Tapahtui Saudi-Arabiassa

EU – eliitti, m-m. Emmanuel Macron, Angela Merkel. Juha Sipilä, Petteri Orpo.., levittivät mantraa : Meidän on kannettava vastuuta. [ Sana ’meidän’ tarkoittaa eu- alueen kansalaisia. ]

EU-alueen kansalaisten on varmasti turha odottaa, että Lähi-idän rikkaat öljyvaltiot alkaisivat kantaa vastuuta muslimipakolaisista.

*

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006053292.html

Naisia alistava Saudi-Arabian holhouslaki ei ole ikiaikainen: Se kumpuaa parkki­paikalla tehdystä teloituksesta, johon nuori­pari tuomittiin rakkauden tähden

Saudi-Arabian entinen kruununprinssi määräsi parikymppisen lapsenlapsensa murhattavaksi vuonna 1977. Se johti holhouslakiin ja käänsi osaltaan kuningaskuntaa yhä autoritaarisemmaksi..

Jokaisella naisella on miespuolinen holhooja. Ilman holhoojan lupaa nainen ei voi matkustaa tai tehdä itseään koskevia päätöksiä. Holhooja voi olla jopa naisen oma poika.

Holhouslaki ei ole ollut Saudi-Arabiassa ikuisesti. Se säädettiin vuonna 1977.

*

Taustalla oli arabimaissa valtaisaa huomiota saanut tragedia, jossa Saudi-Arabian entinen kruununprinssi määräsi lapsenlapsensa ja tämän poikaystävän teloitettaviksi vain siksi, että näillä oli ollut suhde.

Faktatiedot tapauksesta ovat vähissä ja jotkin perustiedotkin ristiriitaisia. Esimerkiksi prinsessa silloiseksi iäksi kerrotaan yleensä 19, joissain lähteissä kuitenkin 23.

Perusasiat ovat kuitenkin selvät: nuori prinsessa rakastui mieheen, jota hänen perheensä ei hyväksynyt. Nainen kieltäytyi jättämästä rakastettuaan, ja hänen isoisänsä määräsi molemmat tapettavaksi.

Murha suoritettiin päivänvalossa julkisella paikalla, eikä siitä koitunut tappajille mitään seurauksia. Asiahan oli perheen sisäinen, ja perhe oli maan ehdotonta eliittiä.

 

3 Replies to “Tapahtui Saudi-Arabiassa”

 1. 200 miljardilla eurolla Qatar olisi voinut ylläpitää melkoisen joukon pakolaisia vuosien ajan.

  ***
  https://www.is.fi/lentopallo/art-2000006052265.html

  Projektiin törsätään 200 miljardia – Mikko Oivanen hämmästelee Qatarin toimintaa: ”Kuka sitä käyttää MM-kisojen jälkeen?”

  Jalkapallon MM-kisat myönnettiin aiemmin Qatarille, mutta kisaisännän valintaa on kritisoitu voimakkaasti ratkaisun jälkeen. Turnaus on tarkoitus järjestää loppuvuodesta 2022. Asiantuntija-arvioiden mukaan tähän hankkeeseen törsätään noin 200 miljardia euroa.

 2. Eiköhän saudit ole rahoittaneet sunnien kalifaatin sotilasosastoakin eli Isistä?

  Bush Tyhmempi hööki Irakiin luultavasti saudien toivomuksesta, koska saudit pelkäsivät sitäkin vähäistä demokratiaa, mikä Irakissa vallitsi.

Kommentoi