Miksi Ev.Lut. kirkossa jäsenmäärä vähenee?

Kun vielä 1980-luvulla yli 90 % suomalaista kuului maan valtakirkkoon, niin nyt 2019 vai alle 70 % on kirkon jäseninä ja maksaa kirkollisveroa. Onko kysymys kansan maallistumisesta vai siitä, että ei haluta maksaa kirkolle veroa, kun kirkko mm. suojelee laittomia maahanmuuttajia?

On myös muita syitä, joista ei puhuta. Viime vuosikymmeninä on Vapaamuurarit rekrytoineen kaikkialla maailmassa jäsenikseen paljon viihdetaiteilijoita. Houkuttimena on käytetty mm. sitä että viihdetaiteilijoille, iskelmätähdille, musiikoille ja suosituille orkestereille sekä elokuvatähdille on tarjottu hyviä työsopimuksia, levytyksiä jne. ja niiden mukana jättimäiset tulot.

Mutta samalla on viihdemaailman tähdiltä vaadittu, että he esiintyessään aivopesevät sankkoja katsojajoukkoja. Esim. sellainenkin kuuluisuus,kuin Madonna vetää katsomoihin jopa tuhansia kuulijoita, jotka Madonna saa hysterian partaalle, jolloin nuoret ovat vastaanottavaisia mille vaan sanomalle. Vaikuttaminen tapahtuu biisien sanoituksilla ja esiintyjän liikkeillä ja käsimerkeillä. Vapaamuurareillahan on ihan omat symboolinsa ja käsimerkit, joista tunnetuin on ”leijonan tassu”.

Vapaamuurarien symboolit, joita artistit toistavat jatkuvasti esiintyessään. Tarkkaavainen katsoja huomaa helposti väittämäni todenperäisyyden.

https://www.google.com/search?q=vapaamuurarien+symbolit&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwio2PeEt4HhAhUsmIsKHdgdCvEQ7Al6BAgCEA8&biw=1242&bih=603

Näin siis Illuminati pyrkii käyttämään hyväkseen maailman huippuarstisteja tajuntateollisuuden keinoin vaikuttamalla varsinkin nuoriin omaksumaan uuden ajattelun, johon ei sovi Jeesus vaan Lucifer. Illuminati nimittäin palvelee Luciferia saatanaa antikristusta. Jopa katolisen kirkon pää paavi on sanonut, että Jeesus on epäonnistunut, mutta Lucifer onnistuu. Raamattu väittää toista. Johanneksen evankeliumi luku 13.

Monet suomalaisetkin tunnetut artsitit  mm. Pirkka-Pekka Petelius, joka on nyt Vihreiden ehdokkaana kansanedustajaksi. ovat liittyneet Vapaamuurareihin tietämättään m ihin ovat menossa. Matkan päässä odottaa saatanan palvonta.

Vaikuttaa siltä, että Jeesus menettää Suomessakin varsinkin nuoria saatanalle. Ja pahinta on, että nuoret eivät tiedä mihin se johtaa, kun antaa sielunsa paholaiselle.

Lähteinä tälle kirjoitukselle on käytetty entisiä vapaamuurareita, jotka ovat eronneet, kun tulivat niin korkealle järjestön asteikossa, että heille selvisi Vapaamuurareiden todelliset tarkoitusperät.

37 vastausta artikkeliin “Miksi Ev.Lut. kirkossa jäsenmäärä vähenee?”

 1. Hiukan väärinhän se on, että erotaan kirkosta. Silti käydään monenlaisissa juhlatilaisuuksissa, varsinkin jouluna on kirkot täynnä. Huolimatta siitä kirkko toivottaa edelleen tervetulleeksi seurakunnan tilaisuuksiin
  Pitää myös muistaa, että kirkko tekee paljon hyväntekeväisyyttä ja järjestää monenlaisia tilaisuuksia.

  Nuo nyt ovat minun, tavallisen seurakuntalaisen näkemyksiä.

 2. Sanoisin että nykyajan ihminen ei juuri perustu ”uskonnosta”, sehän on ihmisen masinoima tapa hallita suuria massoja ”näkymättömien jumalien” peloittelulla.

  Parempi on uskoa ihan itteensä. That’s the rock.

  Sekä se pahuus mikä eri uskonnoissa elää ja sen varjolla tapetaan jatkuvasti ihmisiä. Ei jatkoon.

  1. Lisäys: minulle on ihan sama uskooko joku jeesuksiin, allahiin tai muihin ”tyyppeihin” kunhan ei minulle tule tuputtamaan moista 😚

   1. Tuputathan itsekin täällä omaa käsitystäsi, joten on ihan oikein, jos sinullekin tuputetaan. Olet sen ansainnut.

 3. Hyvä niin, mutta tarkkana saa olla, sillä piilovaikuttaminen on yleistynyt ja varsinkin nuoriso menee helposti halpaan, kunhan on meteliä ja huutoa korkeelta ja kovaa.

 4. Kirkon jäsenmäärän väheneminen ei ole mikään ihme, kun muistelee 80-luvun alkua, jolloin jo sanottiin, että teologiseen instituuttiin menijöiden pitää olla todella vahvassa uskossa, mikäli aikoo uskovana valmistua papiksi!
  Räisänen teologisen johtajana pyrki kaikin tavoin vesittämään raamatun opetuksen!
  https://www.youtube.com/watch?v=rLvJBMBwSME
  Vielää sairaana kuolemaa odotellessaan haastattelussa hän ei tietänyt, minne on menossa, vaikka olisi pitänyt osata opettaa tulevia pappeja kertomaan raamatusta löytyvää toivon sanomaa!
  Hän itse kuoli ilmeisesti ilman toivoa, ellei tullut uskoon ennen sitä!
  Uskomattomalla ei ole muuta toivoa, kuin toivo siitä, että uskovat ovat väärässä!

  Jokin aika sitten, luettuani erään pastorin hartauskirjoituksen, löysin siitä ristiriitaisuutta raamatun sanaan. Lähetin hänelle postia asiasta. Vastauksessaan hän hyvin terävästi vastasi, että: kyllä minä nämä asiat tiedän!

 5. Mä erosin kaksi vuotta sitten liberaalipiispojen Mäkinen ja Askola vuoksi. Nyt olen ajatellut liittyä takaisin kirkkoon.

 6. Luulisin että suurin syy kirkosta eroamiselle on materiallismi. Nekin rahat jotka kirkollisveroihin maksetaan halutaan kuluttaa omiin mielitekoihin. En usko että ihmisten suhde uskontoon paljonkaan on muuttunut, agnostikkoja olemme valtaosa.
  Itse arvostan erityisesti kirkon tekemää hyväntekeväisyystyötä.

  1. Näin agnostikkona, arvostan jokaisen uskonnollista kantaa mutta en omaani tyrkytä. Elämänohjeeni tulee lähinnä ortodoksikirkosta ja sen suvaitsevaisuudesta.

   1. Onkohan se ylenpalttinen suvaitsevaisuuskaan aivan kristillistä?
    Lähetyskäskyssään Jeesus antoi seuraajilleen tehtäväksi tehdä kaikista kansoista hänen opetuslapsiaan! Kehoitti hän kyllä elämään sovussa kaikkien kanssa ja rakastamaan, mutta onko se rakkautta, että olemme suvaitsevaisia, emmekä varoita seurauksista, jota Raamattu kertoo tulevan niille, jotka eivät usko?

    Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

  2. Näin se varmaan menee. Pienikin raha halutaan itselle. Ehkä luullaan, että kirkko on rikas ja rahat menevät joihinkin pappien ja piispojen palkkoihin. Kuitenkin kirkolla on todella monenlaista auttamistyötä ja toimintaa, jos vaan vähän viitsii katsoa. Esimerkiksi työttömille ja muille vähänvaraisille on paikkoja, joissa saa aterian tosi hallvalla ja jos on kodito niin päsee peseytymään ja voi lukea vaikka lehtiä, Vanhuksille on Mummon kamari ja aineellisen avun lisäksi on tarjolla vertaistukea monelaiseen elämän kriisiin, esimerkiksi jos on menettänyt jonkun läheisen. Jotkut eroavat kirkosta jonkun mielipiteen takia, esimerkiksi koska kirkko ei hyväksy tai hyväksyy homoparien vihkimisen. Se on aika yksisilmäistä, sillä ei kirkko ole mikään mielipideautomaatti jonka pitää olla samaa mieltä joka asiasta kaikkien kanssa.Pitäisi osata katsoa kokonaisuutta. Kirkosta eroamisesta on myös tullut jonkinlainen muoti kirkon haukkumisen ohella. Itse vierastan sellaisia massaliikkeitä jo sinänsä.

 7. Kyllähän nyt lapsikin ymmärtää että ihmisten kirjoittama kirja raamattu on, ei ole minkään ”jumalan” tekemä, ihmisen mielikuvitus niitä tarinoita on sinne laittanut, sama on koraanit ja muut uskontoaiheiset ”pyhät kirjat”.

  Mitenkäs sakki selittää esim sen että reilu 2000 vuotta sitten jeesus niminen jäppinen tuli neitsyestä ja kertoili jumalasta ja sitten alkoi sakki pääsemään taivaaseen,,,,minnekäs sitä ennen ihmiset on mennyt, pilvenhattarelle odottamaan jeesuksen syntymää vai…

  Todellisuus on hyvin yksinkertainen, nyt kun siitä on luotu myytti ja sen arvostelemisesta voidaan jopa rankaista niin ihminen on peloteltu palvomaan näkymättömiä, ei kiitos, ei jatkoon.

  1. Mistähän Marko olet noin vahvan uskon perinyt?
   Voisitko edes vähän raottaa sitä suurta varmaa tietomäärää, jolla sinä arvostelet minun uskoani? Mihin perustuu sinun olemassaolosi? Oletko vain räjähtänyt jostain tyhjyydestä olevaiseksi? Onko kaikki muukin olemassaoleva vain tupsahtanut minkään vaikuttamatta tyhjyyteen, jossa on alkanut kehittymään olosuhteet elämälle?
   Pitää oikein hattua nostaa, jos jollain on noin vahva usko!

   1. Nykyään huipputiedehenkilöt osaavat tehdä hienoja asioita, jopa muokkaamaan dna:ta yms. esim. erilaisia kasvien siemeniä, mutta eivät saa niitä elämään!
    Mistähän se elämä on tullut?

  2. Sinulla Marko on oma selkeä käsityksesi uskonnoista, ehkä olisi fiksumpaa pitää vain omana tietonasi. Kirkkommekaan ei näinä aikoina harrasta juuri lähetystoimintaa, sekään ei tyrkytä omaa varmaa ja paremaa tietoaan epäileville ja pakanoille.

   1. ”minulle on ihan sama uskooko joku jeesuksiin, allahiin tai muihin ”tyyppeihin” kunhan ei minulle tule tuputtamaan moista 😚”

    Näin sanoin aiemmin eli älä sinä Myllymatti ala tuputtamaan minulle sitä agendaa että minun pitäisi pitää suuni kiinni. Tämä on katsos vapaa maa, ainakin vielä…

    1. Oikeassa olet Marko, vapaassa maassa pitää kaikkien saada sanottavansa sanoa oli sitten kyse uskon asioista, maahan muuttajista, kansantanhuista tai uskosta kommunismiin. Mutta ilman besservisseriytttä lyttäämättä toisinajattelijoita aivan lonkalta.

     1. ”minulle on ihan sama uskooko joku jeesuksiin, allahiin tai muihin ”tyyppeihin” kunhan ei minulle tule tuputtamaan moista 😚”

      Mikäs tuossa loukkaa, täällä blogeissa eräskin viljelee sanoja delete minun jutuille, se ei sitten loukkaa…

      en jaksa viisastella, thats it. en usko hömppä uskontoihin ja se on tasan minun asia.

      1. Se se on koomista, miten omaa uskoaan tuputtava kovasti varoittaa muita ”tuputtamasta”. Usein myös näkee ateistin kirjoittavan siitä miten ”uskovaiset pitävät itseään muita parempina” ja sitten sivulauseessa kaikki pahuus pannaan niiden piikkiin, jotka uskovat Jumalaan. Kannattaisi lukea Raamattua sellaisen ihmisen niin saattaisi oppia vaikka Jeesuksen opetuksista että malka saattaa olla omassa silmässä 😀

    1. …niin, eli ihmisen keksimää kaikki,,,,oli se uskonto siellä seassa tai ei ja mikäs siinä on taustalla, jumala nimeltä RAHA.

  3. ”Kyllähän nyt lapsikin ymmärtää ”

   Niin Raamatussakin sanotaan”
   Jumalan valtakunta on sisäisesti teissä!
   Ellette tule lapsen kaltaisiksi, ette pääse sinne sisälle!
   Siis ette voi ymmärtää sitä!

 8. Mikähän mahtaakaan olla nykyään teologisen tiedekunnan tilanne?
  Tuskin yhtään parempi, koska ensi syksynä siellä aloitetaan islamin opetus!!!!!!!!

  Jeesus kysyikin, että mahtaako hän löytää uskoa tullessaan toisen kerran.

  1. Mä luulisin että Jeesus toteaisi, että ihmiskunta ei ole oppinut 2000 vuodessa paljoakaan.

   1. Jeesus niminen jäppinen kuoli yli 2000 vuotta sitten tai milloin se lie olikaan…sillä ei ole tähän mitään sanomista.

 9. Perus- Suomalaisten puheenjohtaja Halla- aho yhdessä haastattelussa sanoi, että hän on eronnut kirkosta, mutta ei ole silti ateisti. Jos on jotain pakko sanoa hän on agnostikko, jolla on vahva luterilainen tausta.

  Minulle tuo kirkkoon kuuluminen on tullut ”verenperintönä” lähinnä äidiltä. Meiltä se periytyy edelleen tyttärelle ja siitä edelleen hänen lapsilleen. Kaikki toimitukset tehty kirkollisina toimituksina ja verot maksettu, jotka voi ymmärtää vaikka hyvätekeväisyytenä. Ei siinä sen ihmeellisempää noituutta.

 10. Tässä uskonnot suuruusjärjestyksen mukaan, siitä vaan valitsemaan vaikka nopalla se oma, kyllä nämä kaikki nyt ihan ihmisen itse keksimiä on tai sitten tuolla pilvenhattaroilla on ahdasta kun on vaikka minkälaista jumalaa ja heidän esikuntaa jäseniään sinne odottamassa…

  Kristinusko
  Islam
  Hindulaisuus
  Kiinalaiset perinteiset uskonnot (taolaisuus ja konfutsealaisuus)
  Buddhalaisuus
  Etniset uskonnot
  Afrikkalaiset perinteiset uskonnot
  Sikhiläisyys
  Spiritismi
  Juutalaisuus
  Bahailaisuus
  Jainalaisuus
  Šintolaisuus
  Cao Dai
  Zarahustralaisuus
  Tenrikyo
  Uuspakanallisuus
  Unitaariuniversalismi
  Rastafarilaisuus

  Olekeepa hyvä, semmottii, minä uskon kyllä itseeni en noihin….jokainen tyylillään.

  1. Ja Markon mukaan nuo kaikki ovat väärässä mutta Marko oikeassa 😀

   Et voi Marko itseesi uskoa niin kuin Jumalaan. Vai uskotko, että olet suunnitellut maailmankaikkeuden, ajan ja kaiken mitä on? Tuskin Stalinkaan niin uskoi.

 11. Eipä riitä tuo listaus. Kun otetaan huomioon esim. vaikka kristinuskon eri suuntautumiset niin on mistä valita. Onneksi ei moisia tarvi miettiä..

  1. No ei tarvii moisia miettiä. Kaikkineen noita on satoja, tuossa isoimmat. Oma ittensä riittää virheineen päivineen.

 12. Erosin muutama vuosi sitten evk.luterilaisesta kirkosta, johon olen kuulunut syntymästäni lähtien. Osasyy oli se, että kirkko on liberlisoitunut liikaa, pääsyy oli piispa Irja Askola ja ateistinen arkkipiispa ja Islamin hännystelijä Kari Mäkinen.
  Erosin päivää ennen kuin Irja Askola vihki kaksi homopappia lähetystöhön.
  Olin kirkosta poissa parisen vuotta, tulin sitten katumapäälle ja liityin kirkkoon takaisin. Aattelin että piispat ja arkkipiispat tulevat ja menevät, mutta kirkko pysyy.
  Silloin kun erosin kirkosta ja sen jälkeenkin olisin liittynyt ortodoksikirkkoon, mutta kun sellaista ei ole mailla halmeilla. Minusta ortodoksikirkko on paljon lähempänä alkukristillistä sanomaa kuin katolinen ja evk.luterilainen kirkko. esim. ortodoksikirkon papit voivat olla naimisissa, jos ovat menneet avioon ennen papiksi vihkimistä.
  Mihinkään lahkoihin en tunne vähäisintäkään vetoa.
  Näkemykseni mukaan Markon listasta puuttuu yksi uskonto – ateismi.

  1. Ateismin määritelmä

   ”George H. Smithin ontologinen ateismin määritelmä:
   ateismin mukaan jumalaa ei ole olemassa
   teismin mukaan jumala on olemassa”

   Niin, mutta kun minä en usko edes ateismiin, satun uskomaan ihan itseeni.

   1. Uskooko sinuun kukaan muu? Siis että olet universumin luoja ja suunnittelija?

 13. Ei uskonnollinen usko tarvitse välttämättä jumalaa/jumalia. Se tarvitsee peruslähtökohdan, joka on muuttumaton ja jakamaton. Luojauskovaiselle se on Luoja/Jumala, ateistille sattuma; kirjailija Dostojevskin sanoin ”uskomista nollaan”.
  Fundamentalistisen ateistin ja fundamentalistisen luojauskovaisen välillä ei ole juurikaan muuta kuin usko peruslähtökohtaan, kumpikin haluaa käännyttää, Esimerkiksi Richar Dawkinson on sanonut tatkoituksensa olevan käännyttää kaikki ihmiset ateisteiksi.

 14. Ei Luojaan/Jumalaan uskominen estä uskomasta myös itseensä. Sanoisin että päinvastoin.

Kommentoi