Kyllä rantaruotsalaisilla on pokkaa…

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/74f7a076-045b-4cd8-bf18-4311c0eaf25a

”RKP:n kansanedustajalla meni kuppi nurin – vaati puhemiestä korjaamaan Vaasan laajaa päivystystä koskevan äänestystuloksen jälkikäteen”

”RKP:n kansanedustaja Joakim Strand ei sulattanut äänestystulosta, vaan lähetti puhemies Paula Risikolle sunnuntaina viestin, jossa hän pyysi Risikkoa ryhtymään toimenpiteisiin äänestyksen tuloksen korjaamiseksi. ”

9 vastausta artikkeliin “Kyllä rantaruotsalaisilla on pokkaa…”

 1. Siinä äänestyksessään tapahtui selvä virhe. Emma Kari oli paikalla, mutta toheloi äänestyksessä eli ei kirjautunut. Pitää korjata tulos, jos Emma Kari on Vaasan kannalla.

  1. Emma Kari olisi voinut välittömästä äänestyksen jälkeen ilmoittaa kantansa ja se olisi kirjattu pöytäkirjaan, mutta jälkikäteen ei puhemies voi äänestyksiä muutella, koko ajatuskin on aivan järjetön.

  2. Ei pidä ”korjata” Karjalainen.
   Jos kansanedustaja munaa itse, se on hänen häpeänsä, mutta äänestysyulosta ei voi jälkikäteen laillisesti muuttaa.

 2. jk. ”Pitää korjata tulos, jos Emma Kari on Vaasan kannalla.” – mistä tämä ’pitäminen’ tulee?

  Linkin tekstistä :

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/74f7a076-045b-4cd8-bf18-4311c0eaf25a
  Pöytäkirjan mukaan Risikko muistutti Strandille vastauksessaan, että perustuslaki ja eduskunnan työjärjestys säätelevät tarkoin täysistunnon äänestyksiä ja puhemiehen mahdollisuudet vaikuttaa äänestyksen kulkuun ovat ymmärrettävästi hyvin rajoitetut.

  Risikko vetoaa vastauksessaan eduskunnan työjärjestykseen, jonka mukaan avoin lippuäänestys toimitetaan, jos koneäänestystä ei teknisistä syistä voida toimittaa tai jos koneäänestys puhemiehen mielestä ei ole antanut luotettavaa vastausta taikka jos äänet ovat menneet tasan.

  – Koneäänestyksen luotettavuutta ei perjantain istunnon kuluessa asetettu kyseenalaiseksi, joten edellytyksiä tällä tai muillakaan eduskunnan työjärjestyksessä mainituilla perusteilla avoimen lippuäänestyksen toimittamiseen, ei ollut olemassa, Risikko toteaa vastauksessaan.
  – Luonnollisestikaan eduskunnan päätöksiä ei voida muuttaa jälkikäteen.
  *

 3. Ei tuota tapausta tarvitse ihmetellä, kun seuraa edustajien toimintaa suuressa salissa. Älylaitteiden näpelöinti on silmiinpistävän yleistä. Ihmekös tuo sitten, että yksi äänestys lipsahtaa ohi.

  Emma Kari on toheloinut samalla tavalla aiemminkin.

 4. Ei hätää, ei tästä kauaa tarvitse murehtia. RKP on jo todennut että se haluaa vähitellen ajaa alas suomen kielen aseman niin kohta on vain yksikielisiä sairaaloita kaikki. Sitten voimme murehtia jostain muusta!

 5. Onnekseni tuo PHKS än akuutti säilyi. Yhdessä vaiheessa sitä oltiin lopettamassa Vaasan tieltä.

 6. Ne haluaisivat itselleen pieniä täydenpalvelun sairaaloita. Hesan Eirassa oli aikanaan sellainen ja siellä palveltiin ruotsiksi. No ne haluaisivat lisää maahanmuuttajiakin eivät ota huolta kustannuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *