Iltalehden manipuloivasta tyylistä

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/12976e82-b3fd-4af1-99b0-d8a5382e9398

Iltalehden otsikko

Uudenvuodenpuhe: Presidentti Niinistöltä suoraa puhetta maahanmuutosta, tuomitsi epäinhimilliset teot – ”Se on kestämätön tilanne”

*

Otsikosta saa kuvan, ottaen huomioon lehden tyylin, että ’epäinhimilliset teot’ liittyvät suomalaisten ääriliikkeiden toimintaan.

Ote Sauli Niinistön puheesta:

Lisäksi olemme nähneet, kuinka jotkut meiltä turvaa hakeneet, ja saaneetkin, ovat itse luoneet tänne turvattomuutta epäinhimillisin teoin. Se on kestämätön tilanne.

 

*

Niinistön uudenvuoden puhe kokonaisuudessaan

https://www.presidentti.fi/uutinen/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-uudenvuodenpuhe-1-1-2019/

Pari otetta puheesta:

Mutta muutoksen keskellä näkyy huolestuttavia merkkejä myös vaarallisista ääriliikkeistä. Keltaisten liivien suojaan piiloutuneet anarkistit ja avoimesti natsitunnuksin marssivat vievät ajatukset viime vuosisadan julmuuksiin ja raakuuksiin. Demokratiassa ei niille ole sijaa.

.

Turvapaikkahakemusta ei voida jättää käsittelemättä, ilman että rikotaan kansainvälistä oikeutta. Kansainväliset sopimukset on tehty suojaamaan hätää kärsiviä. Heitä meidän on autettava. Mutta kuten meilläkin on koettu, jättää järjestelmä mahdollisuuden hyväksikäyttöön myös muista syistä maahan pyrkiville. Lisäksi olemme nähneet, kuinka jotkut meiltä turvaa hakeneet, ja saaneetkin, ovat itse luoneet tänne turvattomuutta epäinhimillisin teoin. Se on kestämätön tilanne.

13 vastausta artikkeliin “Iltalehden manipuloivasta tyylistä”

  1. Pressan puheessa on aineksia jopa vihapuheeseen eli kiihottamista kansanryhmää (mamut) kohtaan. Mitä tähän sanoo pääministeri Sipilä, joka uudenvuoden puheessaan sanoi, että ”vihapuhe on rikos”? Kyseessä on blogistin viimeinen vahvennettu lause.

    Tässä nyt saadaan konkrettinen osoitus siitä, että vihapuhe on niin tulkinnanvarainen, että sillä ei saa uhkailla ketään, kuten Sipilä tekee. Vai onko niin, että jos asian sanoo pressa se on eri asia, jos sen saman sanoisi esim. tunnettu persupoliitikko?

  2. Neuvo niille, jotka haluavat kirjoittaa mamuista negatiivisesti. Siteeratkaa presidentin uudenvuoden puhetta ja mainitkaa erikseen, että siteeraus on pressan uudenvuoden puheesta.

    1. Silmälappuidealisteihin eivät siteeraukset uppoa.Persut ovat paljonkin siteerailleet Euroopan päämiesten kantoja multiculturalismi -opin häikkimäisyydestä. Mutta ei auta, natsikorttia heilutellaan. Itse täytyy ottaa esiin turmiolan tommi -kortti.

      Niinistön puhe oli linjassa hänen eduskunnan avajaisissa pitämänsä puheen kanssa siinä, mitä turvapaikkaturismiin eli asylum -turismiin tulee. Nyttemmin tuo kolmen vuoden takainen puhe on netistä häipynyt.

  3. Olen huolestunut kun pressa ei kantanut huolta omista heikoimmista pudotetuista yhteiskuntamme äärirajoille?
    – Mielestäni lihapatojen äärellä olisi syytä pohtia mistä syntyy viha ja vihapuhe?

  4. ”Lisäksi olemme nähneet, kuinka jotkut meiltä turvaa hakeneet, ja saaneetkin, ovat itse luoneet tänne turvattomuutta epäinhimillisin teoin. Se on kestämätön tilanne.”

    Joidenkin mielestä uutiset luovat turvattomuuden tunnetta ja siksi ne pitäisi sensuroida. Kai tänne laivalasti kannibaalejakin mahtuu, kun tv-dokumentitkin todistavat, että ne ovat yllättävän mukavia kavereita. Heidän kanssaan voisi kokea kivoja pelihetkiä ja muutakin mukavaa.

  5. Minä pidin presidentin puheesta, luulin sen olevan niin suoraviivaisen ja selkeän, että kukaan ei voi ymmärtää väärin. Väärin luulin.

  6. https://www.is.fi/politiikka/art-2000005951819.html

    ”Tampereen yliopiston valtio-opin professorin Tapio Raunion mukaan Niinistö pysyi kuitenkin tämänpäiväisessä puheessaan omalla, perustuslain asettamalla tontillaan.

    Lue tasavallan presidentin koko uudenvuodenpuhe sanasta sanaan.

    Eräs yksityiskohta presidentin puheessa jäi kuitenkin ihmetyttämään professoria.

    – Hieman ehkä ihmetytti, kun Niinistö totesi, että voimme hyvillä mielin sanoa, että Suomi on maailman demokraattisin, tasa-arvoisin ja vapain maa. Mielestäni Niinistö on oikeassa siinä, että meillä on luottamus viranomaisiin ollut korkealla. Mutta se, onko Suomi maailman demokraattisin, tasa-arvoisin ja vapain maa ovat asioita joihin kannattaa suhtautua kriittisesti.”

    ———————————————-

    Jos Suomi olisi demokraattinen, niin

    – pakkoruotsi olisi historiaa
    – lakiehdotuksia rustaava Folkrtinget olisi historiaa tai ainakin sen vuotuinen puolen miljoonan euron valtion tuki poistettaisiin
    – freudentalistit eivät enää pitäisi pilkkanaan perustuslain kuudettakaan pykälää, jonka tarkoituksena on turvata tasa-arvo kansalaisten välillä, kuuluivat he sitten mihin etniseen ryhmään tahansa

    Sauli Niinistö vastaanotti jokin aika sitten Folktingetin kultaisen mitalin, joten Sauliin on ainakin yritetty vaikuttaa.

  7. Niinistön puhe oli nytkin hyvin suoraviivainen. IL:n toimituksessa saattoi olla yksi toimittaja, joka ymmärsi osan puhetta väärin – tai halusi antaa otsikossa lukijalle väärän kuvan hänen puheestaan

    IL otsikoi : Uudenvuodenpuhe: Presidentti Niinistöltä suoraa puhetta maahanmuutosta, tuomitsi epäinhimilliset teot – ”Se on kestämätön tilanne”

    Otsikosta : ’puhetta maahanmuutosta, tuomitsi epäinhimilliset teot’ –– siis kenen teot?

    Niinistö kyllä sanoo selkeästi puheessaan kenen tekoja hän tarkoittaa.

  8. asapainoinen puhe Niinistöltä Hänen kansansuosionsa on niin vahva, että toimittajatkaan eivät juuri uskalla käydä hänen kimppuunsa, vaikka olisivat eri mieltä. Siksi jotkut heistä siteeraavat häntä yksipuolisesti, vain niiltä osin kuin Niiinistön puheet tukevat heidän omaa agendaansa. Esimerkiksi Hesarissa kolumnisti ”löysi” Niinistön puheesta lähinnä maahanmuuttoa puolustavia asioita, jopa tulkiten Niinistön lainauksen runoilija Eeva Kilveltä siten. Siinähän sanottiin:

    ”Siis kauneutta on.

    Rakkautta on.

    Iloa on.

    Kaikki maailman kurjuudesta kärsivät, puolustakaa niitä!”

    Hesarin toimittajan tulkinnan mukaan ”niitä” tarkoitti turvapaikanhakijoita! Taitaa oll ”hoono soomi”, sillä ”niitä” viittaa asioihin, jos tarkoitettaisiin ihmisiä, sanottaisiin ”heitä”.

    Eihän Niinistön puhe mikään ”rajat kiinni” puhekaan ollut silti, vaan jälleen ”tolkun ihmisen” puhe, sellaisen, joka haluaa auttaa hädässä olevia, mutta ei hyväksy sitä, että viilataan linssiin.

  9. https://www.presidentti.fi/uutinen/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-uudenvuodenpuhe-1-1-2019/

    Euroopan unioni on etsimässä ratkaisuja muuttoliikkeen hallintaan. Sopimus Turkin kanssa on antanut ainakin hengähdysaikaa sopia säännöistä, ketkä ja miten Eurooppaan tulevat ja minne he sijoittuvat.

    ***
    Näinhän se menee – ”Sopimus Turkin kanssa on antanut ainakin hengähdysaikaa.”

    Toki EU-maiden on maksettava korvausta Tukille.

    *
    Niinistö sai Venäjältä tulevan pakolaisvirran tyrehtymään sopimalla Putinin kanssa.

    Italia on lahjoittanut aluksia Libyan rajavartiostolle, joka tekee parhaansa, etteivät ihmisalakuljettajat pääsisi merelle viemään pakolaisia merialueen rajalla odottaville NGO- aluksille.

    Taitaa olla niin, että koko EU-alueen rajojen pitävyys perustuu rajanaapurien hyväntahtoisuuteen.

  10. Katsoin Niinistön puheen, ehkä hänen puheestaan aisti huolen siihen olennaiseen jotta meidän vieraanvaraisuutta ei maahan tulleet turvapaikanhakijat saa käyttää väärin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *