Uutisen otsikointi HS:ssä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006308352.html

15.11.2019

[ Otsikko HS:n uutisessa, suurella fontilla:] Israel kertoo iskeneensä Gazaan tuli­tauko­sopimuksesta huolimatta

*

[ Ote HS:n uutisesta:] GAZASTA taas ammuttiin viisi rakettia Israelin puolelle tulitaukosopimuksesta huolimatta.

”Israelin armeija suhtautuu tulitauon rikkomiseen ja Israeliin ammuttuihin raketteihin suurella vakavuudella”, armeija sanoi lausunnossaan.

4 Replies to “Uutisen otsikointi HS:ssä”

 1. Jep, ja raketteja lentää Gazasta vähän väliä, ei niistä edes uutisoida. Gazasta tulevat raketit on tarkoitettu umpimähkään surmaamaan siviileitä. Israelin iskut taas ovat täsmäiskuja noita raketteja ampuvia terroristeja vastaan. Israelin armeijalla on ollut jopa tapana varoittaa puhelinsoitolla siviileitä tulevasta iskusta jotta nämä osaavat poistua. Yle muisti ensin mainita iskujen erilaisen tarkoituksen mutta sittemmin raportoi vain ”iskuista” puolin ja toisin. Ikäänkuin Israelikin ampuisi raketteja vain huvikseen Gazaan.

  Viimeisimmät iskut alkoivat, kun Israel tappoi Islamilaisen Jihadin apulaiskomentajan. Islamilainen Jihad on Gazassa toimiva, Iranin tukema terroristijärjestö. Iran pyrkii ahdistamaan Israelia monesta suunnasta: Gazasta ja myös Libanonista Hezbollahin eli ”Jumalan puolueen avulla ja myös Syyriasta perustamalla sinne tukikohtia. Iranin entinen presidentti Mahmoud Ahmadijaned sanoi Iranin tavoitteen suoraan: Israelin ”pyyhkiminen pois” maan päältä. Nykyinen presidentti ei ole sanonut samaa, mutta Iranin todellinen johtaja on papisto, ilman sen lupaa ei tuollaisia mennä sanomaan eikä se ole vaihtunut minnnekään vaikka keulakuva presidentti on vaihtunut.

 2. Hesarista:

  ”Israel teki useita ilmaiskuja Gazaan, terroristijärjestö ampui jopa 200 rakettia Israeliin”

  Otsikko, joka kertoo oikein kyseessä olevan terroristijärjestön.

  Tämä taas:

  ”Israelin ja Gazan välillä on ollut jo kolme sotatilaa vuodesta 2008 alkaen, ja Gaza on ollut Israelin saartamana jo yli kymmenen vuotta.”

  Ei pidä täysin paikkaansa, sillä Gazalla on raja myös Egyptin kanssa. Israel ei yksin kykenisi saartamaan Gazaa. Mutta Egyptin nykyinen johto ei pidä Gazaa hallitsevasta Hamasista, joka on samaa Islamilaista Veljeskuntaa kuin Egyptin syrjäytetty islamistinen presidentti al Mursi. ”Saarrosta” huolimatta Gaza saa tarvikkeensa Israelista. Rajoituksilla koetetaan estää sellaisten tuotteiden pääsyä joita Hamas voisi käyttää terrori-iskuihinsa. Niihin islamistinen Hamas käyttääkin kaiken tarmonsa, mm. yrittäen kaivaa tunneleita Israeliin ja lähettäen palavia lentäviä esineitä jotka ovat sytyttäneet Israelissa paljon tulipaloja.

 3. Kun toista moititaan ja toista ei niin mihin se johtaa ??
  Nostaako se intoa iskeä raketein moitittua ??
  Miksi rakettimiesten intoa ei saa lainkaan hillitä ??
  Miksi ja miksi ja miksi ????

Kommentoi