muutti sen jälkeen kurssiaan kohti Maltaa. Maltan viranomaiset vahvistavat, että alus oli kaapattu. Maltan armeijan erikoisjoukot nousivat alukselle ja ottivat sen hallintaansa, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

https://img.ilcdn.fi/DX-Y4bn0ayc7tnqWvgAQCJVnSYw=/full-fit-in/612x/img-s3.ilcdn.fi/382d2568e31b346feb68296ab832318468093da6e50828813179c4e08cd3d3cd.jpg

5 Replies to “Eurooppaan pyrkineet merirosvot kaappasivat laivan Välimerellä”

 1. Kyse ei edelleenkään ole pakolaisista, vaan elintasoturviksista, joista pääosalla ei kansainvälisten määritysten mukaisesti ole oikeutta turvapaikkaan.
  Tässä tapauksessa elintasoturviksista tuli merirosvoja eikä kyseinen kapteeni ja miehistö enää koskaan pelasta sakkia mereltä.

  1. Niinpä, millainen porukka etsii turvapaikkaa ja kaappaa sitten väkivaltaisesti laivan. Taisivat olla omasta maastaan lähteneitä rikollisia….

 2. Mitähän tämä EU:n masinoima porukka sai aikaiseksi? OPERAATIO SOPHIA-n aikana NGO alukset kuskasivat yli kuusisataatuhatta pakolaista Libyan merialueen rajalta Italiaan. Pakolaisten kuljetuksen Libyan rannikolta merialueen rajalle [ 50 km] hoitivat libyalaiset ihmissalakuljettajat.

  ****
  https://puolustusvoimat.fi/web/kansainvalinen-kriisinhallinta/valimeri-eunavfor-med-operaatio-sophia

  EUNAVFOR MED – OPERATION SOPHIA

  European Union Naval Force in Mediterranean

  Toiminta-alue: Eteläinen Välimeri
  Johdossa: Euroopan Unioni
  Perustettu: 2015
  Suomalaisia: enintään 10
  *
  EUNAVFOR MED – OPERAATIO SOPHIA
  EUNAVFOR MED – OPERAATIO SOPHIA:n tehtävänä on ihmissalakuljettajien toimintaedellytysten häiritseminen ja estäminen sekä Eurooppaan suuntautuvan laittoman maahanmuuton vähentäminen.

  Euroopan Unionin operaatio EUNAVFOR MED toimii Välimerellä tavoitteena rikkoa ihmissalakuljettajien ja ihmiskauppiaiden toimintamalli Pohjois-Afrikasta Eurooppaan, keskittyen Libyasta Eurooppaan suuntautuvan toiminnan estämiseen.

  Euroopan unionin neuvosto teki heinäkuussa 2017 päätöksen jatkaa EUNAVFOR MED operaatio Sophiaa vuoden 2018 loppuun saakka. Operaatiolla on kaksi tukitehtävää, jotka ovat Libyan rannikkovartioston ja merivoimien kouluttaminen sekä YK:n aseidenvientikiellon toteutumisen valvonta Välimerellä.

Kommentoi