Ylen epädemokraattiset vaalit

 

Yle lähettää tänä iltana (14.3) suuren vaalikeskustelun yhdeksälle puolueelle. Kaksi eduskuntapuoluetta puuttuu – Tähtiliike ja Nyt – liike, puhumatta eduskunnan ulkopuolisista puolueista.

 

Yle on alkanut aivopestä äänestäjiä hallituspuolueiden taakse. Aamusta iltaan käännetään asiat päälaelleen kehumalla ja ylistämällä hallituksen muka hyviä saavutuksia. Surutta unohtaen ketkä ovat joutuneet kärsimään, jääneet hallituksen toimien jyrän alle.

 

Yle on kiihdyttänyt entisestään hyökkäyksiään Venäjää vastaan. Uutisoidaan ilman kritiikin häivää ”asiantuntijoiden” suulla kuinka Venäjä uhkaa juuri nyt maamme itsenäisyyttä ja on vaarana maailmanrauhalle. Kuvitellen ilmeisesti pelottelun aiheuttavan ryntäyksen äänestää Nato – puolueita, antaa pontta miljardeja maksavalle hävittäjähankinnalle, tukea näin oikeistohallituksen sotapolitiikkaa.

 

Yle yrittää kääntää katseensa pois itsestä, nostamalla esille ulkomailta, siis Venäjältä, kuinkas muuten, tulevan vaikuttamisen vaaleihin. Jättämällä tietoisesti kertomatta kuinka koko porvarimedia laajalla rintamalla, Yle itse mukana, vaikutetaan vaalien lopputulokseen.

 

Yle hyväksyy mukisematta ja nielee karvoineen päivineen sen, että Venezuelan vaaleilla ylivoimaisella äänivyöryllä valittu presidentti voidaan tuosta vain syrjäyttää kun kerran ulkomaiset kapitalistiset maat niin tahtovat. Samaan hengenvetoon härskisti käännetään katseet itään, Venäjälle, epäillen jo ennakkoon Venäjän puuttuvan vaaleihimme. Sanokaa minulle kuinka uskottavana pidätte Ylen uutisointia ja sen ajankohtaistoimitusta?

 

Yle ja muu valtamedia ovat jo päättäneet miten kansalaisten tulee äänestää kevään eduskuntavaaleissa. Osa nielee propagandan vaikka omin silmin ovat nähneet ja kokeneet hallituksen karmaisevan politiikan seuraukset.

 

Yle, jos vaalit menevät sen mielestä väärin, alkaa itkun, poraamisen ja ihmettelyn, miten meidän nyt käy, miksi ihmiset suuressa määrin jättivät äänestämättä. Siinä vaiheessa kannattaa kääntää katseet itseensä ja pohtia, kuka ja ketkä oikeasti vaikuttivat vaalien lopputulokseen!

 

12 vastausta artikkeliin “Ylen epädemokraattiset vaalit”

 1. Kieltämättä YLE:n linjaus jättää kaksi eduskuntapuoluetta tai oikeastaan yhden puolueen ja yhden eduskunnassa olevan kansanliikkeen pois tällaisesta tentistä on väärä, suoraan sanoen törkeä ja tökerö päätös.

  Toisaalta eiole kovin vaikea arvella mitä on odotettavissa eli päällehuutoa, vihervesemmistolaista saarnausta, jota juontajat eivät keskeytä ja hyvin eriarvoisesti jaettuja puheenvuoroja.

  Venezuelen ”vaalit” ja niiden tuloksen seuraukset noudattelevat aiempia sosialistisia menestystarinoita, joille näköjään edelleen löytyy kannattajia.

 2. Ylen vaalikonevastausteni mukaan Halla-ahon ensimmäisessä hallituksessa olisivat tukena keskusta ja kristilliset, kokoomuksella ja erkoopeellä ei olisi sijaa, ei myöskään vihreillä, vasureilla tai demareilla.

 3. Kansan pitäisi laittaa Yle täydellisen boikottiin. Minä en esim. katso Ylen uutisia lainkaa, kuin vain joskus tarkistaakseni linjan pitävyyden. Sama koskee keskusteluohjelmia. Keskustelijat on valittu aina hyvin asialle myönteisillä tyypeillä. Olen ihmetellyt miksi Sampo Terho on saanut niin paljon mruutuaikaa Yleltä viime viikkoin ja tullut siihen johtopätökseen, että Sipilällä on sormensa siinä. Pieni hyvitys uskollisesta palvelusta Kepulle.

 4. ”Eduskuntapuolue on puolue, joka on päässyt vaaleissa Suomen eduskuntaan ja saanut näin edustajapaikkoja siellä.”
  Eli Sininen takaispuolue ei ole eduskuntapuolue – kuten ei Väyrysen viritelmäkään. Ne eivät olleet edes ehdolla 2015.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntapuolue
  Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden tenttiin villeistä listoista tenttiin on kelpuutettu Liike nyt, joka ei ole minkään sortin puolue..
  Mika nimittää Liike nyttiä ”eduskunnassa olevaksi kansanliikkeeksi”. Sitä voisi – nykykeskustan ja kokoomuksen tavoin – nimittää myös kansanvastaiseksi liikkeeksi.

 5. Niin, pääseekö perussuomalaiset, sinisineen keskustan tupailtoihin että kuinka lähellä on – keskustan 🚦 liikenne poliittisella kartalla edm.ryhmiin ?

 6. Juhani sen aika lailla tiivisti. Jos sinua (puolue+nimi) ei ole äänestetty, et siellä ole

  Mutta, olen kyllä peruskritiikistä samaa mieltä. Mielestäni joka ikistä puoluetta pitäisi kohdella tasaväkisesti, niin puoluerahoituksessa kuin Ylen paneeleissakin. Aivan joka ikinen puolue pitäisi olla tasaväkinen niin lain kuin julkisen mediankin edessä.

 7. Kyllä demokratiaan pitäisi kuulua se että kaikki puolueiksia ja vastaaviksi hyväksytyt ja tunnustetut pitäisi ottaa samoille keskusteluareenoille mukaan. Onneksi ei ole vielä sama meininki kuin Venäjällä…

 8. Ylenantavaa tuo toiminta.

  Tuo Wikipedian määritelmä on muuten hieman pielessä, jos tarkkoja ollaan. Puolueen ja eduskuntaryhmän suhde ei ole noin suora. Kansanedustaja ei automaattisesti kuulu puoluetta ”vastaavaan” eduskuntaryhmään. Tai ylipäätään mihinkään eduskuntaryhmään. Taloudellista tukea ei sitten kyllä tipu. Eikä ilmaisia työtiloja. Asian voi lukea tarkemmin eduskuntaryhmiä käsittelevästä laista.

  1. Varsinaiseen avaukseen ei ole enää mitään lisättävää, mutta Karille pitää sanoa Moro, pitkästä aikaa 🙂

   1. Moro moro vaan Mika ja muutkin täältä lumipyryn ja hankien keskellä vaappuvasta bussista.

 9. Yle on kepun ja kokoomuksen tiedotustoimisto. Joka päivä riittää jotain Venäjää vastaan uutisia. Usan masinoimien boikottien takia suomi menettää valtavasti tuloja. Korvaako eu ne tai miten kauppa usaan? Kauppa käy kyllä usaan mutta se että suomi vain ostaa ei vie. Tai kun yle tekee jutun työttömän arjessa selviytymisestä niin yle tuo Nordean pankin ekonomin kertomaan miten asia on.

Kommentoi