Annetaanko hallitukselle mahdollisuus

 

 

Olemme eläneet pitkään porvarillisen hegemonian aikakautta. Aikakautta jossa oikeistolainen ideologia on tunkeutunut yhteiskunnan joka osa-alueelle. Kaikkea mikä vähänkään on viitannut perinteisiin ns. vasemmistolaisiin arvoihin, muun muassa humaanisuus, rauhan työ, solidaarisuus jne., on saman tien saanut valtavan ryöpytyksen osakseen. Olemme eläneet pysähtyneisyyden aikaa, jossa vain ja ainoastaan harjoitettu uusliberalismi on nähty ainoana ja oikeana.

 

Julkinen sektori on ollut jatkuvan ryöpytyksen kohteena. Sitä on parjattu menneisyytenä jota toki taitavat oikeistopoliitikot ovat olleet pakotettuja toisella suupielellä puolustamaan, mutta jota on kaikella tarmolla ajettu alas.

 

Ammattiyhdistysliike on joutunut ajojahdin kohteiksi, jossa häpeämättömästi koko oikeiston laajalla rintamalla on leimattu menneisyyden jäänteeksi. Ihmiset on ajettu nurkkaan kovalla oikeistolaisella talouspolitiikalla, jossa ”heikot sortuu elon tiellä” ja kas kas, ne jotka ovat tippuneet tai yhteiskunnan kehitys ei olekaan mennyt kuin on haluttu, on syy sysätty ammattiyhdistyksen niskoille.

 

Taide, kulttuuri ja media on vyörytetty salakavalasti porvarillisen hegemonian työrukkasiksi. Miten usein kuulekaan kuinka taiteen ei tule politikoida, ei ottaa kantaa yhteiskunnan epäkohtiin. Toki kantaa on saanut ottaa, kunhan sopii oikeistolaiseen ideologiaan, eikä horjuta yhteiskunnan rakenteita.

 

Näin kun elämme totaalisessa porvarillisessa hegemoniassa, jossa vaihtoehtoja ei kerta kaikkiaan  haluta olevan, siksi Antti Rinteen uusi hallitus on saanut alkutunnusteluista lähtien täyssaavillisen ja ylikin kylmää vettä niskaansa.

 

Kylmät väreet ovat kulkeneet oikeistolaisten ekonomistien ja heitä kaikella tapaa tukevien eri instanssien selkäpiissä. Entä jos Rinteen hallitus edes pikkuriikkisen onnistuu paljastamaan mitä vaurioita kokoomusjohtoinen politiikka on saanut aikaan ja miten pienin askelin alkaa tavallinen kansa nousta suosta johon uusliberalistinen talouspolitiikka on heidät sysännyt?

 

Rinteen hallituksen ensiaskeleet näyttävät kuinka politiikan kummaltakin laidalta (kommunistit, kokoomus ja perussuomalaiset) sataa kovaa kritiikkiä hallitusta kohtaan. Kritiikki on totta kai tervetullutta ja suotavaa. Ristiriitojen kautta yhteiskunta kehittyy.

 

Laitavasemmalla (kommunistit ja varmaan osin Vasemmistoliiton sisällä) käydään kovaakin polemiikkia oikeistolaisen yhteiskunnan oloissa osallistumisesta hallitusvastuuseen. Koetaan mahdollisuudet olemattomiksi ajaa työläisten ja vähäväkisten asiaa riittävästi.

 

Olen itsekin ”vanhan liiton miehiä”, jossa kavahdan lähtöä ”herrojen kanssa marjaan”, hallitusyhteistyön puitteissa. Kuitenkin ajattelen, että köyhä ja työtätekevä kansa on ajettu viime vuosikymmeninä niin ahtaalle kuin olla ja voi ja siksi pienetkin askeleet jotka avittavat nousua kurjuuden alhosta ylös, ovat kannatettavia.

 

Jos edes piirun verran saataisiin oikeistolaista henkistä ilmapiiriä nujerrettua, olisi sekin jotain. Uskokaa pois, minuakin harmittaa vietävästi hävittäjähankinnat ja monet muut asiat joihin olisin halunnut korjausta, vaikka pääomatulojen verotuksen muodossa. Vasemmistolla ei kuitenkaan taida olla tällä hetkellä lihaksia joilla pullistella.

 

Vallankumouskaan ei taida kolkutella oikeistolaisen yhteiskuntamme oven takana. Joten mitä toverit pitäisi tehdä? Olisiko kuitenkin hyvä antaa hallitukselle tukea niissä asioissa joissa vaikka teelusikalla annetaan helpotusta kaikkein kurjimmassa olevien elämää helpottamaan, kun kauhalla ei varmaan näissä yhteiskunnallisissa oloissa voida saada.

 

Palautetta ja avointa, reilua kritiikkiä on totta kai annettava ja tukeuduttava joukkojen voimaan, kehittää sitä ja olla ikään kuin vasemmiston ministerien olkapäillä muistuttamassa kenen asialla he hallituksessa ovat.

 

Annetaanko toverit hallitukselle mahdollisuus, vai aletaanko alusta asti lyödä kapuloita rattaisiin hallituksen tielle, sen minkä ehditään?

 

 

 

 

33 vastausta artikkeliin “Annetaanko hallitukselle mahdollisuus”

 1. Kyllä ns heikoimmistakin on pidettävä huolta eikä se huolenpito voi olla yksin keppiä.
  Yksi heikkous kuitenkin heti alkuun ruotsinkielen nostaminen koko nuorison kyykyttämiseksi. Mieluummin olisin nähnyt sillä rahalla pudokkaista huolehtimisen sillä jokaisen nuoren tulisi voivan olla tärkeä osa yhteiskuntaa.

  1. On se kyllä kumma, kun ei näköjään koskaan päästä pois tuosta ruotsin kielen diktatuurista. Pieni vähemmistö sanelee enemmistön tekemisiä. Ne vain haikailee 1800 luvun kuningaskunnasta. Eihän se tietenkään tyhmä ole joka pyytää vaan se joka myöntyy ja maksaa. En voi muuta sanoa, että elämme hölmölässä.

 2. Miktä ihmettä tarkoittaa : ” jossa oikeistolainen ideologia on tunkeutunut” ??
  Kun ei ole olemassakaan moista??
  Tämmöstä potaskaa joo.

  Vappusatanen ei toteutunut. Sen sijaan saamme vappuverosatasen.

  Eli ”työväenaate” sallii huijauksen vai mitä??

  1. Vappusatanen toteutuu vaali kauden aikana ei ole muuten potaskaa
   Jospa ottaisit selvää asioista
   Työväenaate on oikeudenmukaisempi kun kokoomuksella terv tepivaari

   1. Vappusatanen luvattiin oitis.
    Alkuperäiseen esitykseen ei sisältynyt lupausta vuosien päästä.

    1. No se muutettiin monenkin syyn takia koska kerralla annettuna se olisi vienyt muista sosiaaali eduista rahaa pois ei sillä ostovoima nouse terv tepivaari

 3. Hannun puheenvuoro on paikallaan ja sopii yksi yhteen omien ajatusteni kanssa.
  Strategiset ja taktiset kysymykset on käsiteltävä muissa ympäristöissä, mutta sen voi sanoa, että joukkoliikkeiden toimintaympäristö on nyt muuttunut. Mielenosoituksia voidaan järjestää sekä jonkin asian puolesta että taas toista asiaa vastaan.
  Vaihteeksi voisi koota Helsinkiin kymmeniä tuhansia ihmisiä sekä pienten eläkkeiden korotuksen puolesta että hävittäjähankintoja vastaan.

  1. Eli veli venäläinen voidaan kutsua kylään. Saattaa viipyä pitkäänkin.

  1. Jaa että tää ”että hävittäjähankintoja vastaan.” luuloa??
   Oot sää hassu.

   1. No Suomeen ostetaan aikanaan nuot 64 hävittäjää loppu taas onin henkilö tasole menoa terv tepivaari

 4. Hallitushan saa mahdollisuutensa, mutta ei hyvältä näytä.
  Työttömyyden pienentäminen edellyttäisi yli 2% kasvua. Tällä hetkellä näyttää, että jäädään jopa alle 1%.
  Miljardien investoinneista puhutaan – rahoitus on vielä täysin auki.
  Veroja nostetaan mm. sutoilussa ja asumisessa – koskevat kipeimmin suureen ääneen puolustettuun pienituloiseen.
  Rinne lupasi satasen käteen samantien – kutistui 50 ekeen ja sen saajilta pienenevät tuet saman verran ellei enemmän.
  Pakkoruotsi ollaan palauttamassa, vaikka kansalaisten enemmistö sitä vastustaa. Onko koululaisten kyykyttäminen rasistisen kielipuolueen saamiseksi hallitukseen asiallista hallintoa?
  Muutenkin demujen johdolla on eläkeläisiä kuritettu mm. Lipposen hallituksen päättämällä taitetulla indeksillä. Linja näyttää pysyvän samana.
  Toki tuloshan sen näyttää, mutta pelko on persiissä tuloksen suhteen.

  1. Hallitus on toiminut vasta päivä-pari ja persu ihmettelee, että mitään ei ole saatu aikaan eikä saada.
   En kyllä yhtään ihmettele, että persut pantiin pyyhkimään omaa per…

  1. Samaa mieltä ja annetaan vielä 🦊 ketunhännän olla ”😉 jalluna piilossa”..
   Eikä haukkua tekemätöntä työtä.

   Haukkuminen vain periaatteen vuoksi ei ole uskottavaa jatkuvana ulinana.

 5. Minä kannustan sitä, että aivan toisenlainen hallitus = kansanrintama, pääsee näyttämään kansalle omat tuloksensa ja, että myös onnistuu.
  Tämä yksiniittinen oikeistohallinnointi ei ole oikein, vaikka olen siihen kannattajaryhmään kuulunut.
  Rinne on erinomainen ihmistuntija ja neuvottelija.

  Kokoomus veti aivan vesiperän tyhmyydessään ja orpoudessaan- typerä johto, jossa ei ole oikeaa johtajaa.

  Kepu oli viisas ja pelasi itsensä demareiden kumppaniksi pelkäämättä kannatuslukuja ja meni vahtimaan taloutta.

  Persuista ei ole kenellekään mitään hyvää odotettavissa muuta kuin riitaa ja rähinää.

  Vasurien näkemyksillä on suurta arvoa kansalaisten yhdenvertaisuuden kannalta.

  RKP sai Vaasansa takaisin- hyvä.

  Kun vihreät oppisivat vielä kulkemaan metsissä ja tuntisivat edes puut ja suot – hyvä. Kaupungissa kun ei ole vihreille sijaa kuin mielikuvissa – hävittävät viimeisetkin vihreät alueet = Helsingissä ja Tampereella..

  1. Vasurit ja vihreät ei välitä pätkääkään tavallisen ihmisen tarpeista. Se on vuosien varrella nähty. Maahan muuttajien ja sateenkaari ihmisten hyvinvointi on tärkeintä.

    1. Jaksaa jauhaa persujen kannatusta pienemmän sakin persukammoinen kannattaja.

  2. Ihan kunnon malliesimerkki siitä miten populismi on löytänyt kuulijansa, eikä kuulija ole edes huomannut tulleensa viedyksi kuin se kuuluisa litran mitta.

   Vai on omavaltaisuudesta, omien ja muiden rahojen sekoittamisesta käräjöinyt ja tuomittu demarisuhmura ”erinomainen ihmistuntija ja neuvottelija”
   😉

   Nytkö myös kokoomuslaiset ovat tyhmiä? Onhan se jonkinlainen näkökulmanlaajennus sekin, ehkä kokoomuslaiset ovat vastaisuudessa myös luku ja kirjoitustaidottomia.

   Mistä ihmeestä olet saanut käsityksen, että vasureita kiinnostaa ihmisten yhdenvertaisuus? Yhdenvertaisuus suhteessa mihin?

   ”RKP sai Vaasansa takaisin- hyvä.”

   Saiko ja mikä siinä on hyvää?

   1. Freudenthalismin uskollinen vasalli on innoissaan, kuten Mika huomaat.
    Vasureiden yhdenvertaisuus on tunnetusti ”meille kaikki – muista viis”.

 6. Mitkä on ne asiat mistä pitäisi olla innoissaan tästä hallituksesta? Veronkorotukset ei ole koskaan ollut hyvä idea.

 7. Tässä nyt huomataan, ettei persuista ole yhteiskunnan rakentajaksi, vaan ainoastaan riitapukariksi. No, persut evät kelpaa onneksi yhteistyökumppaniksi kenellekään paitsi itselleen. Vain pöljät menivät persujen katiskaan. Siinä on onneksi luukku, mistä pääsee pois ja, sen luukun avaavat muut.

   1. Ethän vain ole sinne joutumassa ? Jos, niin heitän nopeasti liinan haroineen, että saan sinut ja katiskan nopeasti ylös ja avaan luukun. Voin ravistaa Sinut Ahvenlahden kanssa ulos ja puhallat voiton merkiksi ansatsista ja saksofonista vedet pihalle. Rannalla säestämme sinulle Myrskyluodon Maijan ja Sinä vedät soolot.

  1. Selittää katkera persuvihaaja seuratessaan persujen kannatuksen nousua.
   Sinä itsehän tässä koko ajan haastat riitaa persuista Karjalainen.

 8. ”Annetaanko toverit hallitukselle mahdollisuus, vai aletaanko alusta asti lyödä kapuloita rattaisiin hallituksen tielle, sen minkä ehditään?”

  Antakaamme hallitukselle ne kaksi mahdollisuutta, jotka sillä jo aatteiden sekametelisyyden vuoksi on jo luonnostaankin.

  a) sekametelihallitus lyö pensselit santaan ennen joulua
  b) yksi porukka toisensa jälkeen lyö pensselinsä santaan Kataisen sekametelihallituksen tapaan

 9. Annetaan toki mahdollisuus, mutta ensiaskeleet näyttävät haparoivilta. hallitusohjelma on sellainen toiveiden tynnyri, että se voi myöhemmin osoittautua ruutitynnyriksi. ENSIMMÄINEN RIITA SYNTYI JO ENNEN, KUIN HALLITUSTA OLI EDES VIRALLISESTI NIMITETTY.

 10. Metsästä olemme tulleet ja ”metsään” menemme, jos vihreät taapertavat suon ja vaivaiskoivujen kautta oikeaan Linkoan metsään päästämättä yhtään metaania ilmaan.

 11. Hannu Tiaiselta mukava ja positiivinen kirjoitus. Olen samaa mieltä. Kirjotin sattumalta tänään jollain tapaa samansuuntaisen kirjoituksen…
  Minusta nykyiselle, Rinteen hallitukselle on annettava mahdollisuus. Meidän työväen on lähdettävä laajalla rintamalla tukemaan Rinteen hallitusta.
  Se on toistaiseksi viisautta, ei tyhmyyttä.
  On otettava realiteetit huomioon, millä vasemmisto ryhtyisi pullistelemaan.
  Ne ovat aika rajalliset tällä hetkellä.
  Se, että kommunistit lähtevät yhdessä kuorossa kokoomuksen ja persujen kanssa parjaamaan nykyhallitusta, on aika koomista ja outoa, yhdellä kertaa…
  Eikö eväät enää riitä kommunisteilla muuhun? Vai onko jo aivot aivan nyrjähtäneet?
  On aika koota vasemmistoa, ei pirstaloida yhtään enempää.

  Vai eikö menneet viime vaalit ole yhtään puhuttaneet?
  Köyhyys Suomessa on jo räjähtämässä käsiin.
  Uusliberalistinen politiikka, jota edellinen Sipilän hallitus ajoi kovalla kädellä, on ajanut todella monet umpikujaan Suomessa.
  Vippifirma, joiden ryöstön uusliberalistit antoivat oikein lain mukaan mahdollisuuden ryöstää kaiken. Se on räjähtämässä käsiin.
  Mitä kommunistijohtajat haikailee?
  Ei kapitalismi kaadu eikä putoa kuin kypsä omena, yhtään minnekään.
  Kätilö tarvitaan, vaikka keskosenkin synnyttämiseen.

  Siksi kaikki tuki Rinteen hallitukselle.

  Tiaiselta todella ajankohtainen ja hyvä kirjoitus!!!!!!!!!

Kommentoi