Vanhusten hoito pysyy otsikoissa

Attendon hoivayksikkö Pelimannin toiminta keskeytetään Alavudella – kuukaudessa kuusi kuolemantapausta. Otsikko päivän Hesarista.

Hallitus sai eilen eduskunnassa luottamuksen vanhusten hoidosta maassamme. Eikö hallitus olekaan vastuussa kaikesta, mitä maassa tapahtuu? Kansa on valinnut edustajansa päättämään yhteisistä asioista ja eduskunta on valinnut keskuudestaan valtioneuvoston jäsenet eli hallituksen, joka käytännössä toteuttaa eduskunnan tahtoa.

Kehen kansa voi enää luottaa, kun hallitus ja eduskunta eivät halua hoitaa vanhusten asiaa kuntoon. Suomessa on eläkeläisiä yli miljoona eli lähes neljännes kansasta. Maahantunkeutujia on muutamia kymmeniä tuhansia, mutta heidän asioitaan hallitus hoitaa liiankin hyvin. Onko arvot ja asenteet nykypäättäjillä menneet sekaisin, kuin Sinkkosen muorin häpykarvat?

Lisää aiheesta päivän Hesarista, jossa on hyvä selvitys siitä miten kaikki on tapahtunut vanhusten hoidossa viime vuosina.

12 Replies to “Vanhusten hoito pysyy otsikoissa”

 1. Yhteenkään yksityiseen hoivakotiin ei voi luottaa sen pitäisi olla selviö ja nyt tuossa Attendon kanssa om myös pihlajalinna mukana
  Ettei ne aina ole pelkästää sijoitus firmoja jotka laskee vain voittojaan jota pitää tulla n 20 % joka vuosi
  Alussa voi jopa hinnat oll yksityisellä puolella aleunnshinnoin ja kun saadaan tarpeeksi asiakkaita nostetaan hinnat jos se ei onnistu potkitaan hoiva tekijöitä kilometri linjalle terv tepivaari

 2. Väiski ihan tiedoksi :
  Tietoa eduskunnasta
  Eduskunta säätää Suomessa kaikki lait ja päättää valtion talousarviosta. Eduskunta myös valitsee pääministerin ja valvoo hallituksen toimintaa. Lisäksi eduskunta hyväksyy tärkeimmät Suomea sitovat kansainväliset sopimukset ja vaikuttaa Euroopan unionin asioihin.
  https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/Sivut/default.aspx

  Eli eduskunta on mokannut asiassa jo monta kertaa. Jos valvova silmä nukkuu kaiken aikaa niin käy näin.
  Eduskunnan säätämät lait ovat mahdollistaneet valvonnan laiminlyönnit vanhusten hoidossa.
  Kenen moka ?? Sen joka puutteelliset lait laati. Toki Sipilää saa moittia jos hän kieltäytyy korjaamasta muiden mokia.

  Tämmösestä koheltamisesta eduskunnassa tulee surulliseksi. Mistä näille ihmisille maksetaan palkkaa ?? Mokailuista ??

 3. N yt Attendo pyytää anteeksi. Mitä siitä ajattelevat kuuden kuolleen omaiset? Voi saatana sanon minä. Ja hallitus sai luottamuksen samana päivänä, kun tämä asia paljastui vanhusten hoidosta. Siis hallituspuolueiden Kokoomuksen, Kepun ja siniloikkareiden kansanedustajat ovat sitä mieltä, että vanhuksia hoidetaan hyvin, kaikki hyvin.

  Muistakaa vaaliuurnilla tämä!

 4. Syyllisiä on helpointa etsiä aina ensin hallituksesta tai edellisitä hallituksista. Entä vastuulliset palveluja ostaneet kunnat ja niiden ”valvovat” virkamiehet ? Entä itse hoivalaitokset olipa yksityisiä tai julkisia?

  … ja taa maahanmuutto on kaiken syy-anna, mun kaikki kestää tuosta persuilusta.

  1. Syyllisiä silti ovat sopimuksiaan rikkoneet yksityiset mm Attendo ja Pihlajalinna onkohanoikea suunta kuusi kuollutta kuukaudessa .
   allitus on se joka säätää mm sote lakeja ja kyllä sielläkin on valvonta velvollisuus joskin myös kunnilla
   Mutta tekijät on ne jotka ovat hoiva puolen ottanut kantaakseen yksityinen vaan ei taida kantaa vastuutaan missään terv tepivaari

   1. Kuka vastaa sopimusten rikkomisista- niin kuin tiedät- ei kukaan kunnissa, kun eivät osaa edes ostaa palveluja saati valvoa. Se on selvä, että syyllisiä ovat sopimusten rikkojat, mutta miten palvelujen ostajat ja sopimusten tekijät, jotka ovat kuntien palkkalistoilla, kaikki ?

 5. Karjalaiselle varoitus – persut tulee, mörkö tulee, piiloudu tai tee parannus.

 6. Tuominen ansiokkaassa bloggauksessa ”Kannattaako somessa sanoa mitä tahansa?” kertoo kuinka yhteiskunta suojelee sikoja, jokaista sikalauman siirtämistä teurastamon suojiin valvoo eläinlääkäri.

  Eli sikojen hyvinvointiakin valvotaan paremmin kuin hoitokotien vanhusten. Syyttävä sormeni osoittaakin nyt valtiovaltaa ja kuntia, jostain syystä nämä tahot tässä sinänsä aiheellisessa Attendon ja kumpppanien parjaamisessa pääsevät kuin koira veräjästä. Asiaan yllä kiinnitti huomionsa myös Karjalainen ja hyvää niin.

 7. Hyvä, että nämä asiat tulevat ilmi ja julkisuuteen, aivan liian kauan asian laita on ollut aivan toinen.

  Ikäväkseni totean,että keskustelu saattaa hiljentyä huomattavasti kun vaalit ovat ohi.

  Attendon kuolemantapauksiin kannattaa suhtautua odottavasti, sillä tosiasia on, että niin palvelutaloisssa kuin sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla vanhuksia kuolee.

  Pääasia on, että nämä nyt tutkitaan.

  Niin ikävää kuin se varsinkin kokoomuslaisille onkin niin ilman merkittävää lisärahaa tähän ongelmaan ei ratkaisua löydy, ihan sama kuinka kauniita korulauseita ja tavoitteita asetetaan. Raha ei ratkaise kaikkea, mutta ilman rahaa ei ratkaista oikeastaan mitään.

  Kauhistellaan kovin 200-300 miljoonaa, kun todellisuudessa vanhustenhoito on ollut vuosikausia vakavassa rahoitusvajeessa ja eikä tuo 200-300 miljoonaa lisärahaa riitä kuin välttämättömään.

  https://yle.fi/uutiset/3-10618988

  1. Suomessa on miljardin euron vaje vanhusten hoidosa verrattuna muihin Pohjoismaihin, sanoo eräs professori, joka on tutkinut asiaa. Vanhusten hoitoon käytetään vähemmän rahaa per päivä, kuin mamujen hoitamiseen.

 8. Eikös Alavuden systeemi ollut malli kuntakuusikosta?
  Eli maakuntamallin mukaisesta jota halutaan vimmatusti sote ja maakuntamallina?
  Asialla nykyinen hallitus?
  Tällaistako halutaan ja säästetään rahaa pörssiyrityksille?

 9. Alavuden kokeilu osoitti, että maakuntamalli on ehdottomasti hylättävä. Sen sijaan teveys-ja sosiaalihoito on alistettava suremmille alueille, mutta vai ne, ei kaikkea mahdollista jota Kepu ajaa. Suuret kaupungit ovat jo sinänsä riittävän suuria ja osaamista löytyy, että ne ovat ok. Mutta maaseudulla pitää yhdistää kuntia terveys -ja sosiaalipiireiksi, että niihin saadaa riittävät resurssit esim verotusoikeus.

Kommentoi