Virheiden typeryys sen kuin kasvaa

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006003838.html

”Vihreiden ohjelman mukaan vuonna 2030 Suomessa myytäisiin vain nollapäästöisiä autoja.”

Tietääkseni kaikkien autojen valmistus kuluttaa energiaa ja materiaaleja ja aiheuttaa päästöjä.

Sähköautojen akkujen materialien kaivaminen, jalostaminen ja akkujen valmistaminen aiheuttavat erityisen paljon päästöjä.

Tuo roska tarkoittaa, ettei Suomessa tulla 2030 jälkeen myymään mitään autoja…

8 vastausta artikkeliin “Virheiden typeryys sen kuin kasvaa”

  1. Vihreät joulupukin tontut uskovat sähkön syntyvän töpselissä. Talvella kovalla pakkasella sähkö tuotetaan atomivoimalla ja hiilellä, koska vihreät ovat estäneet turpeen käyttöä ja vesivoiman lisärakentamista.

    Noilla tontuilla riittää kyllä äänestäjiä, vaikka ovat maamme talouden vihollisina ykkösluokkaa.

  2. Oikeastaan vihreä liitto syyllistyy äänestäjien häikäilemättömään pettämiseen valheellisen mielikuvamainonnan avulla. Vihreitten tie tietää köyhälle kansanosalle olkikyrsää pöytään, jos sitäkään.

  3. Vihreiden mielestä jokaisessa kaupungissa ja kylässä on raitiovaunut, metrot ja hyvä paikallisliikenne, koska nämä kamomillateen juojat ei ole kehäkolmosta pidemmällä käyneet, ainiin ja sähkö tulee töpselistä ihan itsestään…

  4. Vihreät myös autuaasti unohtavat sähkön tuottamisen alkuperän.

    Tuulienergiaa on toki saatavilla jonkun verran mutta se ei riitä alkuunkaan. Tarvitaan ydinvoimaa, hiilivoimasta puhumattakaan, jotta saadaan sähköä autoihin.

  5. Olen toisaalla yrittänyt kysellä miten sekä Vihreät, että Demarit aikovat nämä polttomoottoriautojen myyntikiellot käytännössä toteuttaa ilman, että vaativat EU-eroa. Nimittäin se minkä saa myydä jossain EU-maassa, saa myydä kaikissa EU-maissa, ellei sitten hae ”nuuskapoikkeusta” ja autoteollisuuden osalta sen läpimenon mahdollisuudet taitavat olla aika pienet.

  6. Jos lämpö nousee, alkavat suot päästää metaania ja hiilidioksidia eli yleensä hiiltä ilmakehään enemmän kuin mitä sammaleitten kasvu pystyy hiiltä sitomaan. Tämä johtuu siitä, että metaania tuottavat mikrobit tarvitsevat lämpöä. Niille ihannelämpötila on sama kuin ihmisen kehon lämpö.

    Paksuissa ja vetisissä turvekerroksissa on vähän metaania tuottaville mikrobeille myrkyllistä happea. Niissä metaanin tuotanto voimistuu, jos lämpö lisääntyy.
    Pohjoisissa soissa on palsakumpuja, joiden sisällä on jäätä. Kun jää sulaa, niin metaanin tuotanto voimistuu.
    Olisi hyvä tietää, onko suuri metaanipitoisuus myrkyllistä metaania tuottaville bakteereille, vai onko se hyväksi, kun se eristää myrkyllistä happea.
    (Alkoholin valmistuksessa suuri alkoholimäärä tappaa hiivasienet.)

    Suo ei siis ole fossiilinen kivihiili- tai maakaasuvarannon tavoin. Jos suo määritetään fossiiliseksi, ei kyse ole tieteestä vaan politiikasta. Vihreät ehkä haluavat vain vahingoittaa maamme kansantaloutta.

  7. Mitä tästä kannattaa meluta. Jokainenhan sen tietää, ettei tästä mitään tule oli sitten demari tai vihreä. Asian panee järjestykseen itse autoteollisuus ja viimeistään ST1:n Mika Anttonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *