Kokoomusta kyrsii

 

 

Niin kuin kokoomus on vuosikymmeniä saanut iskostettua ja yrittänyt aivopestä ihmisiä, kuinka työttömät ovat täysiä luusereita. Työttömyys on vain ja ainoastaan heidän oma syynsä. Siksi nämä yhteiskunnan laiskurit tarvitsevat keppiä ja ruoskaa, eikä mitään pään silityksiä. Nyt sitten uuden hallituksen sisältä kuuluu kummia, työttömät ovat saamassa ihmisarvon. Onko ihme jos kokoomuksessa kihistään raivosta.

 

Vaivalla ja pitkäjänteisellä kokoomuspolitiikalla rakennettu pätkä – ja orjatyömarkkinat, jossa kohokohtana oli Sipilän hallituksen luoma aktiivimalli, ollaan purkamassa. Tässä on kokoomuksella täydellisen katastrofin ainekset käsillä. Tuo kansalle lahjapakettiin kääritty työttömien kurittaminen, johon käytettiin aikaa ja tupakkia, aiotaan nyt avata kaiken kansan nähtäväksi.

 

Työttömien ja heidän puolustajiensa murina vaiennettiin, selittelemällä muka työllisyysasteen nousulla ynnä muilla kepulikonsteilla, jopa hyvinvointiyhteiskunnan pelastamisella. Kokoomuksen raivon ymmärtää, aktiivimallin purkaminen, jos se toteutetaan, on alkusoittoa siinä valheiden verkostossa jota kokoomus on suomalaisille syöttänyt.

 

Kokoomukselle on myrkkyä julkisen sektorin vahvistaminen. Juuri kun he olivat niin hilkulla avata kokonaan ammolleen hoivapalvelut kansallisille ja kansainvälisille hoiva-alan jättiläisille. Se kova työ on valumassa hukkaan. Selitä tässä nyt miljardien osinkoja odottaville, miten näin kävi. Jättipotit jäävät ehkä odottamaan aikoja parempia. On vain tyydyttävä vallattuihin asemiin ja miljoona osinkoihin.

 

Juuri kun he saivat elinkeinoelämän ja sen johtajan, entisen kokoomusministeri Jyri Häkämiehen kanssa junailtua Kiky – sopimuksen, jolla julkisen alan työläiset laitettiin maksumiehiksi suurpääomien tukemisista, niin sekin nostetaan päivänvaloon. Olihan se liian hyvää ollakseen totta, kun lomarahan leikkauksilla ym. konsteilla raha vaihtoi omistajaa työntekijöiltä omistavalle luokalle.

 

Edessä on kokoomukselle kivinen ja katkera tie kun hallitus aikoo huomioida myös köyhiä. Eihän sen nyt pitäisi tulla kuuloonkaan, eletäänhän kuitenkin oikeistolaisessa yhteiskunnassa jossa jokainen on oman onnensa seppä. Jos valitsee köyhyydessä elämisen osan, on se jokaisen oma vapaaehtoinen valinta. Tätä kokoomuslaista politiikan ydintä ollaan nyt murentamassa. Sekös suututtaa ja hämmentää oikeistolaisen politiikan lippulaivaa kokoomusta.

 

Kokoomuksella on kylmä rinki peräreiän ympärillä mahdollisuudesta, että suurpääomat joutuvat myös yhteiskuntavastuuseen. Entä jos vielä valtamedia myös kääntää kokoomukselle selkänsä ja toteaa: Toden totta työläinen on palkkansa ansainnut ja ihmisarvo kuuluu myös työttömille ja muille, jotka on kokoomuksen kovalla oikeistopolitiikalla yritetty nujertaa ja lyödä maanrakoon.

 

Ei ole kokoomuksella helppoa, ei. Mitä enemmän se raivoaa Rinteen hallitukselle, on se merkki kansan syville riveille politiikan muuttumisesta edes piirun verran inhimillisempään yhteiskuntaan, pitkästä aikaa. No, milloinkas kokoomus on kansan syvien rivien mielipiteistä tai tunnoista piitannut vaikka onkin välillä leikkinyt työväenpuolueena oloa?

 

Hykertelen hyökkäyksistä joita kokoomuksesta tehdään jatkuvalla syötöllä. Se nimittäin kertoo vain syvästä luokkayhteiskunnasta jossa elämme. Vastakkainasettelun yhteiskunta näyttäytyy Suomen kansan silmien edessä kokoomuksen vaahtoamisen myötä. Pääoma vaiko kansa – ei liene epäselvää kumpaa puolta kokoomus edustaa?

10 vastausta artikkeliin “Kokoomusta kyrsii”

  1. Tuossa on kaikki mitä kokoomus on kansalle tehnyt ja veemäisiä ilmaisu muotoja mitä ovat käyttäneet se ei ole keltään pois
    Samalla keksivät työmiehelle uusia maksuja ja ne ei sitten ole keltään poissa kaiikki on poissa
    ja pitää muistaa ilmaisia lounaita ei ole aina joku nekin maksaa terv tepivaari

  2. Kieltämättä asioita voisi hoitaa paljon paremmin kuin mitä Sipilän hallitus teki.

    Vähän vaan semmoiset on merkit ilmassa että Rinne ei ole tyytyväinen ennen kuin jokainen suomalainen on työtön, josta huolehditaan hyvin – kunhan on liiton jäsen. Muuten saa kuolla kylmään.

    Sitten toki joku voi kysyä että kukas tämän kaiken maksaa…

  3. Siinä olen yhtä mieltä, ettei yhteiskunta, olipa minkälainen tahansa, ole oikeudenmukainen.

    Aina on hyväksikäyttäjiä ja hyväksikäytettyjä.

    *
    Yksi juttu nousi esiin mielessäni:

    ”Juuri kun he saivat elinkeinoelämän ja sen johtajan, entisen kokoomusministeri Jyri Häkämiehen kanssa junailtua Kiky – sopimuksen, jolla julkisen alan työläiset laitettiin maksumiehiksi ..”

    Kiky nyt ei ainakaan työttömiä hetkauttanut. (olihan jutun pääaihe/suurin aihe työttömyys )

    *
    P.S.
    Voikymmenet poliitikot ovat mesoneet korkeasta koulutuksesta. Suomi tarvitsee korkeasti koulutettuja. Saman aikaisesti kädentaitajien arvotus on romahtanut. Kaikkiin avoimiin työpaikkoihin ei saada suomalaisia.

  4. Albanus, olen eri mieltä – tosin voi olla nyanssiero.

    Mielestäni Suomi on aivan nurkkiaan myötä täynnä korkeasti koulutettuja, johan sitä yhtenään uutisoidaan miten on työttömiä professoreja ja muita akateemikkoja. Tai katsoo mikä määrä umpikorruptoituneita ja täysin tunareita virkamiehiä (virkahenkilöitä?) on ministeriöt ja kunnat täynnä, diilaamassa keikkoja konsulttien ehdoilla.

    Ei – Suomi tarvitsee osaajia. Tuntuu että kuka tahansa saa yliopistosta paperit mihin vaan, mutta kun pitäisi jotain osata tehdä, on homma hakusessa. Tai vielä pahempaa, kun pitäisi osata sanoa ”en osaa tätä asiaa, kysy fiksummalta”.

  5. OK, korjaan tekstiäni

    Voikymmenet poliitikot ovat mesoneet korkeasta koulutuksesta. Suomi tarvitsee osaavia korkeasti koulutettuja.

    Saman aikaisesti kädentaitajien arvotus on romahtanut. Kaikkiin avoimiin työpaikkoihin ei saada suomalaisia.

    *
    Tämä voi olla keksitty juttu, mutta kerron sen kuitenkin:

    Suomalainen haki töitä Yhdysvalloissa. Hän ilmoitti olevansa koulutukseltaan filosofina maisteri [ Master of Arts, Master of Science (?) ]. Työhönottohaastattelija kysy työnhakijatta : Mitä te osaatte tehdä?

  6. No se vähiten koulutettu on yleensä työtön tai tekee työtä jolla ei elä.
    Kokoomuksesta on nuorisopakoa vihreisiin eikä vihreyskään johda työpaikkojen lisäämiseen.

  7. Historian kirjoituksista voi lukea kuka keksi ajatuksen että yhteiskunnassa täytyy olla ihmisryhmä jota voidaan syyttää kaikesta pahasta ja ilkeästä?
    Tänään se ”kaiken pahan alku ja juuri” on kokoomus + perusuomalaisilla höystettynä.
    Tällä menettelyllä luodaan ”tilaa” ympärille ja jos itse mokaa syyllinen löytyy varmasti muualta.
    Hallituspuolueilla on nyt sitten laskiämpäri mihin voi kaataa kaikki ikävät asiat??

  8. ”No se vähiten koulutettu on yleensä työtön tai tekee työtä jolla ei elä.”

    Jos ei ole välittänyt valmistua mihinkään ammattiin, näin se tosiaan on.

    Onko ammattitaitoinen ’vähäkoulutettu’? Mikäli yleinen mielipide katsoo ammattitaitoisen muurarin olevan kouluttamaton, niin suomalaisten asenteet ovat pielessä.
    *
    Tunnen eläkkeellä olevan muurarin jolla on yksi hyvässä ammatissa oleva lapsi ja jolla on kaunis omakotitalo sekä kesähuvila. Hänellä on tapana samoa, ettei rahasta ole puute.

  9. Vähiten koulutettu on usein työtön – tai sitten yrittäjä, tai vaikkapa miljardööri.

    On vaarallista tuomita ihmisiä koulupaperien pohjalta suuntaan tai toiseen. Suomikin on täynnä itse uransa luoneita ihmisiä jotka tekevät veroeuroja valtion kassaan kottikärrykaupalla, vaikka eivät ole istuneet oppilaitoksissa.

    Tässä on ydin: koulu ei opeta työmoraalia. Itse asiassa jotkut koulut opettavat päinvastaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *