Jokohan vähitellen alkaa ”iltarusko” siintää ay-liikkeelle?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/699d08f2-29b9-400d-98d6-17e38f0eea5d

”Yksi kuva näyttää: Näin pahasti ammattiliittojen suosio on romahtanut – järjestäytymisaste alle 60 prosenttia ”

Ay-liikkeen rosvous ja kohtuuttomat lakkoilut saattavat olla ihmisille vähitellen liikaa.

6 vastausta artikkeliin “Jokohan vähitellen alkaa ”iltarusko” siintää ay-liikkeelle?”

 1. Sikamaista liksaa nyhtävät ay:n lakkokeisarit ovat olleet eriarvoistumiskehityksen peruspilareita maassamme.

  Olivat myös kolmikannassa luomassa työeläkkeiden jakosysteemiä elinaikakertoimineen, jossa ei otettu huomioon sitä, että hyvätuloiset elävät pidempään ja näin nokkivat köyhemmille eläkeläisille korvamerkityt eläkesäästöt.

 2. On ihan perseestä, että ay-mafian yritystoiminta katsotaan yleishyödylliseksi, eikä hirmuisista voitoista tarvitse maksaa veroja. Ay on yleishaitallinen.

  1. Vaikea on sanoa lopullista arviota ay:n veroparatiisioikeuksista. Jos Suomessa verotettaisiin, niin ay:n ekonomistit saattaisivat siirtää varat ulkomaisiin veroparatiiseihin ja vaikka kiinalaisen roskatuotannon rahoittamiseen. Eikös ay:ssa ole sanonta, ettei raha tunne kotimaata?

   Eli ay:n ekonomistit olisivat mahdollisesti valmiit tekemään vaikka kaikista suomalaisista työttömiä, jos vain ulkomailta tulevat voitot mahdollistaisivat ay:n lakkokeisarien porsastelun.

   Kusessa ollaan koko saakelin sakki.

 3. AY-liike on yksi monia, monia laitoksia maailmassa jonka pitäisi osata keksiä itsensä uudestaan. Monessa maassa niin on tehtykin. Tanskaa voi katsoa esimerkkinä, siellä AY-liike tekee aivan uusia asioita ja työllisyys on erinomainen.

 4. Samaan aikaan valtio tukee yrityksiä ja näistä moni jättää maksunsa Suomeen maksamatta. Rikollista touhua valtion verovaroin. Ei tämä mikään Neuvostoliitto ole jossa tuettiin myös kannatttamatonta liiketoimintaa. Liikkeet pitää ajaa kannattamattomana konkurssiin ja yriytäjät velkavankeuteen.

 5. Nii, mää kyllä suosittelen että liittykää ammattiliittoon.
  Siä o miljardi jos toinenkin ja pitäkää ihmiset niistä kiinni.

Kommentoi