Punamultahallitus ja hallitusohjelma

 

 

Koskas oikeisto on työläisen asialla ollut? Niinpä. Viime viikkoina nuo ajatukset ovat nousseet tapetille. Siksi rajua on ollut valtamedian ja kokoomuksen juoksupoikien ryöpytys Rinteen johtamia hallitusneuvotteluja kohtaan.

 

Luin eilen Iltalehdelle vuodetun hallitusohjelman ylimalkaisesti. Totta mooses se kipakoitakin ajatuksia herätti. Onhan se kuitenkin monilta osin aivan toisesta maailmasta kuin edellisen oikeistohallituksen kova ja raaka talouspolitiikka työtätekevää ja heikompiosaista kansaa kohtaan.

 

Mutta mitä tässä nyt pitäisi ajatella vasemmistolaisin silmin katsottuna? Että eduskuntavasemmisto, vasemmisto jonka pitäisi takoa miekat auroiksi, on hankkimassa hävittäjiä miljardeilla, kun samaan aikaan köyhyysrajan alapuolella elää arviolta noin miljoona suomalaista?

 

Vihreät puhuvat ja myös hallitusohjelmassa korostetaan ilmastonmuutoksen torjumista. Eilen uutiset kertoivat raideliikenteen vaihtoehdosta lentämiselle. Ei näemmä koske tappokoneiden lentoja ilmatilassamme! Myös ulko – ja turvallisuuspolitiikassa olisin kaivannut jämäkkää irtiottoa Natosta, maaperällämme jatkuvista suoritettavista sotaharjoituksista sen kanssa.

 

Jos nuo asiat hiertävät vasemmistolaista, niin toki paljon näyttäisi olevan myös plussaa. Hoitajamitoitusta nostetaan, lääkäreitä lisätään julkiselle puolelle, aktiivimallista luovutaan ja muitakin inhimillisiä toimia kansalaisia kohtaan on luvassa. Mikäli siis on uskominen vuodettuun hallitusohjelmaan.

 

Elämme kovassa oikeistolaisessa yhteiskunnassa. Vasemmistoliitossa joudutaan nyt todenteolla puntaroimaan hallitukseen menoa. Mennäkö mukaan punamulta hallitukseen jossa voidaan pienin teoin helpottaa ihmisten arjessa pärjäämistä. Ovatko sittenkään toimet riittäviä ja lähelläkään vasemmistolaista arvomaailmaa?

 

Entä vaihtoehto? Jatkuisiko seuraavat neljä vuotta kokoomusjohtoinen kova oikeistopolitiikka? Saisiko vasemmisto luotua vahvan opposition joka yhdessä joukko – ja kansanliikkeineen saisi voimakkaat muutosvaatimukset vaihtoehtoisen talouspolitiikan suunnan muuttamiselle?

 

Tiedän laitavasemmiston (kommunistien, johon itsekin kuulun) olevan erittäin kriittinen mahdollista Rinteen punamultaa kohtaan, ainakin oletan niin. On totta, että asetelma Vasemmistoliiton kohdalla mahdollisen hallitukseen menoon on ”upporikas tai rutiköyhä”.

 

Antautuako sosialidemokraattis/keskustalaiselle pieniä askeleita ottavalle reformipolitiikalle vai luottaa perinteiseen vasemmistolaiseen työläiskansan yhdessä tekemisen voimaan?

 

Miten käy joukkovoimaliikkeen? Tuleeko siitä punamultahallituksen vasemmistosiiven aisankannattaja joka vaikenee jos ja kun hallitus tekee kipeitä ratkaisuja työläisille ja vähäosaisille? Haluaako edes vasemmisto tukeutua joukkovoimaliikkeeseen taisteluissa ihmisten perustarpeiden parantamisen puolesta hallituksessa? Nyt olisi aika kaivaa ne vahvat keinot esille, keinot joilla

aikanaan taisteltiin muun muassa sosiaaliturvan ym. puolesta.

 

Eli siis, monta on monessa. Antakaa nyt toverit hyviä neuvoja ja keskustelun avauksia, miten pitäisi edetä, miten suhtautua mahdolliseen hallitukseen ja sen hallitusohjelmaan. Hyvät neuvot ovat nyt tarpeen.

 

15 Replies to “Punamultahallitus ja hallitusohjelma”

 1. Vasemmistoliitto ja SDP ovat kyllä viimeisten vuosikymmenten aikana kulkeutuneet aika kauaksi perinteisestä työväenliikkeestä.

  Molemmat puolueet ovat ottaneet leimallisesti maailmanparantajan roolin ja kotimaan köyhät ja raskautetut ovat jääneet sivurooliin. Lähinnä juhlapuheiden täytemateriaaliksi.

 2. Hallitusohjelman veropäätökset lupaavat pahaa nimenomaan pientuloisille ja köyhille, joiden asumiseen ja liikkumiseen verojen nosto vaikuttaa pahemmin kuin hyvätuloisiin.

 3. Kyllähän se hyvä on jakaa ja antaa ja ojentaa – vaan kun niiltä jotka eniten maksavat otetaan vieläkin enemmän, ei se hyvää lupaa. Se on kovin moni liiton jäsenkorttia povarissaan kantava joka joutuu tämän hallituksen maksumieheksi. Voipi katsoa kahteen kertaan äänestääkö ensi kerralla punaista väriä.

  Rikkaimmat pääsevät jälleen pälkähästä, eiväthän demarit tai rantaruottalaiset nyt omia rahoittajiaan halua kiusata.

 4. Hienosti pelasi Rinne hallitusneuvottelut.
  Demut eivät todiasiassa saaneet juuri mitään muuta kuin hallituskumppanit, joista erityisesti kepulit ja rasistinen kielipuolue saivat likimain kaiken haluamansa.
  Tai voidaanhan sanoa, että Rinne sai haluamansa – tulkaa mukaan hallitukseen, niin saatte, mitä haluatte – ja tulivathan ne.

 5. Haavi ei ole hyvä ulkomisteriksi. Hän on mahdollisesti hallituksen ainoa halonperkelisti, ja hän on toiminut 30 vuotta AL-Haidi Hautahourulallan aisaparina infosotaprovokaattorina. Hän on tyrinyt raskaansti mm. Darfurissa tullut kiedotuksi muihinkin sotaoperaatioihin Jugoslaviasta Lähi-Itään ja Ukrainaan. Hän on kiristysaltis.

  Hänenellä ei olemuuta troimintamallia kuin jatkaa pöhköä infosotajankutusta niin kauan kuin sitä viitsitään kuunnennä: ”Putin hyökkäsi, Putin myrkytti, Putin kaasutii, Putin ampui, Putin pieraisi… ”

  Kaikki tietää, että se on puhdasta paskaa, mutta nämä henkilöt EIVÄT MUUTTAA JARGONIAAN.

  Sitä varten on edustuksellinen demokratia, että sellaiset JÄÄVIT voidaan äänestämällä heittää helvettiin päättäjien joukosta.

 6. Tää hallitus aikoo nostaa bensiiniveroa, vaikka ihmiset tarvii autoa päästäkseen töihin. Kysyn vaan, onko järkeä tehdä työnteosta kannattomattomampaa?

  1. Kyllä on.
   Sen jälkeen on taas demu-uskonnon mukaan lisää köyhiä ja työttömiä äänestämässä demuja.

 7. Toivotaan että nää 4 vuotta menee nopeesti ja saadaan seuraavaksi Suomen historian oikeistolaisin hallitus.

 8. MISTÄ HELVETISTÄ KEPU MEINAA LÖYTÄÄ TIEDEMINISTERIN JOKA YMMÄRTÄISI TIETEESTÄ ENEMPÄÄ KUIN SIKA POHJANTÄHDESTÄ???!!!

  Ensin luulin, että Vasemmistoliitto olisi saanut entisenlaisen opetus- jatiedeministerin salkun, mutta tiede erotettiinkin kulttuuriministerille j se menee Kepulle.

  Se tarkoittaa ”Akatemian” ja joidenkin ”yliopistojen” kautta jaettavien (pölhö)YRITYSTUKIEN ministeriä!

  https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/sippilan-sitra-soittaa-kansallista-konkurssia/

  https://www.pirkanblogit.fi/2019/risto-koivula/tamperelaisen-sote-euro-tiateen-lippulaiva-konkkaan/

 9. Vasemmistossa on ollut sanonta: Jos porvari sinua kehuu, tarkista kantasi. Nyt porvaristo yhtenä rintamana haukkuu hallitusohjelmaa, joten mitä pitäisi ajatella? Jotenkin hellyttävvää, että kokoomus on niin maan perusteellisesti pienen ihmisen asialla, jota se ei koskaan historiansa aikana ole ollut. Työläisten ja köyhien syöjä iät ja ajat ollut.

 10. ”Koskas oikeisto on työläisen asialla ollut? ”

  Hyvinkin usein, eli aina silloin kun on järjestetty työmahdollisuuksia.

 11. https://fi.wikipedia.org/wiki/Symbioosi

  ”Tiukimmin määriteltynä[2] symbioosi tarkoittaa lajien välistä vuorovaikutussuhdetta, josta molemmat osapuolet hyötyvät.

  Laajemmin määriteltynä symbioosi tarkoittaa edellä mainitun lisäksi myös kahden lajin yhteiselämää, josta vain toinen hyötyy tuottamatta kuitenkaan haittaa toiselle.

  Kaikkein laajimmin ymmärrettynä symbioosilla voidaan viitata kaikkiin lajien välisiin vuorovaikutussuhteisiin, joista on haittaa enintään toiselle osapuolelle. Nämä suhteet luokitellaan tarkemmin neljään luokkaan:

  Yhteistoiminta eli mutualismi: molemmat osapuolet hyötyvät toisistaan (+,+ -suhde; vastaa yllä esitettyä suppeampaa symbioosin määritelmää) esim. herkkutatti ja mänty.
  Pöytävierassuhde eli kommensalismi: toinen osapuoli hyötyy toisesta tuottamatta tälle kuitenkaan haittaa (+,0 -suhde) esim. jäkälä ja mänty.
  Epäsuora haittasuhde eli amensalismi: toinen osapuoli aiheuttaa toiselle (usein tiedostamattaan) haittaa hyötymättä tästä kuitenkaan itse (0,- -suhde).
  Loisinta eli parasitismi: loinen saa isännästään yksipuolista hyötyä (+,- -suhde) esim. kääpä ja koivu.”

 12. Donald Trump on luonut paljon työpaikkoja ihmisille jolla tulee toimeen hyvin.

Kommentoi