Puhemies Risikko : Pysyvä oleskelulupa pitää pystyä purkamaan

Jospa ratkaisuna olisi, ettei myönnetä laisinkaan pysyviä oleskelulupia. Vasta Suomen kansalaisuuden saatuaan maahamme tullut pakolainen voisi alkaa rötöstelemään ilman pelkoa maastakarkoituksesta.

*

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005955944.html

5.1.2019

Eduskunnan puhemies Paula Risikko ehdottaa tiukennuksia ulkomaalaislakiin.

Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa lauantaina vieraillut eduskunnan puhemies Paula Risikko(kok.) ehdottaa muutosta ulkomaalaislakiin.

– Meillä pitää olla mahdollisuus purkaa päätös oleskeluluvasta. Jopa pysyviä oleskelulupia pitää pystyä purkamaan, Risikko totesi Ylen haastattelussa.

Ennen viime helmikuussa alkanutta pestiään eduskunnan puhemiehenä Risikko työskenteli sisäministerinä, jonka vastuualueeseen kuului muun muassa maahanmuutto.

Risikon mukaan hädänalaisia on aina autettava myös kansainvälisten sopimusten mukaan, mutta on mahdollisuus, että järjestelmää käytetään väärin.

[’hädänalaisia on aina autettava’ Jos jollakin on nälkä, niin millainen on suomalaisten auttamisvelvollisuus? – toimittaa ruoka-apua nälällisille vai ottaa heidät Suomeen]

Risikon mukaan lakiin pitäisi lisätä maininta kansallisesta uhasta.

– Jos henkilö on kansallinen uhka, niin hänen oleskelulupansa pitää pystyä purkamaan. Nythän pysyvien oleskelulupien purkaminen on hyvin vaikeaa.

Haastattelussa käsiteltiin muun muassa paljon huomiota herättänyttä Oulun raiskaustapausta, jossa uhrina on alle 15-vuotias tyttö.

– Tiedän että tämä on hyvin vaikea aihe. Oulun tapaus on erittäin järkyttävä, varsinkin kun se kohdistuu lapseen. Meillä pitää olla järjestelmä siihen, jolla näitä pystyttäisiin ennalta ehkäisemään. Pitää muistaa, että näistä seuraa rangaistus. Se pitää olla tiedossa myös Suomeen haluavilla, ja kaikki vetovoimatekijät pitää pystyä poistamaan, Risikko totesi.

Turvallisuusaiheet olivat haastattelussa muutenkin paljon esillä. Seuraavissa eduskuntavaaleissa ehdokkaana oleva Risikko pitää yhtenä tärkeimmistä tavoitteistaan turvallisuuden parantamista. Hänen mukaansa maan turvallisuutta pitäisi suunnitella pitkäjänteisesti, ja siihen pitäisi saada selkeä suunnitelma.

Viime vuoden tärkeimmäksi uutiseksi hän nosti tiedustelulain käsittelyn nopeutetussa järjestyksessä.

– Olemme jo nyt myöhässä tiedustelulain suhteen. Olemme muiden maiden varassa, että voimme tiedustella luottamuksellista tietoa, Risikko totesi.

Esimerkkeinä tiedustelulain tarpeesta hän mainitsi muualla Euroopassa tapahtuneet terrori-iskut sekä Suojelupoliisin kommentit.

Risikon mukaan on myös mahdollista, että jokin ulkovalta pyrkii vaikuttamaan eduskuntavaalien tulokseen.

– Meidän vaalijärjestelmämme, lippuäänestys on aika vanhakantainen, mutta kuitenkin aika turvallinen, Risikko totesi.

– Sitähän emme voi tietää, kuinka paljon vaikutetaan vaalikeskusteluissa, ja miten paljon trollaus lähtee liikkeelle, ja pyritään vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin jopa valeuutisilla. Sitä varmasti tulee tapahtumaan, se on ihan selvää. Siinä on tärkeää olla hereillä, eikä uskota kaikkeen mitä luetaan.

13 vastausta artikkeliin “Puhemies Risikko : Pysyvä oleskelulupa pitää pystyä purkamaan”

  1. Nähdään että jääkö kuplaksi. Mutta maahantulijoiden/pakolaisuuden aiheuttamat jatkuvat mahdolliset rikokset hakiessa turvapaikkaa, eivät ole tätä maata ansainneet.

  2. Kokoomuksessa on tiukkaa ja löysää linjaa olevia. Se on ihan siitä kiinni että kumpia valitaan enemmän eduskuntaan jotta kumpi linja on johdossa.

  3. Tullaan huomaamaan kuinka ennen vaaleja lupaillaan sitä sun tätä, lupaukset unohdetaan heti vaalien jälkeen.

  4. Onkohan vielä mikään puolue johdon tuella lupaillut mitään ” yritetään/-katsotaan mihin suoritus riittää ” voi olla lähempänä kuin itse suoritus mutta taas pitää huomioida seikka : Ettei poliittinen tanssi ole yhden vaan koko demokratian yhteinen suoritus !

    Ei ole yhden puolueen järjestelmää Pohj.Korean tapaan ymv.

  5. Ihan oikeaa erityisosaajien työperäistä maahanmuuttoa on helpotettava.

    Kun on oikeasti pätevä työntekijä, joka saisi heti työpaikan Suomessa, niin nyt voi joutua odottamaan työlupaa noin vuoden. Se ei ole järkevää.

    Toisaalta Suomeen ei saisi ollenkaan päästää vaikkapa afrikkalaisia ilman omaa oikeaa voimassa olevaa passia JA viisumia. Ei vaikka osaisi taikasanan asylum, tai jotakin sinne päin.

    Ongelma ei ratkea millään muulla konstilla kuin olla päästämättä kaikenlaista nimetöntä, kotimaatonta ja iätöntä porukkaa maahan. On nähty miten vaikeaa niistä on päästä eroon edes sitten kun ovat saaneet lainvoimaisen päätöksen poistua maasta.

    Risikon ehdotuskin on kuitenkin askel oikeaan suuntaan. Vaikkapa somalille voi hyvinkin olla pelote, että otetaan oleskelulupa (tai kansalaisuus) ja pudotetaan Mogadishun lentokentälle.

  6. Kokoomuksella vaikuttaa olevan tarvetta leikkiä ajoin myös maahanmuuttokriittisiä, vaikka se ei edustakaan heidän arvopohjaansa.

    Mikä sitten on Kokoomuksen arvopohja, vai pitäisikö Kokoomuksen arvopohjaa kysellä EK:lta, sieltähän se joka tapauksesa tulee.

    Entisestä koti, uskonto ja isänmaa puolueesta ei ole jäljellä enää kuin harhainen muisto, jos puolue koskaan mitään muuta on edes ollut.

  7. Maahanmuutolla mässäilijöitä riittää. Ne tulijat ovat jo täällä ! Ja uskokaa, kohta lähtevät pihalle ne, jotka eivät ole statustaan ansainneet ja siihen ei PS vaikuta mitenkään. Muut sen tekevät, mitä tehtävissä on.

  8. No nyt jo Mykkänenkin myötäilee Risikkoa – molemmilla olisi ollut aikaa hoitaa homma, joten vaalipropakandaa. PSää tarvitaan?

  9. Mihin ps:a tarvitaan? Jarruttaa vain kaikkea ja puhuu lämpimikseen eikä saa aikaan yksin yhtään mitään, eikä edes muiden kanssa, koska muita ei ole. Niilosta on tullut persu- ei oo enää demari.

  10. Mihin perussuomalaisia tarvitaan? Vaikkapa nostamaan keskusteluun asioita, joista muut puolueet poliittisen korrektiuden nimissä haluavat vaieta. Yksin on toki vaikeata saada asioita läpi, kun näyttää siltä, että kolmistaankaan ei aina oikein onnistu.

    Voidaan kysyä, millaista olisi esim. Suomen turvapaikkapolitiikka tänään , jos perussuomalaisia ei olisi eduskunnassa? Tänne kaikki ja heti, vai miten?

  11. JuhaU, persut eivät vaikuttaneet millään tavalla tulijoihin, eivätkä omin toimin estäneet. Hallitus kävi sentään Venäjän väylät tukkimassa- eivät persut. Puheet ovat puheita.

  12. HS kertoo, että oikeusoppineen mukaan jo nyt voidaan karkoittaa ilman sen kummempia=”Ei tarvita enää erillistä pykälää oleskeluluvan peruuttamiselle, kun karkottamista ja käännyttämistä koskevat pykälät nyt jo sallivat karkottamisen ja käännyttämisen kansallisen turvallisuuden perusteella.”

    Hän muistuttaa, että kansallinen turvallisuus oli karkottamisperuste jo vuoden 1991 ulkomaalaislaissa. Kansallinen turvallisuus on niin ikään jatkuvassa käytössä ulkomaalaisasioissa. Aika ajoin Suomesta karkotetaan ja käännytetään ihmisiä, joita suojelupoliisin lausunnon perusteella pidetään uhkana kansalliselle turvallisuudelle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *