Lääkäripalvelut hoivakodeissa- Esperi

Hoivakodeissa tapahtuu usein virheitä lääkeannostuksissa, joista päävastuu lääkemääräyksissä on vastuulääkärillä.  Tämän jälkeen lääkeannostuksen voi hoitaa vain asiantunteva sairaanhoitaja tai muu ammattilainen.

Mikä on tämä lääkärikierros, kuinka usein ja kenen palkkaama lääkäri on ? Millä kokemuksella, gerontologiko? Onko hän töissä jossain muuallakin kuin Esperissä ?

Kertokaa, jotka tiedätte. Onko tuo uskottava, mitä linkissä on ?

https://www.esperi.fi/laakaripalvelut

 

 

26 vastausta artikkeliin “Lääkäripalvelut hoivakodeissa- Esperi”

  1. En tarkkaan tunne Esperin käytäntöjä, mutta voin kyllä pienellä vaivalla ottaa asiasta selvää, mutta se menee ensi viikolle.

    Noin yleisemmin ajateltuna käytäntöjä on erilaisia.Esimerkiksi joissain palvelutaloissa / yksiköissä (varsinkin pienemmissä) käy lääkäri sovituin väliajoin, joissain asukkaista käytetään ihan esim. TK-lääkärissä, usein käytäntö on edellisten yhdistelmä.

    Lääkärillä totta kai on vastuu lääkemääräyksestä, jossa tapahtunut virhe on lähes aina helppo jäljittää, mutta valtaosa virheistä sattuu sitten jaossa, eli sairaanhoitajan tai lääkkeiden jakoon oikeuttavan koulutuksen saaneen muun hoitajan toimesta.

    Ikävä kyllä kuuleman mukaan joillain työpaikoilla tapahtuu paljon laiminlyöntejä esim. sen suhteen miten hoitajien osaamista välillä tarkistetaan.

    1. Jatkan vielä sen verran, että Esperi varmasti käyttää pääosin omia lääkäreitään.

  2. Sitten tullaan kysymykseen ”omavalvonta”. Kun katsoi Esperin lääkärikuntaa, se oli suuri. Miten omavalvonta toimii, kuka valvoo lääkäreitä? Yksi ainoa osaajako Valvira, koska omavalvonta ei toimi ?
    Tässä saa leimansa myös Esperin palveluksessa oleva lääkärikunta- eipä taida olla kovin hyvä suositus hommia vaihtaessa.
    Miten sitten Attendo ja Mehiläinen, joilla on yksityissairaaloita ?

    1. Oma valvonta on ihan per—stä. Siitä on kyllä hyvät THL:n ohjeet, mutta kun niitä ei noudateta. Kysyin kerran hoitajalta Esperin paikassa, mitä hän tietää oma valvonnasta. Hoitaja kysyi hämmästyneenä mikä se on? Tarkempi ”tutkimus” osoitti, että omavalvonta suunnitelma kyllä oli, mutta se oli kaapissa pölyttymässä, kun kukan ei koskaan tarvinnut sitä.
      Lääkäreiden omavalonnasta en tiedä muuta, kuin sen, että lääkärietiikka on velvoittava.

    2. Yksinkertaistetuna vanhushuollon valvonta tapahtuu ketjussa omavalvonta-tilaaja-aluehallintovirastot (20 henkilötyövuotta) – Valvira (1 henkilötyövuosi).

      Valvirabn kohdalta pitää tarkentaa, että ammattihenkilöiden valvontaa tekee toki useampi, mutta valtakunnallisesti ainoastaan vanhustehuoltollolle on osoitettu 1 henkilö.

      Lääkäreitä valvoo lääkäriliitto, aluehallintovirastot ja Valvira.

      1. Pari painovirhettä eksyi joukkoon, mutta eiköhän tuosta selvän saa.

  3. Tiedän tasan tarkkaan, kuinka asia on. Yksityislääkäri käy kerran viikossa ja häneltä voi varata ajan, jos on fyffeä maksaa 80 euroa/käynti. Muuten on mentävä terveyskeskukseen, jos pystyy. Jos ei pysty omaiset hoitaa asiat tavalla tai toisella. Yksityislääkäriinhän voi mennä milloin vain jos on fyffeä.

    Esperin nettisivuilla on kauniita kuvia ja paljon hyviä lupauksia. Kaikkihan me nyt tiedämme, miten lupaukset on lunastettu.

    Lääkkeiden pelkkä annostelu maksaa 50 euroa per viikko ja jos haluaa, että lääkkeet myös ”pannan suuhun”, niin se maksaa myös erikseen.

  4. Normaali sairaalassa on lääkärikierros koska lääkäri haluaa katsoa potilaan/hoidettavan tilanteen ja puhua myös hänen kanssaan. En tiedä mitä se on ”valinnanvapauden” yksityisissä hoitolaitoksissa jota Monikansallinen Kokoomus ajaa, siellä se touhu on varmasti ihan perzeeztä.

  5. Minä en usko, että sillä on mitään tekemistä politiikan kanssa. Kyllä minullakin on kokemusta lääkärikierroksesta, huonompi asia on se kun eilen joku oli kierroksella, tänään joku muu.

  6. Väinön käytännön tieto kauhistuttaa?
    Kauanko se lääkäri viivähtää kierroksellaan jos veloitus 80,- entä se valinnanvapaus laitoksessa?
    Maksaako joka asia erikseen ja ellei ole rahaa niin käveleekö hoiva ohi?

    1. Monikansallinen Kokoomus hakee juuri tätä että maksat kaikesta, lääkäriä myöten, varmaan kävelee ohi jos ei 80€ tiskiin tule.

    1. Höpö höpö karjalainen, taidat poistella kirjoituksia kuin tämä toinenkin juhani..

        1. Kunhan pistin piruuttaan, et olekaan poistanut, tämä toinen poistaa, koska ”pravda” totuus, eikä kestä muiden mielipiteitä silloin kun on eri mieltä..

  7. Lääkäri ei käy kirroksella, vaan hänen vastaanotolle mennään ikään kuin yksityislääkärissä. Moni ei siellä käynyt, kun useimmilla oli omat lääkärit kuka missäkin ja sitten terveyskeskus oli paikka, jossa käytiin. Lääkäri Esperin hoivakodeissa on vain rahastusta vanhuksilta.

  8. Mitä kustannuksiin tulee, niin keskiverto asiakas maksaa vuokraa 750-1000 euroa/kk + sähkö päälle. Peruspalvelupaketti, joka sisältää lounaan ja yhden hoitajan käynnin per päivä maksaa 550 euroa/kk. Kun tilaat hoitajakäyntejä lisää tarpeen mukaan maksavat ne 50 euroa/tunti. Lyhyin veloitusaika on 15 min. Jos hoitajan käynti kestää esim. 20 min. niin se maksaa 25 euroa. Hoitajilla on tabletit, johon he kirjaavat tulo ja lähtöajan, josta laskuttaja sitten tekee laskut. Keskiverto asiakkaan kustannukset ovat siten vuokra+hoitajapalvelut noin 2.000 euroa. Toki on niitäkin, joiden avuntarve on suuri. He maksavat jopa 3-4.000 euroa per kuukausi ja ne jotka ovat täysihoidossa maksavat yli 6.000 euroa per kuukausi.
    Kaikesta on maksettava erikseen. Esimerkkejä: oven avaus 10 e, kahvikeittimen söhköjohdon pano tepseliin 12.50 e, kännykän avaaminen 12.50 e jne. Esimerkit ovat toteutuneita tapauksia.
    Joskus tuli ajatelleeksi, että koskahan siitäkin veloitetaan, kun sanoo päivää henkilökunnalle.

    1. Aivan olikein, jos v essakäynti ketää yli 15 min., niin se maksaa todellakin 25 euroa. Ajoittan on jalkani niin huonossa kunnossa, että tarvitsin kaksi hoitajaa vessakäyntiin, kun olen iso äijä. Se maksoi joskus 25 e, mutta joskus jopa 50e per vessakäynti. Se on riistoa, jos mikä. Siksi lähdin pois Esperin omistamasta Sagasta, Nyt maksan kuukausi hinnan kaikista palveluista ilman kelloa sopimuksen mukaan. Uudessa paikassa, jonka omistaa potilasyhdistys ja jolla ei ole voittotavoitteita on kolme hoitotasoa joiden hinnat ovat 1.100, 2200 ja 3200. euroa riippuen hoitokäyhtien määrästä ja kestosta. Mutta mitään kellokontrollia ei ole. Esim vessakäynnit kuuluvat samaan pakettiin. Olen nyt alimmalla hoitotasolla, kun hoitaja käy 2-3 kertaa päivisin, kesto 15-30 min. ja joskus myös öisin. Olen nykyiseen olooni suht. tyytyväinen.

  9. Kyllä konseptin pitäisi olla sellainen, että vuorossa olevat erilaiset hoitajat, avustajat ja lääkärit hoitavat koko systeemin kokonaishinnalla. Eli palveluun kuuluu kaikki, mitä vanhukset tarvitsevat ja siitä maksetaan yksi kokonaishinta x €. Hinta tietenkin voi vaihdella hieman hoidettavien kohdalla.

    Tuohan olisi helposti mitattavissa, mitä se tarkoittaa. Yhteiskunnalta tulee tietty taloudellinen tuki ja korvaus ja loput vanhukselta maksukyvyn mukaisesti.

    1. Juuri näin, olen samaa mieltä sentään jostakin asiasta. Hyvä niin. Näin muuten on nykyisessä asuinpaikassani.

  10. Monikänsällinen ?? No jos joka toisella niin sitten on monta känsää.

  11. Känsiä taikka ilman känsiä yksityinn puoli töppäs ja pahasti niin esperi kun attendokin eikä mehiläinen siinä ole yhtään parempi terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *