Vihapuhe ala Sipilä ja sananvapaus

Suomen lainsäädännössä ei ole tarkkaa määritelmää siitä, mikä on vihapuhetta.

Kiihotusta kansanryhmää kohtaan pidetään vihapuheena ja se onkin ollut toistaiseksi perusteluna muutamille tuomioille vihapuheesta.

Nettipoliisi Marko ”Fobba” Forss on kirjoittanut Uuteen  Suomeen selventäviä tulkintaohjeita vihapuheesta. Nyt kun itse pääministeri on ryhtynyt vihapuheiden ylimmäksi tuomariksi on syytä perehtyä Forssin tulkintoihin, sillä hän on asiantuntija, jos haluaa välttyä linnatuomiolta, kun vankilaolotkin ovat niin surkeat ainakin venäläisen median mukaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213892-poliisilta-3-esimerkkia-tama-vihapuhetta-mutta-ei-rangaistavaa

Hyvää Uutta Vuotta !

 

11 vastausta artikkeliin “Vihapuhe ala Sipilä ja sananvapaus”

  1. Ymmärränkö oikein että tulijoista puhuminen on herkemmin vihapuhetta ja omista kantasuomalaisista tolvanoista saa puhua ronskimmin?

  2. Viha on aika tulkinnanvaraista. Joku saattaa näyttää vihaiselta vaikka ei ole sitä.

  3. Tässä nettipoliisin mielipide vihakirjoittelun eri asteista.

    Asiallisessa vihreässä kommentissa toivotaan päättäjien tekevän jotain sille, että ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksissa on poliisin tilastojen mukaan korostunut.

    Keltaisessa tekstissä ihmetellään sitä, että ulkomaalaiset raiskaavat ja ahdistelevat kantaväestöä enemmän ja kysytään, miksi raiskaajien päätä silitellään.

    – Keltaisessa tekstissä mennään asiattoman puolelle ja melko moni voi pitää sitä jo vihapuheena. Vihapuhe määritelmänä kun on lähinnä subjektiivinen kokemus, jota nykyään rinnastetaan jos jonninmoiseen vihaiseen toimintaan netissä. Rangaistavaa vihapuhetta se ei kuitenkaan ole, Fobba kirjoittaa.

    Punainen teksti, jossa kaikki maahanmuuttajat leimataan raiskaajiksi ja lasten hyväksikäyttäjiksi, on Fobban mukaan selvästi laiton

  4. Fobban tulkinta ”keltaisesta” tekstistä on mielenkiintoinen.
    Ensinnäkin on totta, että määräänsä suhteutettuna maahanmuuttajat tekevät moninkertaisesti raiskauksia kantasuomalaisiin verrattuna.
    Tuo kommentti raiskaajien päänsilittelystä puolestaan koskee selkeästi kaikkia raiskaajia – myös suomalaisia – eikä siten suoraan kytkeydy vain maahanmuuttajiin, joten siinäkin suhteessa fobba menee metsään.

  5. No kaikki on joko rasimia taikka vihapuhetta joka ei vasta puolta miellytä sipilä ei tiedä muusta kun postillasta jotain sieltäkin vain valikoiden . terv tepivaari

  6. Vihapuheet kansallisvaltiotamme ovat muotia. Niistä voisi antaa sakkoa ja varsinaisista vihateoista kansallisvaltiotamme kohtaan saisi antaa häkkiä.
    Eduskunnassa kansallisvaltiomme tuhoa haluava voitaisiin viedä arestiin työhuoneeseensa ja laittaa pönkä ovelle.

  7. Nettipolisimme ihan hyvin muistutti mikä on huonon käytöksen ja laittomuuden ero.

    Toki itse kysyn aina tässä seuraavaa: kannattaako käyttäytyä huonosti? Ihan sama onko se laitonta vai laillista, kannattaako olla epäkohtelias?

  8. Tilastotieto naapurimaastamme Norjasta:

    Norjassa turvapaikan saaneet lomailevat lähtömaassaan seuraavasti: 71% lomailee Irakissa, Iranissa 55%, Afganistanissa 40%, Somaliassa 24% ja Eritreassa 12%.

    Miksi mm Irak ei ota kansalaisiaan takaisin vaikka ne vierailee siellä säännöllisesti, koska islam invaasio…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *