Näitä huippuällipäitä tulee mm. Iranista, Aganistanista ja Israelista

Mikä lienee syy;  ihmiset siivilöityjä valtavasta ihmismassasta aikojen kuluessa vai ei. Juutalaiset on jo todistettu, mutta tämä ikivanha Persia ympäristöineen kantaa ilmeisesti jonkinlaista erityistä ällikulttuuria tai sitten, siellä erittäin vaikeista sotaisista olosuhteista selviytyjät ovat näitä jälkeläisiä- ällipäitä.

Kyllähän näiden ikivanhojen kulttuurien aikaansaannokset näkyvät vielä tuhansia vuosia jälkeen päin. Mesopotania, Rooma, Egypti,  Kreikka, Kiina, Intia, jolloin Suomi oli jään alla tai metsää ja vettä.  Mistäs me suomalaiset sitten olemme ”matkustaneet” aikojen kuluessa ?

Jotain hyvää tästäkin pitää nähdä- Suomessa.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006037297.html

7 vastausta artikkeliin “Näitä huippuällipäitä tulee mm. Iranista, Aganistanista ja Israelista”

 1. Motivaatio on oiva apu oppimisessa, oli kyse sitten ihan mistä tahansa aihealueesta.

  Ikävä kyllä isolta osalta motivaatio puuttuu, eikä sitä edes tarvitse olla kun moraaliposeeraajat auttavat avuttomaksi.

  1. Niin on, mutta myös vähän muuta. Lukiossa kaverinani oli erittäin kunnianhimoinen kaveri ja äitinsä vielä kunnianhimoisempi. Kaveri luki ja luki yöt ja päivät ja sai kohtuulliset paperit ja niillä ja muutamalla valmennuskurssilla polille.
   Sitten oli näitä, jotka saivat samat paperit vähän kuuntelemalla ja vilkaisemalla ja pääsivät ties minne.
   Nyt en puhu itsestäni, minulla oli huippupaperit piirustuksessa, voimistelussa ja laulussa ja jossakin muussakin. Mutta huonoin oli ruotsissa- piti vähän parannella siviilissä.

 2. Oppimiskyky on monen tekijän summa. Pakon edessä selviytymiseen on yksi.
  Jos ympärillä kaikki on hyvin, niin miksi vaivautua.
  Aikuisiällä opiskelukaverina oli eräs joka menestyi varsin omalla tavallaan: Kuunteli tunnilla aktiivisena ja luki tenttiin hetkeä ennen koetta saaden parhaat arvosanat. Kokeen jälkeen luki aktiivisena Aku Ankkaa sanoi purkavansa edellistä koetta.
  Onko niin että opiskelu pitäisi keskittää yhteen aiheeseen kerralla?

 3. Juutalaiset ovat fiksua väkeä, vaikka, tai juuri sen tähden heitä kadehditaan ja vainotaan!
  Ei taida muilta löytyä lähes kahtasataa nobelia!?

 4. Juutalaisissa on paljon huippulahjakkuutta eikä tarvitse myöskään pelätä radikalisoitumista.

 5. Pitäisikö kutsua eräänlaiseksi käänteiseksi rasismiksi kutsua yhden ihmisen perustella kaikkia iranilaisia ylivertaisiksi?

  *
  Iran ja Irak olivat kehittyneitä maita Eurooppaan verrattuna parituhatta vuotta sitten. Sitten kehitys jämä paikalleen. Oliko pysähdyksen syynä kansojen keskittyminen uskontoon?

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Islamin_historia
  Islamin historia käsittelee islamin syntyä ja sen kehittymistä yhdeksi maailmanuskonnoista, jonka ympärille on syntynyt omaperäinen, useille mantereille ulottuva sivilisaationsa. Islamin syntyminen ja sen varhaishistorian pari ensimmäistä vuosisataa 600-luvulta 800-luvun alkuun saakka ovat huonosti tunnettuja
  *
  Millä alueella maailman merkittävät keksinnöt ovat syntyneet? – Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

  Mitähän esimerkiksi Afganistanissa on saatu aikaan? –

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Oopiumi
  Suurin oopiumintuottajamaa on Afganistan, joka tuottaa 90 % maailman laittoman huumekaupan oopiumista (2014).[5] Toiseksi eniten oopiumia tuotetaan Myanmarissa

Kommentoi