Tyhmyys loistaa ilmastopuuhastelussa ja erityisesti autoasioissa

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006026603.html

”Siksi vanhojen polttomoottoriautojen laajamittaista vaihtamista vähä- ja nollapäästökalustoon on pakko patistaa kepillä ja kannustaa porkkanalla, jos liikenteen ilmastotavoitteisiin on oikeasti tarkoitus päästä.

Keppi merkitsee esimerkiksi perinteisten polttonesteiden verotuksen jyrkkää korottamista tai kaupunkialueille määrättävien dieselkieltojen kaltaisia käytön rajoituksia.

Porkkana merkitsee erilaisia uusia verohelpotuksia ja muita tukia, joiden avulla vähäpäästöisten ajokkien hankkiminen ja käyttäminen helpottuu ja muuttuu houkuttelevaksi tai edes mahdolliseksi vaihtoehdoksi muillekin kuin suurituloisimmille kansalaisille.”

Vaikka kuinka nostettaisiin polttonesteen hintaa ja tuettaisiin uuden auton ostoa, ei sillä 3000€ autolla ajavalle mistään tule rahaa sen uudemman auton ostamiseen.

6 vastausta artikkeliin “Tyhmyys loistaa ilmastopuuhastelussa ja erityisesti autoasioissa”

  1. Nauratti tämä Emma Kari, ”… Mitenkäs Norjassa joka toinen myyty auto on sähköauto…” NORJASSA ON RAHAA!!! tamppooni. Kyllä oli tyhmää ulosantia taas tällä henkilöllä.

    1. Lisäys, puhui vain uusista autoista… Se luulee että ihmisillä on satojatuhansia euroja varaa pistää uusiin autoihin tuosta vaan.

    2. Norjassa on myös vesivoimaa, jota saa, kun laittaa luukut auki. Vesivoima on tuulivoiman vastakohta. Tuulivoimaa ei saa silloin, kun sitä eniten tarvittaisiin. Päin vastoin, silloin kun sähkö on kalleimmillaan, joutuu tuulivoimalaa sähköllä lämmittämään.

      Golfvirran ansiosta Norjassa on lämpimämpää kuin täällä. Siellä sähköautoilu ja tuulivoimalatkin ovat kannattavampia kuin täällä.

      Kuinkahan monta vuotta menee, ennen kuin Emma-tytteli honaa yksinkertaiset perusasiat.

      Joku voi sanoa, ettei Emma tyhmä olisi. Siinä tapauksessa tulee mieleen ajatus, että Emma ilkeyttään aiheuttaisi jäynää suomalaisille.

      Ilkeä vaiko tyhmä, kas siinä pulma, sanoisi Shakespeare, jos eläisi.

  2. Edelleen pitäisi muistaa, että liikennepäästöjen osuus kokonaisuudesta on noin 15%. Miksi siis sen pitäisi yksin hoitaa koko ongelma, pitkien välimatkojen maassa.

    Eilinen A- studio oli täydellinen mahalasku aiheesta, ei edes toimittaja pysynyt kartalla. Kyllä Ylen pitäisi valita toimittaja aiheen mukaan, se oli hiukan niin jos minä lähtisin toimitttamaan ruokaohjelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *