Miksi Yle on niin kiinnostunut ilmastopolitiikasta?

Ainoa vastaus on, että Yle aivopesee kansalaisia ilmastopolitiikalla nyt juuri ennen vaaleja. Ikään kuin maassamme ei olisi mitään muuta ogelmaa, kuin maapallon ilmasto.

Sillä, että Yle noudatta täysin edelleen Sipilän hallituksen ohjeita yritetään häivyttää ilmastohössötyksen taakse kaikki muut tärkeät asiat, kuten vanhusten hoito, haittamaahanmuutto, yritystukien maksamien  jne. Luetteloa voisi jatkaa pidenmpään, mutta kansalaiset kyllä tietävät. Köyhiä on maassamme noin miljoona. mutta heistä Yle ei puhu mitään.  Ylestä on tullut yhä enemmän valtaeliitin äänitorvi, johon kansa ei voi luottaa lainkaan. Asioita pimitetään, valehdellaan ja manipuloidaan ja nyt vielä aivopestään kansalaisia. Aivopesu kuuluu valtaeliitin keinovalikoimiin, kun halutaan ottaa kansan tajunta haltuun. 

Kun asiaa tarpeeksi toistetaan, siitä tulee totuus, joka on valhetta.

13 vastausta artikkeliin “Miksi Yle on niin kiinnostunut ilmastopolitiikasta?”

 1. Nyt joudun olemaan eri mieltä.

  Ilmasto kiinnostaa ihmisiä. Tunnen paljon ihmisiä jotka ovat hyvin huolissaan ilmastoasioista, ehkä jopa tärkeimpänä aiheena. He eivät ole kaikki vihreitä, eivätkä opiskelijoita, vaan aika värikästä porukkaa.

  On toki ihan oma keskustelunsa pitääkö Suomen kantaa vastuu koko maailmasta, mutta Yle ei tee millään muotoa väärin pitäessään pinnalla asiaa joka on kansan huulilla.

  Sitäpaitsi, tämän ansiosta nyt on myös saatu kuulla eriävät mielipiteet, esim. persuilta ja RKP:lta.

  1. Ongelma on siinä, ettei ilmastopolitiikasta uutisoida asiallisesti ja monipuolisesti.
   Uutisointi on pääasiassa ilmastoalarmistien väitteitä tyyliin, jos, jos, jos jne.
   Alarmistiuutisoinnissa ei vahingossakaan tuoda esiin väitteiden kyseenalaisia kohtia ja aiemman ilmastohistorian tosiasioista vaietaan.
   Skeptikkojen mielipiteet ja tutkimukset eivät juurikaan pääse esiin ja alarmistien hurjimmatkin oletukset esitetään ainoana totuutena.
   Tätä ei voi todellakaan pitää uutisointina, vaan selvänä ja törkeänä manipulointina.

   1. Juuri näin asia on Juha. Haastateltaviksi valitaan ilmastohihhuleita, eikä vahingossakaan sellaisia jotka esittäisivät todisteita päinvastaisesta.

 2. Ilmasto kiinnostaa suomalaisia. Ilmasto kiinnostaa monia ihmisiä kehittyneissä maissa. Kehittymättömissä maissa kiinnostaa lähinnä miten selviäsi elämässä. Tavallista ihmistä Bangladeshissä, Pakistanissa tai Kiinassa ilmastoasia ei ole ihmisillä päällimmäisenä mielissä. Suomessa ilmastoasian pitää ihmisten mielissä median pompotus. On muistattava, että emme aivan syyllistä itseämme ja että olemme todella pieni kansakunta. Me emme voi ratkaista maailman hiilidioksidipitoisuuden yhä edelleen jatkuvaa kasvua – siis lukuisista kokokusista ja sopimuksista huolimatta.

  ***
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fa049a6e-927f-42a4-b127-7a5433e74160
  09.10.2018

  Professori kummeksuu Suomen ilmastokeskustelua: ”Suomi on yksi siitä kourallisesta maita, jotka ovat vähentäneet päästöjään”

  Professori Esa Vakkilainen: ”Meillähän on esimerkiksi tuossa naapurissa Eesti, joka vaan reippaasti vuosi vuodelta nostelee päästöjään.”

 3. Ylen vaalikoneen mukaan minun eduskunnassa ei olisi yhtäkään vasemmistopuolueen edustajaa.

 4. Sekoomus Kokoomuksella onkin kiire ilmasto-ohjelmassaan…

  ”KO­KOO­MUS esit­tää seu­raa­vaan hal­li­tu­soh­jel­maan kym­men­tä il­mas­to- ja ym­pä­ris­tö­po­li­tii­kan ko­ko­nai­suut­ta.

  Puo­lue pyr­ki­si no­peut­ta­maan pääs­tö­tal­koi­ta Eu­roo­pan uni­o­nis­sa ja kan­sain­vä­li­sis­sä il­mas­to­neu­vot­te­luis­sa. EU:n vuo­den 2030 il­mas­to­ta­voi­te oli­si nos­tet­ta­va 40 pro­sen­tis­ta vä­hin­tään 50 pro­sent­tiin.”

  Tieto kaivettu Kokkareiden sivulta, semmottii, pysyisivät nyt tuossa, mutta koska vaalit niin nyt on otettu haittamaahanmuutto agendaan mukaan, kepulit pettää aina kokoomus joka toinen kerta 😉

 5. Skeptikoita ei ehkäpä siksi oteta herkästi haastateltavaksi, koska heidän kompetenssi on keskimäärin vaan olematonta. Se on vähän sama syy kun miksi homeopaattia ei oteta lääkärin vierelle.

 6. Olen ymmärtänyt että valtaosa alan tiedemiehistä pitää tilannetta vähintään huolestuttavana, miksi en uskoisi heitä.
  SOTEssa kuunneltiin ja kuultiin asiantijoiita sillä seurauksella että SOTE kaatui eli asiantuntijoiden sana painoi, miksi ei painaisi ilmasto asiassa.

 7. ”Olen ymmärtänyt että valtaosa alan tiedemiehistä pitää tilannetta vähintään huolestuttavana..”

  Pikkuhiljaa alkaa tällainen epäilijäkin uskoa. Suuret muutokset ovat vaatineet vähintään kymmenien vuosien ajanjakson. Nyt jo kymmenessä vuodessa on tapahtunut merkittävä muutos esim. Suomen ilmastossa – ei kovia pakkasia (yli 25°), lämpimiä kesiä.

  Toisaalta, pitääkö suomalaisten nyt valittaa ilmastosta? Muistetaan Saarijärven Paavon aikaisia ilmastoja Suomessa:

  Paavo asuu Saarijärven hallanaroilla mailla vaimonsa ja lastensa kanssa. Siellä hän viljelee peltoaan luottaen Jumalaan. Keväällä kuitenkin tulva vie puolet oraista, kesällä raekuuro kaataa toisen puolen maahan, ja syksyllä halla vie lopunkin sadon. Paavon vaimo on menettää toivonsa koettelemusten vuoksi. [lainaus Wikipediasta]

  ***
  Miksi ilmastosta riehutaan Suomessa mutta ei esim. yhdessäkään Afrikan maassa, joita ilmastomuutos todella koskee? Afrikkalaisia ei taida koko asia huolestuttavan mitenkään, kuten ei väkiluvun hillitön kasvukaan. Maailman ihmisten väkiluvun kasvu liittyy varsin merkittävästi ilman hiilidioksidimäärän kasvuun.

  *
  *****
  Esim suuresta ilmastomuutoksesta:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pieni_j%C3%A4%C3%A4kausi
  Pieni jääkausi eli pikku jääkausi oli ilmastollisesti keskimäärin normaalia kylmempi kausi noin vuosina 1450–1850

 8. Niin ettei sitenkään kannata olla huolissaan ilmaston lämpenemisestä, vai?

  *
  https://www.hs.fi/tiede/art-2000006037291.html
  15.3.2109

  Tutkimus: Maapallo kylmenee, kun mannerlaatat törmäävät tropiikissa
  Paraikaa törmäys on käynnissä Indonesiassa ja pitää maapalloa geologisessa mielessä jääkaudessa
  *
  Ote1:
  Ilmoille hiilidioksidia syöksevät tulivuoret. Hiilidioksidia puolestaan sitovat niin sanotut karbonaattimineraalit, joita syntyy maankuoren silikaattimineraalien kemiallisessa rapautumisessa.
  *
  Ote1:
  Näiden tapahtumien pitkään kestävä epätasapainotila voi johtaa pahimmillaan jopa lumipallomaan syntyyn, jolloin jää ulottuu päiväntasaajalle asti. Tämän kehityskulun voi käynnistää hiilidioksidia sitovan prosessin voimistuminen.

 9. ”Suomalaisten mielestä ilmastonmuutoksen hillinnän ja vähäpäästöisen yhteiskunnan kehittämisen tulisi olla yksi seuraavan hallituksen kärkiteemoja.”

  Media, YLE ja HS etunenässä, ovat saaneet suomaiset uskomaan, että maailman ilmastokysymyksen ratkaisee pienen Suomen Eduskunta.

  Jospa gallupin tekijä olisi ensin valistanut haastateltavia kertomalle, että vaikka kaikki suomalaiset tappaisivat itsensä, ei maapallon ilmaston hiilidioksidipitoisuudessa tapahtuisi havaittavaa muutosta.

  ***
  https://yle.fi/uutiset/3-10691474
  18.3.2019

  Ilmastobarometri: Suomalaiset haluavat poliitikot toimimaan ilmaston hyväksi, mutta poliitikot eivät uskalla

  Suomalaisten mielestä ilmastonmuutoksen hillinnän ja vähäpäästöisen yhteiskunnan kehittämisen tulisi olla yksi seuraavan hallituksen kärkiteemoja.
  Samaan aikaan suomalaiset pitävät kuitenkin yhtenä suurimpana esteenä ilmastotoimille sitä, että poliittiset päättäjät eivät uskalla tehdä ratkaisuja, jotka vaarantavat heidän uudelleenvalintansa.
  *
  Suomalaisilta kysyttiin ilmastoasioista Ilmastobarometri 2019 -kansalaiskyselyllä, jonka Kantar TNS toteutti helmikuussa 2019 valtionhallinnon ilmastoviestinnän ohjausryhmän* tilauksesta. Kysely tehtiin edellisen kerran helmikuussa 2015.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *