Yli 300 iskua kehässä perjantaina saanut nyrkkeilijä kuoli

Tapaus herättää varmasti ajatuksia.

Ammattinyrkkeilyssä, kuten kaikessa ammattiurheilussa, raha ratkaisee. Alakynnessä olleen venäläisen valmentaja varmaan halusi, että suojattinsa ottelisi täydet kaksitoista erää – vaan kun ei otellut. Nyt Maksim Dadashev ei ottele enää erääkään. Olisiko ottelun kehätuomarin pitänyt keskeyttää ottelu?

https://yle.fi/urheilu/3-7948714

Kehätuomarin tehtävänä on valvoa, että ottelijat noudattavat sääntöjä. Hän myös huolehtii nyrkkeilijöiden turvallisuudesta. Kehätuomarilla on ainoana valtuudet keskeyttää ottelu, jos toinen nyrkkeilijöistä on hänen näkemyksensä mukaan liian ylivoimainen ja vastustaja on vaarassa vammautua. Tällöin tuomioksi tulee tekninen tyrmäys.

[ Sain jostakin käsityksen, että kyseisessä tapauksessa venäläisen valmentaja ’heitti pyyhkeen kehään’.]

*

Ottelun kulku :

https://www.youtube.com/watch?v=WoMb3tIdmJI

Yli 300 iskua kehässä perjantaina saanut nyrkkeilijä kuoli

*

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006182647.html

23.7.2019

VENÄLÄINEN nyrkkeilijä Maksim Dadashev on kuollut, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

28-vuotias Dadashev sai päävammoja IBF-liiton keskisarjan ottelussa Puerto Ricon Subriel Matiasia vastaan. Ottelutilaston mukaan Matias löi Dadashevia ottelussa 319 kertaa.

Dadashevin valmentaja Buddy McGirt keskeytti ottelun 11. erän jälkeen. Aluksi nyrkkeilijä ei olisi halunnut keskeyttää, vaan jatkaa ottelua.

Ottelun jälkeen Dadashev ei kyennyt itse kävelemään pukuhuoneeseen. Pian hän alkoi vuoda pahoin ja hänet vietiin sairaalaan. Siellä aivoverenvuodosta kärsinyt venäläinen vajosi koomaan, josta ei enää herännyt. Nyrkkeilijälle tehty aivoleikkaus ei onnistunut pelastamaan häntä.

7 vastausta artikkeliin “Yli 300 iskua kehässä perjantaina saanut nyrkkeilijä kuoli”

  1. Jos nyrkkeilijä sekä hänen valmentaja on näin huono reagoimaan niin se on sitten ”heippa vaan”… Ei ole meidän ongelma.

  2. Minun mielipiteeni tähän on, että ihmisen pää ei ole tarkoitettu alasimeksi.

  3. Sairasta ”urheilua” kaikenlainen vastustajan lyöminen ja potkiminen!
    Ei terveiden touhuja!

      1. Näytät olevan vasta raamattuopintojesi alkuvaiheessa, joten, älä vedä johtopäätöksiä vain alkuteksteistä, vaan tutustu koko teokseen ja ymmärrä kanssa!

  4. Ammattiurheilu on bisnestä, jossa voitot maksetaan terveydellä – joskus hengellä. Se on nykypäivän versio gladiaattoritaisteluista, ero on siinä että kuolema tulee usein hitaammin. Ja että on veronmaksaja maksamassa sairaseläkkeet.

  5. https://www.is.fi/nyrkkeily/art-2000006184762.html
    25.7.2019

    Taas surullinen uutinen nyrkkeilystä: 23-vuotias ammattilaisnyrkkeilijä kuoli – edellinen ottelu oli vain viikko sitten

    Ammattilaisnyrkkeilyssä toinen traaginen kuolemantapaus tällä viikolla.
    Argentiinalainen nyrkkeilijä Hugo Santillan, 23, on kuollut ottelussa saamiinsa vammoihin kotimaassaan Argentiinassa. Santillan otteli lauantaina Uruguayn Eduardo Abreuta vastaan ratkaisemattoman kamppailun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *