90 vastausta artikkeliin “Soini haluaa filippiiniläiset hoitamaan Suomen vanhukset- hyvä Soini !”

  1. Meillä on aiemminkin kokemuksia filippiiniläisistä hoitajista ja muistaakseni enimmäkseen hyviä.
    Tosiasia on, että meillä on pula joistakin ammattilaisista eikä suomalaisista ilmeisesti löydy tarpeeksi halukkaita niihin töihin.
    Tällaisessa tilanteessa kyse on puhtaasti työperäisestä maahanmuutosta, mitä vastaan periaatteessa kellään ei pitäisi olla mitään.
    Toki voidaan vedota siihen, että suomessa on työttömiä omasta takaa.
    Kuitenkin, jos työttömistä ei löydy sopivia, kykeneviä ja halukkaita koulutettavaksi tehtäviin, ei se ole peruste kieltää työntekijoiden tulemista muualta.

  2. Vai ei osaa kantasuomalaiset hoitaa vanhuksiaan, että sellanen tällä kertaa.

    Mitä tulee filippiiniläisiin hoitajiin, niin meistä ainakin toinen heitä jopa tuntee ja ollut ohjaajana työssä kuin myös kehunut heitä aiemmin tälläkin palstalla.

    1. Kyllä siitä pitää lähteä että kantasuomalaisilla olisi ensin töitä, ennenkuin aletaan kaikenmaailman porukkaa ottamaan toiselta puolelta maailmaa tänne, filippiiniläisillä on kulttuuri jossa heitä työskentelee miljoonia muissa maissa, heillä itsellä on hoitajapula juuri tämän takia…

      1. Pitäisi lähteä, mutta, kun se vaan ei toimi.
        Kykeneviä ja ehkä osaaviakin löytyisi – aika usein väärällä paikkakunnalla ja melkoisesti ei-halukkaita.
        Koulutettavaksi kelpaaviakin ehkä löytyisi, mutta ei koulutusta eikä ainakaan siellä, missä olisi ehkä halukkaitakin.
        Julkisuuteen tulleiden tapausten perusteella sellaisiin työoloihin halukkuus tuskin lisääntyy…

        1. Asia on niin kuin Juhak sanoi. Lisäksi työttömistä on vaikeaa löytää asenteiltaan ja ammattitaitoisesti osaavaa porukkaa edes koulutettaviksi. Käy kohta niin, että vanhus opettaa ja hoitaa henkisesti masentunutta ”hoitajaa”.

          Mikalle: no ei saa osata; ks. esperit, attendot jne…

  3. Australiassa on tiukka maahantulo poliitiikka, paitsi turisteilla. Jos haluaa maahan töihin se riippuu ammatista. Heillä on jatkuvasti päivitettävä lista aloista, joissa on työvoimapulaa. Ne alat, jotka eivät saa kotimaasta tekijöitä saa alan maahanmuuttaja helposti työluvan. Se on hyvä malli, jota kannattaisi Suomenkin ainakin kokeilla. Mutta aloille, joissa on jopa työttömyyttä ei ole maahanmuuttajilla asiaa.

  4. Moni Suomi hoitaja on hakeutunut hankalien työvuorojen ja pienen palkan vuoksi muihn töihin eivätkä palaa hoitajien tehtäviin
    Ja kyllä perheellä on myös oma aikansa perheen äitiin joka useimmiten se hoitaja on terv tepivaari

    1. Olen tepin kanssa samaa mieltä, ainakin osittain. Kuinka paljon hoitajia menetettiin mm.ulkomaille on oma lukunsa.
      Vaativa, vastuullinen ammatti eri haasteineen, joka tuntuu kasvavan.
      Työolot palkkauksineen ei liene vastaavan sitä tasoa mikä heille todella kuuluisi.

      Ei kai merta edemmäksi kalaan, jos ajanmukaistettaisiin esim.työolot,palkkauksineen kuin todellinen arvostus – ilman poliittista kikyilyä !

  5. Ongelmana on lähihoitajien surkea palkka. Se ei houkuttele nuoria opiskelemaan alaa. Jos palkkatasoa korotettaisiin n. 200-300 e kuukaudessa, niin ala alkaisi kiinostaa. Mutta kun työnantajat ajattelevat enemmän osakkaita, kuin työntekijöitä, niin lienee turha toivoa paremmasta.
    Näillä palkoilla alalle tulee vain niitä, jotka eivät ole halunneet kouluttautua paremmille liksoille tai vastaavista syistä. Ja se näkyy kentällä.

    1. Esim Norjaan lähteneet ei takaisin tule vaikka heille annettas palkkaa lisää niin ei siinä kepun keinot riitä terv tepivaari

  6. Kyllä minä arvostan porukkaa joka tekee duunia Suomessa, varsinkin kun omasta maasta on pitkä matka tänne tulla ja oikeasti oppia kieltä ja tapoja, tämä on sitä normaalia työperäistä muuttoa, mielellään täältäkin joku maatilanisäntä siitä vaikka filippiiniläisen vaimon itselleen löytäisi. Ensin tietenkin pitää olla mahdollisuus löytää tekijät Suomesta ja edelleen Filippiinellä on oikea ongelma siitä että sakki karkaa sieltä töihin muihin maihin.

    Monenmoisia on haasteet, itseasiassa Soini apinoi tässä jo vanhempaa juttua…

    Tehy teki jo tutkimuksen asiasta,,,

    https://www.tehylehti.fi/fi/uutiset/sairaanhoitajasta-tulee-suomessa-hoiva-avustaja-filippiinit-tarvitsee-hoitajansa-itse

    Soini kerää ääniä, ei sitä kiinnosta oikeasti kuka täällä ketä hoitaa…olkaahan tarkkoina, nyt on vaalit…

    1. Lisäys, tämä on faktaa ei fiktiota, kyllä te tämän Tampereella tiedätte…

      ”Euroopan ulkopuolella koulutetuilta sairaanhoitajilta puuttuu polku sairaanhoitajan tutkintoon ja ammattiin Suomessa.

      FILIPPIINEILTÄ REKRYTOIDUT sairaanhoitajat ovat Suomessa päätyneet hoiva-avustajiksi. Osa heistä on kouluttautunut lähihoitajiksi, mutta sairaanhoitajan ammatti on jäänyt haaveeksi kaikilla, jotka osallistuivat Tampereen yliopiston tutkimukseen. ”

  7. Jos nyt joku ihan oikeasti uskoo filippiiniläisten olevan jonkinasteinen ratkaisu tilanteeseen niin hän ymmärtää asiasta ihan yhtä paljon kuin Timo Soini, eli kovin vähän.

    Filipiinniläiset hoitajat / harjoittelijat ovat kuitenkin osoittautuneet ihan potentiaalisiksi ja motivoituneiksi vs. esim. Espanja ja Portugalilaiset(jälkimmäiset hieman paremmin), mutta matka varsinaiseen osaamiseen on kyllä pitkä.

    Viro, Latvia, Liettua olisi ne mielestäni ensisijaiset kohdemaat joihin kannattaisi katsoa, mutta tosiasia on sekin, että meillä on paljon hoitajia, jotka ovat esim. vaihtaneet alaa ja niin ensisijaista olisi saada alan perusasiat kuntoon.

  8. Maahantulija Filippiineiltä ehkä reissaisi elämänsä aikana usein entiseen kotimaahansa, joka olisi ympäristölle varsin tuhoisaa.

    Karjalainen ilmeisesti vihaa Telluksen luontoa äärettömästi, jos kannattaa lyhytnäköisen Timben ehdotusta.

  9. Hyvä avaus. Siitähän ei enää päästä mihinkään, että laajaa maahanmuuttoa tarvitaan.
    Suomalaiset eivät enää sikiä, eivätkä ns. ”paskahommat” enää kiinnosta suomalaisia hyviin hommiin ja ansioihin tottuneita.

    Ei ole edes tarpeeksi suomalaisia meidän vanhuksiamme hoitamaan.

    Siis sama suuntaus kuin muissakin harmaantuvissa läntisissä valtioissa.

    Suomalaiset ovat nopeasti katoavaa geeniperimää, tätä maata tulevat asuttamaan aivan toiset porukat.

        1. Albanus näyttää olevan perjantai-illan ”hahah”-tilassa.

          Hemmetin sekavaa tekstiä Albanus. Nainen/Mies ryhdistäydy!

  10. Unkarissa ja Italiassa aletaan luomaan lakeja joilla tuetaan lapsiperheitä mm. verohelpotuksilla ja muilla etuuksilla. Tarkoituksena nostaa syntyvyyttä omien joukossa.

  11. Verohelpotuksia, ympäristönsuojelua ja palveluseteleitä.

    Eikö teiltä oikeasti mitään muuta löydy?

    Juna meni jo.

  12. Että oikein laajaa mahanmuuttoa tarvitaan – hahah Afrikassa olojen luulisi kokoajan paranevan kiihtyvällä vauhdilla, jos nain olisi.

    Ensinäkin: On varsin huolestuttavaa, jos yleensä nähdään väkimäärän jatkuvan kasvun olevan kunnollisen toimeentulon edellytys. Maailman väkiluvun jatkuva kasvu on hiilidioksidipäästöjen kasvua merkittävästi suurempi ongelma.

    *
    ’Suomalaiset eivät enää sikiä, eivätkä ns. ”paskahommat” enää kiinnosta suomalaisia hyviin hommiin ja ansioihin tottuneita.’

    Toiseksi : Lopputulemana olisi arvoitus, että miten ’hyviin hommiin tottuneet’ suomalaiset hankkisivat ylläpidon paskahommia tekeville maahan tuoduille ihmiselle. [ Ylläpito sisältää m.m. ruoan, jonka tuottamiseen paskahommia tekevä maahan tuodut ihmiset eivät mitenkään osallistuisi. Hyviin hommiin tottuneiden suomalaisten olisi pystyttävä lisäämään maan vientiä, niin että maahantuoduille ihmisillekin riittäisi ruoka. Merkittävä osa Suomessa kulutetusta ruuasta on tuontitavaraa, joka on maksettava viennillä.]

    1. Albanus näyttää olevan perjantai-illan ”hahah”-tilassa.

      Hemmetin sekavaa tekstiä Albanus. Nainen/Mies ryhdistäydy!

      1. Jos ei noin selkeää tekstiä ei ymmärrä, ei blogeinin pitäisi kirjoittaa.

        tapio_KK on varmaan (vihreitä?) ihmisiä. jotka uskovat, että kaupanhyllyille ilmestyneet einekset ovat syntyneet itsestään. Jonkun Suomessa asuvan on pitänyt tuottaa ne tai jonkun Suomessa osuvat on pitänyt tuottaa jotakin millä maksaa maahamme tuodun eineksen. Kukaan ei anna meille suomalaisille mitään ilmaiseksi. tapio_KK voisi mennä johonkin vientituotteita valmistavaan yritykseen, niin että meillä on varaa ylläpitää maahamme tuotuja paskahommia tekeviä ihmisiä.

  13. Noista arvasi johtopäätökset: peruspersuilta meni pasmat sekaisin ja jauhot suuhun Soinin avauksesta paitsi juhak ja osittain Mika.
    Hyvin täällä Hatanpään ympäristössä esim. thaimaalaiset tms. pärjäävät. Kantasuomalaisia saattaja ja ulkoiluttajia ei näy.

    Hyvin suomea puhuvia thaimaalaisia on täällä vinot pinot monesta syystä.
    Ovat luonteeltaan samanlaisia kuin filippiiniläiset tai vietnamilaiset. Tervetuloa vaan tekemään meidän kädettömien hommia kuin hommia.

    1. Juhani, en kyllä ymmärrä tarvettasi mollata kantasuomalaisia hoitoalan ihmisiä, mutta ehkä suomalaisista sitten vaan alalle ajautuu onnetonta ja osaamatonta paskasakkia, josta ei ole mihinkään.

      Itselläni on kyllä hieman eri kuva, toki se on puolueellinen, mutta perustuu kyllä kohtuulliseen kokemukseen.

      En sitä sano, että alalla tarvitsee ruudinkeksijä olla, mutta kyllä alalla on paljon sellaista, että isolta osalta ihmisiä ei vaan luonne riitä.

      Pahoittelen kielenkäyttöäni.

      1. Jotenkin ymmärrät asiaa väärin. Niin kuin on tullut ilmi, meillä ei riitä hoitohenkilökuntaa mitenkään omasta takaa monesta syystä. Sehän on jo nähty ja kuultu. He, jotka ovat hommissa ovat varmaan pääosin hyvää henkilökuntaa ja täysin työllistettyjä, huonojen määrää en osaa arvioida.

        Me tarvitsemme yksinkertaisesti uutta verta, joiden arvot ovat kohdallaan. Sitähän Soinkin tässä peräänkuulutti. Koulutus vie tietenkin aikaa. Mutta, mistäs otat 4 000 paria kättä mahdollisimman pian?

        Huolimatta ensivaiheen kielivajaudesta, parityöskentelyyn soveltuu alta aikayksikön oppimaan oikealla asenteella suhtautuvat.

        Lisäksi tarvitaan rahaa maksaa kunnon palkka ammattilaisille, harjoittelijalle kelpaa vähempi.

    1. Muta puheet siitä, että saatavuusharkinnan lopettamisella pyritään saamaan maahan halpatyövoimaa ovat silkkaa satua?

  14. Maahanmuutolla halpatyövoimaa on asian ydin – eri asia onko se halpaa ottaen huomioon kokonaisuuden.
    Väsyy se tulijakin jos alipalkalla teetetään tuplasti ja veronmaksaja maksaa sen halpatyön tekijän asumistukia joten ei ole halpaa.
    Lähtömaan ongelmat ei korjaannu vaikka ottaisimme heitä , sensijaan oman maamme asiat tulee heikkenemään monella tavalla.
    Tämä ei ole politiikkaa vaan taloustiedettä ruohonjuuritasolta jota eräs puoluekin tuo esille. Toki hyväosaiset hyötyvät muuttajista ja sitä meidän sitten pitäisi tukea?

    1. Peruslähtökohdan on oltava niin, että tänne tulleelle maksetaan ammattitaidon mukaisesti suomalaisen palkkatason mukainen palkka ja annetaan muut oikeudet ja edut suomalaisen työsopimus- ja yhteiskunnan säännösten mukaan.
      Tuo Attendon rikollinen toiminta tarkoittaa mielestäni sitä, että Attendon johto ja muut asiassa toimineet on asetettava syytteeseen ihmiskaupasta ja kaikesta muusta rikollisesta asiassa.

      1. Taas kerran samaa mieltä Juhak:n kanssa. Halla-Aho kritisoi ulkomalta tulevien huonoista palkkaehdoista. Niin ei saa olla, vaan samasta työstä sama palkka, mitä muutkin suomalaiset saavat.

        Roistoja nämä Esperit ja Attendot. Valvonta pettää kaikkialla, myös ay:ssä.

        1. Roistoja ovat ts.pettureita/-välistävetäjiä.

          Eikä mitään ale palkkapoljentoja – keillekään – samat työt/ammatit kuin samat palkkaehdot,eikä muita velvoitteita : Vaan hoitotyö !

          Niin,mistä löytyy ne ”uudet tuhannet” hoitotyöntekijät ja kuinka monet koulutetut tavallaan ”ajettiin maasta ulos”.

    1. Orjatyön teettämiseen on tietenkin alkuperäisenä syynä Lipposen keksimä eurottaminen. Valuutan arvo ei ole joustanut Suomen suhdanteiden mukaan. Lipposella ei ollut kykyä oppia pieleen menneen equttamisen antamista opetuksista.

  15. karjalainen voi mennä Soinin puolueeseen, se laivahan on jo puoliupoksissa, kevään vaalien jälkeen tämä hippo on historiaa.

  16. Mitä he……tiä tällä on jonkun puolueen kanssa tekemistä, vaikka Soini lausui viisaita sanoja.
    Halla-Aho taas mamu-vastaisena, ettei filippiiniläisiä tarvitse tänne tuoda- koska niillä on niin pieni palkkavaatimus – tyhmä !

  17. ”Kun katselin kasvimaallamme erästä thaimaalaista apuhoitajaa, hän käänsi maat lapiolla kuin mies ellei paremminkin.”

    Kaksi huomiota Heikin kommenttiin.

    1) Seksistinen, … kuin mies
    2) Oletko käyttänyrt kasvimaallasi halpatyövoimaa?

  18. Halla-Aho puhu varsin viisaasti ja Soini elää utopiassa hillotolpalla.
    Mutta asiaan, jos olisin poikamies ottaisin oitis yhden hoitajan
    ja maksaisin kaikista hoitopalveluista ilomielin…

  19. Kerohan Niilo, mitä viisasta Halla-Aholla oli siihen, että kaikilla pitäisi olla sama palkka, mitä hän ei ehdottanut, vaan estäisi mamujen tulon. Älä viitsi Niilo olla yhtä tyhmä.

    1. Miksi itsestään selvyyksistä pitäisi joka kerta vääntää rautalankamalli?

    1. Paljonpa auttaa ottaa Suomeen filippiiniläisiä hoitajia joiden koulutuksella voi tehdä vain siivoojan hommia, laitoin jo aiemmin linkin ja jutun siitä kuinka näitä ei pysty juuri kouluttamaan, teillä Tampereella näin tutkittu.

      ”Euroopan ulkopuolella koulutetuilta sairaanhoitajilta puuttuu polku sairaanhoitajan tutkintoon ja ammattiin Suomessa.

      FILIPPIINEILTÄ REKRYTOIDUT sairaanhoitajat ovat Suomessa päätyneet hoiva-avustajiksi. Osa heistä on kouluttautunut lähihoitajiksi, mutta sairaanhoitajan ammatti on jäänyt haaveeksi kaikilla, jotka osallistuivat Tampereen yliopiston tutkimukseen. ”

    2. Heh…Soinistakin on nähtävästi tullut salonkikelpoinen joka-asian asiantuntija, mutta Halla-aho on kyllä lähempänä totuutta tässäkin asiassa.

      Ihan jokainen joka asiasta edes välttävästi ymmärtää tietää sen, ettei vanhustenhoidon henkilöstövajetta ratkaista tässä ja nyt Soinin filippiiniläisillä hoitajilla, mutta populismi näköjään uppoaa, kun se vaan on itselle sopivaa.

    3. Housuissasi sulla kurapää kuljeskelee. Soini käytti sanaa kuurapää. Halla-aho tietää, missä mennään. Laittamassasi linkissä kerrotaan, että käytännössä on kyse halpatyövoimasta, luki-luki!

      Soini hikeentyi, koska varmaan tietää asian, mutta ei voi asiaa korjata. On Suomi köyhä ja siksi jää, koska eurotetaan ja tehdään työttömiä.

  20. Vähän asian sivusta, mutta Juhanin Demokraatti linkkiin pitää todeta, että ymmärrän Soinin purkauksen, nimittäin Halla-ahon aamusella esittämä varsin osuva kuvaus puolueen puheejohtajasta ihan satavarmasti sekä osui, että upposi .

    1. Hippo (Soini) on päässyt rahapöytien ääreen, kansa joka hänet sinne aikoinaan äänesti ei merkkaa tälle enää mitään, se on kumminkin vaalit tulossa.. Kansa muistaa kusipäät ja takinkääntäjät.

    2. Halla-ahon haastattelu todisti, että hän on perusolemukseltaan introvertti, jonka ajattelu on laaja-alaisempaa ja monimutkaisempaa kuin extrovertillä, kuten esimerkkinä Timo Soini, joka etsii henkilökohtaisia tunnustuksia ja palkintoja.

      Tallenteen kohdasta 17:00 alkaen tämä ero tulee selvästi esiin Halla-ahon näkemyksenä.

  21. Paskat kansa mitään muista. Jalasmökki-Väyrynen vieläkin on kuvioissa mukana leikkimässä. Kauko Juhantalo, valtakunnanoikeudessa tuomittu, äänestettiin aikoinaan heti takaisin eduskuntaan.

    Sääliksi käy myös monia persuja äänestäneet, sahuri Hakkaraisen sekoilut esimerkkinä ja tietenkin Huhtasaaren toimet. Kuntatasosta puhumattakaan.

    Tuskin monikaan persuja äänestänyt tiesi antavansa äänensä rasismille ja tieteenvastaisuudelle.

    Soini on pitänyt tasonsa aivan hyvin, ymmärrän kyllä että perus-persuja ottaa tuo päähän.

    1. Jaa juu se raisismi, unohditko mainita vihapuheen, sillä kuitenkin saa irtopisteitä.

    2. ”Paskat kansa mitään muista. Jalasmökki-Väyrynen vieläkin on kuvioissa mukana leikkimässä. Kauko Juhantalo, valtakunnanoikeudessa tuomittu, äänestettiin aikoinaan heti takaisin eduskuntaan.”

      —————-

      Lienet maistissa? Tai sitten demarit ovat kusseet saappaaseesi.

      Ei Väyrystä tuomittu rangaistukseen sen enempää kuin demarien Lasse Lehtistä tai Jacob Södermaniakaan.

      Sitä paitsi V todennäköisesti käytti mökkiään, koska talo oli palanut. Nykysäännöillä edustajat saavat käsittääkseni vielä paremmat kulukorvaukset.

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/12/19/jalasmokkikohu-vayrysen-ensimmainen-julkinen-ajojahti

  22. Huvittavaa että Soinista on nyt vasta tullut hyvä mies suvaitsevaisten mielestä erottuaan perussuomalaisista.

  23. ”Hoitoala”: Soini ehdottaa orjatyötä sanoo TEHY:n Millariikka Rytkönen Aamulehti 17.2. Linkkiä ei vielä satavilla.

    Johan kolahti ! AYn tehtävä on valvoa samapalkkaisuutta samoista tehtävistä. Sehän on selvä, että ahkerat ja vielä kielitaidottomat sekä opinnäytettä vielä antamattomat saavat veret kiehumaan.

    Näinhän asia ovat ihan puhtaasi Suomessakin; tutkinto, osaaminen ja kokemus palkan määrittelevät. Niin tässäkin pitäisi olla. Hyvä, että Attendo teki massiivisen virheen potkiessaan muutaman filippiiniläisen firmastaan ja maasta ulos. Nyt se hölmöys poikii tulosta.

  24. Svedu yritys oli alun alkaen vain rahan teko sampo ei sen tarkoituskaan ollut mitään hoivata pelkkä rahastus Attendolla oli mielessään .
    Ayy kyllä valvoo palkka puolta melkoisen tarkalla siivilällä jonne ne akanat tuppaa sitten jäämään .
    Mutta vastuunsa tässä on kyllä Eekoollakin ja valvoa ettei sopimuksista mene yli heidänkään puolelta
    Ja kyllä Suomessa pitää olla jompaan kumpaan kotimaiseen kieleen edes alkeet mieluusti molempiin niin Suomen kun Ruotsin kieleenkin
    Soinilla nyt ei enää ole mitään myytävää kaikki men sen siliän veeken pettrui koko äijä terv tepivaari

  25. Heikki ei puutaheinää vaan koko kirjoitus oli täyttä asiaa jos puuta heinää tulee niin se tulee aivan muilta
    Mutta oli nuot orja työläiset ihan mistä vaan ne kyllä nypitään pois Ayyn toimesta ja se on aivan oikeaa asiaa Suomessa .
    Muissa maissa mennään heidän lain säädäntönsä mukaan joka ei ole sama Suomessa terv tepivaari

  26. Miksi ay ei ole nyppinyt noita filippiiniläisiä pois orjatyöstään Suomessa ? Siksi, että ay on osaamaton ja laiska pullakahvien juoja- ei muuta. Selitys lienee. kun eivät ole olleet jäseniä- haloo ! Yleiset palkkaehdot koskevat kaikkia.

    1. Kyllä se on Eekoo joka tuossa asiassa osaamaton ei sitä ole Ayy ja jäsenien etuja Ayy ajaa vaikka työehdot ovatkin kaikkia koskevia .
      Noiden jotka ei ole Ayyn jäseniä pitää ne asiat hoidella itse taikka loimaan kassan välityksellä terv tepivaari

    1. No, ei voi haluta, vaan ay pelkää, että sellaisia tulee kuin Attendossa. Se vaan ei ole enää mahdollista. Lue aikaisemmat kommenttini alkaen klo 5.59 Tepille.

  27. Niin ei Ayy pelkää nyky hallitusta missään ja kyllä ne kaikki Attendon asiat voi tulla vaikka missä muodossa kun maan hallitus ei kunnioita Suomen perustuslakia
    Heikin aamun kmmenteissa ei ole mitään sellasta jolle vois sanoa oikuihanaa ne tahot jotka aja Eekoon mukaista kantaa eivät tajua ettei asioita hoidella yksipuolisesti kuten tekee insirööri sipilä kävellen yli perustuslakiemme terv tepivaari

  28. Koko sote asian teon ajan ne ovat törmänneet perustuslakiin ja siitä on pitänyt ulkopuolisten huomuttaa jolloin on asia vedetty pois terv tepivaari

  29. Mitä tulee orjatyövoiman käyttöön hallitksen pitää asiassa ottaa kanta joka ei ole sama kun Suomen yrittäjillä ja Eekoolla . terv tepivaari

  30. Sotella ei ole mitään suoranaista tekemistä näiden filippiiniläisten kanssa. Sen sijaan AY:llä olisi, jos se hoitaisi hommansa. EK ei tähän soppaan kuulu; miten se kuuluisi ?

  31. Eekoo kuuluu siinä missä Ayykin jos oikein katsot ne ei sine kuulu kumpikaan .
    Eikä Ayylä ole liittoon kuulumattomien asioiden hoitaminen mistään kohtaa vapaalipuilla ei kuljeta .
    jos haluaa liitonpalveluja liittyy sitten liittoon sen jälkeen asia on eri .
    Sotessa hallitus on koitellut eniten perustuslakiamme terv tepivaari

  32. Soini juoni on olla lööpeissä ja kerätä joku äänisaalis, kaikki tietää että Tehy on jo aiemmin tutkinut tämän filippiiniläisten hoitajien soveltavuuden Suomeen, niin, kyllä niistä mummojen ja ukkojen pesettäjiä saadaan ja siivoojia, ei niistä sairaanhoitajiksi ole… Tutkittu Tampereella!

    ”Euroopan ulkopuolella koulutetuilta sairaanhoitajilta puuttuu polku sairaanhoitajan tutkintoon ja ammattiin Suomessa.

    FILIPPIINEILTÄ REKRYTOIDUT sairaanhoitajat ovat Suomessa päätyneet hoiva-avustajiksi. Osa heistä on kouluttautunut lähihoitajiksi, mutta sairaanhoitajan ammatti on jäänyt haaveeksi kaikilla, jotka osallistuivat Tampereen yliopiston tutkimukseen. ”

    Eli se siitä.

  33. Marko asia on juuri noin heillä ei ole Suomessa sairaan hoitajan mandaattia mitenkään .
    Suurin synti tehtiin muutama vuosi sitten kun Suomi hoitajat lähti maasta mm Norjaan .
    Syynä Suomen huonot työ olot ja pieni palkka jotka Norjassa olivat aivan eri tasolla eivät tule takaisin ne palkka ja työ olot on vain huonontunet terv tepivaari

  34. Maahanmuutto mafioi Suomea. Ei täytetä viranomaisten vaatimuksia. Mafia antaa jäsenistään palturimaisia todistuksia vaikka oikeudessa. Mafia käyttää orjatyövoimaa. Mafiat taistelevat reviireistään vaikka asein. Mafiat vääristävät kilpailua. Mafiat saavat valtiolta yrittäjäavustuksia.

    Maahanmuuton lisääminen on kansallisvaltiovihamielisille tahoille oiva työkalu kansallisvaltioiden murtamiseksi sisältä käsin. Kansallisvaltiovihamieliset tahot kustantavat niiden matkoja, jotka eivät ole oikeutettuja samaan suojelua ja saattavat vielä antaa matkalaiselle iphonen käpälään ohjeitten välittämistä varten.

    Tuo homma tulee kansallisvaltiovihamielisille tahoille paljon halvemmaksi kuin esimerkiksi kansallisvaltioiden pommittaminen.

    —————————————–

    Filippiiniläiset eivät luullakseni ole vielä muodostaneet etnistä mafiaa. Karjalainen antaa ymmärtää, että ay:n pitäisi vaikuttaa liittoon kuulumattomien maahantulijoiden sellaisiin työsuhteisiin, jotka eivät täytä normeja. Nykyään ay ei painosta liittoon kuulumattomia ulos lakkoilemalla, mutta ay voisi tehdä ilmoituksia viranomaisille. Jos orjatyövoimaa käyttävät yritykset sanoisivat irti orjatyövoimaansa, niin irtisanotut filippiiniläisetkin jäisivät velkoineen ”tyhjän päälle” ja joutuisivat tarjoutumaan orjatyövoimaa hyväksi käyttäville mafioosoille.

  35. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/21403a5e-2f1b-439b-b5ce-2957703dc016

    ”Hoivayhtiö Attendo on kahden yrityksessä työskennelleen suomalaisen mukaan korvannut suomalaista työvoimaa filippiiniläisillä.

    Näin yhtiö toimi lähteiden mukaan ainakin Pirkanmaalla, jossa se kävi suomalaisten hoiva-avustajien suhteen yt-neuvotteluja vuosien 2015–2016 taitteessa. Iltalehden saamien tietojen perusteella ainakin kolme suomalaista irtisanottiin hoiva-avustajan töistä. Tilalle tuli filippiiniläisiä tekemään samoja töitä Silkkitie Oy:n palveluksessa.

    Mitään laitonta tilanteessa ei tapahtunut, sillä yhteistoimintaneuvottelut käytiin pelisääntöjen mukaan ja toiminta ulkoistettiin.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *