”Hankala rakenne tällaisella kelillä” – typeryys johtaa 10-0

https://www.aamulehti.fi/a/201443805?c=1522737894164

”Upouuden päiväkoti-koulun katto vuotaa jo nyt Tampereen Irjalassa – ”Hankala rakenne tällaisella kelillä””

Olen ilmeisesti tyhmä, kun olen luullut, että rakennusten kattorakenteet pitää suunnitella kaikkien tiedossa olevien olosuhteiden mukaan toimiviksi.

Toki arkkitehtien innolla ajavaa tasakattorakennetta ei koskaan olisi saanut hyväksyä Suomen oloihin, mutta poliittisten virkamiesten tyhmyys ja ammattitaidottomuus ovat sallineet kaikenlaiset räystäättömät katotkin, joiden ongelmat ovat olleet etukäteen tiedossa.

7 Replies to “”Hankala rakenne tällaisella kelillä” – typeryys johtaa 10-0”

 1. Rakentamisen osaaminen on kadonnut Suomesta aikaa sitten. Tässä pahin mahdollinen esimerkki siitä, että Suomessa saattaa luntakin, sataa—–ja paljon ja, että se sulaa myös.

 2. Taito on – mutta sitä ei käytetä. Osasyynä on myös pykäläviidakko. Tästä kertoi pari asiantuntijaa taannoin. Rakennustyömaalla pitää olla mahdollisesti jopa useita satoja eri ammattinimikkeitä nykyään ja pykälät myös usein vaativat että pitää olla erikoistunut firma tekemään tiettyjä töitä. Se tekee alihankintaviidakosta aivan jäätävän pitkän.

  Lisäksi rakennustarkastajista on huutava pula ja julkinen sektori ei juuri niitä käytä.

 3. Onko se ainoastaan kiinni taidoista jospa asiaan tuo huonoja asioita asenne rakentajalla joka kehtaa sanoa no nehän ovat vuokrataloja ei niitten niin väliä ole
  Mutta näitä olen kuullut viimeksi viime kesänä ja pitää aina muistaa kyllä ne vuokratalotkin joku omistaa terv tepivaari

 4. Suomessa kannattaisi pääsääntöisesti rakentaa harjakattoja ja niihin pitkät räystäät.

  Arkkitehdit haluavat tehdä erikoisia ratkaisuja, mutta niitä ei saisi hyväksyä. On jopa lasisia julkisivuja ja lasikattoja.

 5. Asun itse vm-1970 kerrostalossa jossa oli tasakatto. Ison remontin yhteydessä päätimme rakentaa harjakaton. Se ei ilmeisesti ollut typerin idea.

Kommentoi