Yle: Lisää hoivakotien sulkemisia odotettavissa

Ylen aamu-uutisissa kerrottiin, että lisää hoivakotien sulkemisia on tulossa. Valvira on saanut paljon ilmoituksia epäkohdista vanhusten hoidosta ja ainakin 13 kuolemantapausta on sattunut.

Mutta miksi Yle ja valtamedia vaikenee. Miksi ei asioista kerrota, kuin A, kun voisi kertoa myös B:n. Esimerkiksi mitä paikkoja epäillään ja mistä syistä. Suomen kansan pitää saada tietää totuus tässäkin asiassa.

Lehdet on täynnä Matti Nykästä ja Olli Lindholmia, hyvä niin, mutta kyllä sinne sopisi myös tämä vanhusten hoidon alennustila, joka on porvarihallituksen syytä. Hallitus on katsonut neljä vuotta sivusta vaieten, kun riistokapitalistit ovat saaneet riistää vanhuksia ala-arvoisella ja epäinhimillisellä tavalla tekemämättä mitään. Kaikki mitä Sipilä ja Orpo nyt lupaa on loukkaus vanhuksia kohtaan. Emme ole niin tyhmiä, että uskoisimme teihin pettureihin.

Suomen pitäisi olla avoin yhteiskunta, joka tarkoittaa, että täällä ollaan avoimia ja reiluja. Mutta nyt on käynyt selväksi, että Suomi on salailujen ja juonittelun maa, jossa vain raha ratkaisee.

Kirjoitti Väinö 90 v. erään hoivakodin asiakas.

 

8 vastausta artikkeliin “Yle: Lisää hoivakotien sulkemisia odotettavissa”

  1. Miten se nyt tähän liittyykään mutta ET-lehdestä luin:

    ”Vanhainkoti on eräänlainen vanhojen ihmisten kennel. Perheet voivat jättää vanhuksensa sinne, jos ne lähtevät lomalle tai haluavat olla rauhassa”
    Pelle, 6.

    Lasten suusta kuulee totuuksia. Joku toinen kakara voisi lausua:

    Lastentarha on eräänlainen lasten kennel. Perheet voivat jättää lapsensa sinne, jos ne lähtevät lomalle tai haluavat olla rauhassa.

    1. Totuus tosiaan tulee lasten suusta ja kyllä minä vähän heristäisin sormea myös niitä kohtaan joille se ”oma vanhus” on joku kenen tykönä käydään kun on pakko.

      Ymmärrän toki, että ihmiset ovat muuttaneet töiden yms. perässä eri paikkakunnille pitkienkin matkojen päähän, mutta vähintä olisi kuitenkin olla esim. puhelin yhteydessä niin vanhukseen kuin sitten vaikka laitokseen jossa vanhus asustaa ja kysellä vointia.

      Itse kun olin lapsi ja nuori, toinen isöäiti asui meillä viikot ja viikonloppuisin / kesäisin tahtoi mennä omaan kotiinsa, jonne usein meni joku meistä sisaruksista myös mukaan. Itse tykkäsin viettää kesiä mummun kanssa maalla, siellä oli tilaa telmiä ja naapureissa eläimiä ihan joka lähtöön.

      Nyt oma äitee on ikäihmisiä niin kyllä hänelle löytyy auttajaa, kauppaan kuskaajaa, seuraa ja jos niin huonoksi menee ettei omassa kodissaan enää jaksa niin on neljä paikkaa mistä valita mihin muuttaa jos tahtoo.

  2. Yllättyisin enemmän siitä jos sulkemisia / haltuunottoja ei tulisi, kuin siitä, että niitä tulee.

    1. Samaa mieltä_vaikka ei saisi yleistää mutta nyt kyllä tuntuu siltä useiden tulleiden faktojenkin mukaan _ ” että edunvalvontaan ja kortti pois ” systeemi on hyväksi jatkoa silmälläpitäen.

      Meno vähän kuin kana ilman päätä,jos tämä ilmaisumuoto sallitaan ?

  3. Eikös juuri hallituksemme ole ajanut yksityistämistä ja samalla rapauttanut vanhaa systeemiä vetämällä kunnat ahtaalle.???
    Vanhukset pörssiin.

  4. Päivän Pitkoa lainatakseni: Eduskuntatalo voitaisiin myydä Hoivapörssiyritykselle ja nykyisen 100% hoivan sijaan kokeilla sitä 0,5% hoivaa. Ulkoilu ja kaikki haluttu palvelu asiakkaan kustannuksella. Asukkaan kukkaroon jätettäisiin 150,- kk
    käyttövaraa palvelujen ostamiseen.
    EU:ssahan ne päätökset sillä eihän hoivassaolevilla ole päätösvaltaa edes omista asioistaan?

  5. Monikansallisen Kokoomuksen jäsenien johtamia keskitysleirejä pitääkin sulkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *