Miksi vasta nyt – tekikö tilaisuus Esperistä törkeän rosvon?

https://www.aamulehti.fi/a/201434910?c=1522737894164

”Näin kohun keskellä oleva Esperi Care lupaa muuttaa toimintaansa: Ongelmista voi kertoa nimettömänä uudella kanavalla – hallintoa, siivousta ja ruokapalveluja ei enää lasketa hoitajamitoitukseen”

Jotenkin olisi luullut, että tämä olisi ollut itsestään selvää jo aikaisemmin.

Ilmeisesti asiallisen valvonnan puute on sallinut törkeän rosvouksen ja rahastuksen vanhuksista piittaamatta.

9 Replies to “Miksi vasta nyt – tekikö tilaisuus Esperistä törkeän rosvon?”

 1. Edellinen ”toimitusjohtaja” oli kokoomustaustainen, uudesta en tiedä mutta juuri tämä puolue haki ”valinnanvapautta” tehdessään kepuleiden kanssa lehmän kaupat.

  Pelon ilmapiirillä on johdettu. En usko että mikään muuttuu. Kohun laannuttua rikoksia jatketaan entiseen tapaan.

  Olen menettänyt uskoni kaikkiin näihin isoihin puolueisiin. Ei ole väliä onko se vassari vai oikeisto. Röyhkeää on. Nämä on monasti myös siellä missä rahaa jaetaan…

 2. Kun omistaja on n 90% britti ja vain 10 % muiden ja tuo britti on sijoitus firma ne haluaa n 20 % voiton heille .
  Jos ei tule ne vähentää henkilöstöä aivan sumeilematta, ja ne jotka jää jäljelle ei uskalla sanoa mitään jos sellasta tekee voi olla varma että seuraavalla kerralla loppu tili on kourassa terv tepivaari

 3. Kun mulla on kokemusta yhdestä Esperin omistamasta hoivatalosta Saga Care, niin voin kertoa, että kun Esperi osti Sagan muuttui homma heti. Esim. pitkäaikainen Sagan johtaja, joka oli hyvin pidetty läht6i heti taloosta pois. Syynä oli se, että hänelle ehdotettiin hänen palkkansa jatkossa muodustavan kiinteästä osasta ja muutuvasta osast. Muuttuva osa määräytyy taloudellisen tuloksen perusteella. Entinen johtaja ei voinut hyväksyä selllaista palkkausta jo siksi, että hän on erittäin hoivatyöhön sitoutunut henkilö. Hänen oli mahdoton ajatellakaan, että raha menee hoivatyön edelle. Kaikki avainhenkilöt on Esperissä palkattu samoilla periaatteilla ja se näkyy hoidon laadun romahtamisena, kun palkka on tärkeämpi, kuin hoivatyö.

  1. Liekkö sama Marja eri meikeillä… Vai onko nuo jotain klooneja. Tämähän tuli eläimiä hoitamasta eli nyt saa hoidokit porkkanoita ja heinää enemmän…?

 4. Se valvonta: Olin puheissa erään kunnan hall.puheenj.kanssa – kutsuivat valtuustoon sosiaalijoht. tekemään tillanneselvityksen toimista ja niiden valvonnasta – häneen mukaan kaikki on kunnassamme hyvin. – (paperilla).
  Ei tarvinnut valtuutettujen avata kukkaronnyörejä.

 5. EU:n lait sallivat firmojen aiemman suorituksen vaikuttavan tuleviin sopimuksiin.

  Olisi täysin laillista, jopa suositeltavaa, että näin pahasti munannut firma kielletään pois kaikesta julkisesta kilpailutuksesta vaikkapa viideksi vuodeksi.

  Se iskisi kukkaroon ja tottavie aikaansaisi parannuksia.

  Mutta katin kontit, emme niin tee. Emme vanhuspalveluissa, emme IT-palveluissa, emme Kela-takseissa,emme missään.

 6. Kuten Kyuu edellä.
  Saaneeko edes tj rapsuja?
  Voipa olla että somekin unohtaa – toivottavasti ei.
  Tilaisuus tekee varkaan ja vaientanee omantunnon?

Kommentoi