Satusetä Rinne vauhdissa

https://www.aamulehti.fi/a/270510a1-973d-457f-a04b-8100d449dba0

”Antti Rinne ei sulje perussuomalaisia pois hallituksesta – Vappusatanen pätee vielä tänäkin vappuna, hoitajia ja lääkäreitä on tulossa tuhat lisää”

Rinne on sulkemassa persut ulos ainakin puheidensa perusteella, vaikka muuta väittää.

Vappusatasesta Rinne puhuu jälleen ja lupailee alle 1400 euron eläkkeisiin nettosatasen. Jos saat 1400 ekeä, niin et saa mitään ja 1399 ekellä saat sen satasen eli jatkossa 99 ekeä enemmän kuin se 1400 ekeä saava. Tasapuolista vai mitä?

Mistähän Rinne sen rahan meinaa rosvota – oliskohan kohteena jälleen se keskituloinen omakotitalon omistava omalla autolla pakosta liikkumaan joutuva kansalainen…

Hoitajia ja lääkäreitä lisää tuhat? Mistä Rinne ne löytää, kun lääkäreitä ei kouluteta tarpeeksi, hoitoalalle ei ole tunkua eikä kortistossakaan alkuunkaan tarpeeksi? Tilaako Rinne ne Filippiineiltä vai mistä?

 

7 vastausta artikkeliin “Satusetä Rinne vauhdissa”

  1. Kyllä siinä vähän asumistuet pienenevät, kun tulot ja omavastuu kasvavat. Tämä tuo motivaatiota halvemman asunnon etsimiseen, joka olisi hyvä asia. Jonkinlainen muuttotukikin halvempaan asuntoon voisi olla paikallaan.

  2. Niinpä.
    Tosin sekin pitäisi ottaa huomioon että mikä on se yhteiskunnallisesti kohtuullinen elintaso erilaisia tukiaisia laskeskeltaessa.
    En näe kohtuulliseksi esim.puhelinten vaihtamista joka vuosi, huonekalujen vaihtamista parin vuoden välein, merkkivaatteiden jatkuvaa ostamista, yms.
    Eivät sitä normaalisti töissä käyvätkään tee vaikka olisi keskimääräistä paremmat tulot.
    En myöskään näe vuotuista etelänmatkaakaan kuuluvaksi kohtuulliseen elintasoon.

  3. Mulla on eläke 628,85/kk + takuueläke 155,60. Sillä on pitänyt tulla toimeen. En usko Rinteen lupaukseen.

  4. Nii, mutta mitä mummeli miettii, kun edellisen kerran kun säädettiin niin lääkeet kallistu rajusti, Kela korvaukset poistui tai pieneni ja silleen.
    Nyt hän miettii ostaisiko lääkkeet vai ruokaa??

    Totta kai se on kohtuullista, eikö??

  5. Rinteen lupauksissa on sellainen vitsi, että, kun eläke kasvaa, tukiaiset vähenevät vastaavasti.

    1. Se on erittäin tervetullutta, että tapahtuu tulonsiirto KELAlta kunnille, kun harkinnavaraiset asumistuet ja sossuntuet aika tavalla vähenevät, ja myös turha byrokratia. Lisäksi sellaiset kituuttajat, jotka eivät jostakin periaatesyystä hae tai tiedä etuuksista, johin olivat oiketettja,ja sitten sairastuvat, saavt etuutensa, jonka jokin laki jo muutenkin sanoo. Kyseessä on pelkkä, mutta erittäin tarpeellinen rationalisointi,joka ei käytännössä maksa mitään. Ja se on muistutus siitä, että sellaiset hommat, joita KELA ei osaa eikä tule koskaan osaamaan tehdä, siirettäisiin rahoineen takaisin kunnille, joilla sitten olsi suuri vapaus toteuttaa ne eri tavoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *