Kesä ja ilmastonmuutos

 

Muistatteko vielä kevättalven ennen eduskuntavaaleja? Ilmastoasia nousi jokapäiväisiin otsikoihin maailmanlaajuisesti ja tietysti myös meillä kotomaassa. Parlamenttivaaleja käytiin pitkin Eurooppaa, myös meillä, pelottelulla ilmastontuhosta. Sysäten näin sivuraiteelle eri EU maissa harjoitettu kansoja kurjistava kova oikeistolainen talouspolitiikka.

 

Suomessakin vaalit saatiin käytyä ja kesän korvilla pykättyä hallitus kasaan. Siinä missä ennen vaaleja autoilu, lihan syönti ja saunominen olivat lähes rikollista toimintaa tai ainakin hyvin paheksuttavaa, ovat asiat näin kesän myötä muuttuneet.

 

Ylen ykköskanavalla tulee iltaisin parhaalla ohjelmapaikalla juttua saunomisesta. Siis kriittistä, kovaa arvostelua ilmaston tuhoamisesta suomalaisten saunomisten myötä, niinkö? Ei suinkaan, nyt koko Suomi saunoo. Esitellään suomalaista monipuolista saunakulttuuria. Saunan piipuista nousee pienhiukkasia, mutta mitä siitä, onhan nyt kesä ja mökeillä kuuluu saunoa. Syyllistetään sitten taas talvella omakotisaunojat, saadaan puheenaiheet käännettyä pois ikävistä asioista kuten Natosta tai miljardien hävittäjähankinnoista.

 

Saunominen vaatii totta kai myös grillaamista. Mitä Suomen suvi ja mökkeily olisi ilman grillausta. Siksi pitää mainostaa uusia erilaisia grillejä, lihaisia grillituotteita. Tyrkyttää ihmisiä grillien ja saunan äärelle aamutelevisioiden grillausvinkkien myötä. Ja tietysti myös monissa kokkiohjelmissa suomalaisia täytyy valistaa grillausten ihmeelliseen maailmaan. Unohdetaan nyt kesäksi ilmastolle vaarallinen liha, jota kyllä ehditään syksyn myötä hokea yllin kyllin.

 

Mökeille, festivaaleille ja yleensä suomalaista maalaiselämää täytyy kaupunkilaisten rientää sankoin joukoin viettämään. Maantiet täyttyvät dieselautoista jotka vetävät perässään asuntovaunuja. On asuntoautoja ja monenlaisia henkilöautoja peräkärryineen pitkissä letkoissa kohteena mökki tai sukuloiminen. Perillä odottaa sauna ja grillimakkara, eikä yksikään uutiskanava syyllistä näitä iloisia suomalaisia maanteillä saasteita tupruttelevia loman viettäjiä maapallomme tuhoamisesta.

 

Valtamedia yllyttää suomalaisia kesäisin urakalla synnintekoihin ilmastomme pilaamiseksi ja poliitikotkin ovat hipihiljaa, antaen markkinatalouden saalistaa kaiken mahdollisen irti minkä vain suinkin saavat Suomen kesästä.

 

Lomakauden loputtua, syksyn koittaessa, voidaankin taas hyökätä koko arsenaalilla kansalaisten kimppuun, osoittaa sormella ja syyllistää kuinka vastuuttomasti pilaamme elinympäristöämme.

Masentaen ihmiset ilmastopaniikilla, kulkemaan kumarassa kallella kypärin pitkä talvi, ettei politiikkakaan jaksa kiinnostaa. Se kai on tarkoituskin, oletan.

 

 

 

 

 

Jaa käyttäen:


9 Replies to “Kesä ja ilmastonmuutos”

 1. Ilmastopaniikki on bisnestä…. samoin kuin ”paskalaki” jota hermoillaan mökeillä juuri nyt…

 2. Olen ILOINEN siitä että tiedostamme miten tärkeää elävä luonto ja hyvinvoiva planeetta on.

  Toisaalta IKÄVÖIN sitä miksi tästäkin on pitänyt tehdä pahuutta ja tuskaa, kun voitaisiin ottaa se mieluummin haasteena tehdä fiksusti, järkevästi – ja kyllä, myös maamme teollisuudelle ja tutkimukselle voittona.

  Kyllä, on oma lehmä ojassa, iso osa säästöjäni on alan firmoissa.

 3. Elävä monipuolinen luonto on se asia, joka pitää pitää puhtaana ilman romua ja roinaa. Se on asia n:o 1. Se aiheuttaa saastepilviä ja huonoa ilmaa- ei ns. ilmastonmuutos, joka on humpuukia. Nopein tapa on lopettaa saasteet, on olla ostamatta roinaa maailmanlaajuisesti. Lopettaisivat ahdistuneet nuoret ihan esimerkkinä roskaamasta pihoja ja pilttuita pizza- ja hampurilaispakkauksilla. That´s the fact !

 4. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5f081c04-b92d-462d-99ed-a73cb9605da2
  15.7.2019

  Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd): ”Toiseksi, yksityisautoilun pitää ministerin mukaan muuttua vapaaksi fossiilisista polttoaineista. [ tarkoittanee Suomessa]

  Yksityisautoilun osuus Suomen hiilidioksidipäästöistä on noin viisi prosenttia.

  Toisaalta voidaan todeta, että suomalaisten hiilidioksidipäästöjen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on kuin hyttysen pieru Saharassa.

 5. Mariini on kuin norsu posliiinikaupassa, kun yrittää tehdä itselleen uraa suomalaisten kustannuksella.

Kommentoi