Loiri oli poikkeava jätkä, no, ei ollut. Tervon kirjassa vain lööpin ja rahastuksen maku.

Nyt on revitelty Loirin naisseikkailuista mitä ihmeellisimpiä otsikoita. Naiset kilvan ilmoittautuvat, jos ei kirjassa ei ole mainittu nimeä.

Me, saman ikäpolven ja hieman nuoremmatkin kuten meikäläinen, elivät  nuoruudessaan samaa elämää. Pyydystettiin kivoja tyttöjä ties millä verukkeilla, että päästiin naimaan. Joskus päästiin, joskus ei.

Nyt kaikki julkisuuden akat Aira Samulinista Helena LIndgerniin haluavat päästä lööppeihin, että  minäkin nussin Loirin kanssa tai melkein.

Tuota kirjaa en lue, mutta nuo otsikotkin panevat miettimään, millä kirjaa myydään- Tervo oivalsi, että panemalla julkisuuden akkoja.

Terhrääs me maalaispoijaat kirja niistä heinälato ja pöheikön hurmahetkistä oma kirjamme. Ei tarvii akkojen nimiä kertoo, ne tietää itekkin.

Taitaa Loiri ollut ihan tavallinen äijänköriläs.

 

7 vastausta artikkeliin “Loiri oli poikkeava jätkä, no, ei ollut. Tervon kirjassa vain lööpin ja rahastuksen maku.”

 1. Jotenkin minusta nuo kaikki ihmisen eläessä tehdyt ”elämänkerrat” ja muut kirjoitelmat ovat kaikki sitä rahastusta.

 2. Ihmeen paksu kirja elämäkerraksi. En osta, mutta kirjastosta voin kysyä

 3. No ei kyllä mielestäni Loiri ihan tavallinen äijänköriläs ole, niin on ollut monessa mukana menestyksekkäästi vuolaan naimisen lisäksi.

  Vähän näin kaunosieluna harmittaa kun on tuhlannut lahjojaan puhtaaseen hömppään niinkuuin esimerkiksi tämä Uuno Turhapuro.

  Itseni ei tätä kirjaa tarvitse lukea, luotettavilta tahoilta saamani tiedon perusteella tämän sanon.
  Vähän arvostukseni kirjailija Tervoa kohtaan tämän myötä on laskenut samoin kuin oli Hotakaisen kohdalla Räikkös kirjan takia.
  Vähän ovat ihan oikeat kirjailijat langenneet yleisön kalastukseen halvoin konstein ja helpon taloudellisen edun tavoitteluun.

  1. Matti, näin on !
   Periaatteessa ei mitään uutta taivaan alla vrt tavallinen tallaaja, paitsi nimi ja arvostettu monialainen taitelija. Mutta, että hän vielä olikin monialainen panijakin.

 4. En yleensä lue elämänkertoja, mutta luin Marko Jantusen tarinan (läpi helvetin) Lapsena kasvoin samoilla kulmilla , kuin Jarna.

 5. Eipä tavallisen talliaisen sänkypuuhat ketään kiinnosta. Ei vaikka ne kirjaisi ylös kuinka ansioitunut kirjailija tahansa.

  Täytyy tunnustautua sivistymättömäksi, koska olen lukenut Hotakaisen Räikkösestä kertovan kirjan ja parhaillaan luen Tervon Loirista kertovaa kirjaa, kun se tänne poikkesi matkallaan Saksaan.

  On kirjoissa eroa, jos on kirjojen kohdehenkilöissäkin.

  Hotakaisen teos, oikeammin tekele, oli kuin suoraan sanelukoneelta paperille siirretty. Teksti oli töksähtävää, täysin muokkaamatonta ja muutoinkin poikkesi tasoltaan huomattavasti Hotakaisen kaunokirjallisista teoksista.

  Tervon kirja on elävää tekstiä. Huumorilla sävytettyä. Huomaa, että Tervo on kyllä nähnyt vaivaa kirjaa kirjoittaessaan. Taustatyötä on kyllä tehty.

  Siinä missä Hotakaisen kirja oli lähinnä sitaattikokoelma, Tervo on paneutunut kohteeseensa huomattavasti paremmin. Hän myös taustoittaa Loirin elämää sen ajan tapahtumilla.

Kommentoi