Tunnista uusi nationalismi, jota persut ajavat Suomeen

Puheenvuoro Aamulehdessä: Vesa Jaakkola/ Lännen media:

”… kun ennen kansallisaatteet yhdistivät vapauden tavoittelussa, nykyään nationalismista on lämmitetty voima, joka päinvastoin hajottaa kansakuntia ”

Tämä on kuin persujen markkinointioppaasta, miksi he kannattavat kansaa hajottavaa toimintaa.

Selitys tietenkin on, että kun tuli EU, joka ei ole kansakunta, niin persujen pitää muodostaa uudelleen Suomeen Impivaara. Ihan kuin Trumppi: ”Amerikka ensin”

Samaisessa Aamulehdessä on juttu siitä, kuinka yhtäkään kärkipuoluetta ei houkuta yhteistyö persujen kanssa.

Yksikin ääni persuille on turha, koska sillä äänellä ei ole merkitystä hallitukseen pääsyn kanssa ja päättämään Suomen asioista- enemmänkin hajottamaan Suomen asioita.

https://aamulehti.ap.richiefi.net/55603068-1e93-436d-9ee1-0f74175a4424/47

https://aamulehti.ap.richiefi.net/55603068-1e93-436d-9ee1-0f74175a4424/12

31 vastausta artikkeliin “Tunnista uusi nationalismi, jota persut ajavat Suomeen”

 1. ”… kun ennen kansallisaatteet yhdistivät vapauden tavoittelussa, nykyään nationalismista on lämmitetty voima, joka päinvastoin hajottaa kansakuntia ”

  Patrioottien tehtävänä on estää pakkoavioliitot, koska niistä ei hyvä seuraa.

  Saattoi Aamulehdellä olla tyhmänpuoleinen toimittaja.

 2. ”Samaisessa Aamulehdessä on juttu siitä, kuinka yhtäkään kärkipuoluetta ei houkuta yhteistyö persujen kanssa.”

  Tietenkään ei houkuta, koska pelkäävät, että joutuisivat hölmöinä huutolaispojan asemaan. Mutta ainakin kokoomuksen Rydman ja Zysko kelpaisivat tasavertaisina porukkaan ja vissiin Lepomäkikin ja muutama muu.

 3. Kansaa hajoittavaa toimintaa ja mitähän tähän sanovat esim. Siniset kuin myös puolueiden tukijat ?
  Olemmeko niin eripurainen kansakunta !

  Yli puoluerajojen kansalaisineen.

  1. Seppo, mikään muu puolue ei aja kansallisaatetta eli nationalismia näin pääteemaisesti kuin PS ml. laaja-alainen maahanmuuttovastaisuus.

   Kyllä suomalaiset muutenkin arvostavat Suomea ja sen arvoja ollessaan vaikka EU:nkin jäsen.

   1. ”Seppo, mikään muu puolue ei aja kansallisaatetta eli nationalismia näin pääteemaisesti kuin PS ”

    Kyllä freudentalistipuolue RKP on ärtsympi etnonationalismissaan. Jos sitä ei tyhmempi heti tajua, niin se ei totuutta muuta miksikään.

    Ilman etnonationalismiaan RKP lakaisi olemasta tykkänään.

    1. Infoa yleissivistyksestä osattomiksi jääneille:

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Etnonationalismi

     ”Pääartikkeli: Irredentismi

     Kansallisvaltioiden keskinäisten suhteiden kannalta ongelmallisin etnonationalismin muoto liittyy ns. irredentistisiin vähemmistöihin. Irredentistiset vähemmistöt elävät omaan kansallisuuteensa yhdistetyn kansallisvaltion ulkopuolella.

     Useimmiten irredentistiset vähemmistöt saavat jonkinlaista tukea, vähintäänkin myötätuntoa, kansallisuuttaan edustavasta kansallisvaltiosta. Tämä on joskus huonontanut valtioiden välisiä suhteita. Irredentistisen vähemmistön kotimaan hallitus ja yleinen mielipide saattavat epäillä vähemmistön lojaalisuutta kotimaalleen. Vähemmistöä tukeva valtio puolestaan saattaa syyttää vähemmistön kotimaata syrjinnästä ja ryhtyä erilaisiin painostustoimenpiteisiin. 1990-luvun Euroopassa diplomaattisia ongelmia on aiheutunut muun muassa Romanian unkarilaisvähemmistön ja Baltian maiden venäläisvähemmistöjen asemaa koskevista erimielisyyksistä.
     Vähemmistöetnonationalismi Euroopassa

     Suomessa vähemmistöetnonationalismia esiintyy lähinnä suomenruotsalaisten ja saamelaisten keskuudessa. Muissa Euroopan maissa etnonationalismi on saanut kannatusta muun muassa Yhdistyneen kuningaskunnan kelttiläisillä alueilla, Ranskan kieli- tai murrevähemmistöjen keskuudessa (tunnetuimpina korsikalaiset, baskit ja Bretagnen keltit) sekä Espanjassa (katalaanit ja baskit). Euroopan maista monikansallisin on Venäjä, jossa valtio on suhtautunut etnonationalistisiin liikkeisiin usein melko kylmäkiskoisesti.
     Vähemmistöetnonationalismi Euroopan ulkopuolella

     Euroopan ulkopuolella tunnettu esimerkki etnonationalismista on Québecin ranskankielisen väestön keskuudessa esiintyvä halu itsenäistyä Kanadasta. Etnonationalismi on yleistä myös kehitysmaissa: kolmannen maailman valtiot ovat etnisesti usein hyvin heterogeenisiä.
     Vähemmistöetnonationalismi ja väkivalta
     Kansallisvaltioiden välisten sotien harvinaistuessa aseelliset konfliktit ovat yhä useammin olleet etnonationalismin sävyttämiä sisällissotia. Tällaisia on käyty varsinkin kolmannessa maailmassa, mutta myös Jugoslavian hajoamiseen liittyneet konfliktit sekä Tšetšenian sodat Venäjällä ovat esimerkkejä niistä. ”

     ——————————-

     Liittovaltioyritys johtaisi melkoisella todennäköisyydellä tukahduttamiseen ja sisällissotiin.

     Etnonationalistiset ryhmät Suomessa panisivat lähtömaansa hallinnon painostamaan suomalaisia eri asioissa eli sekaantumaan Suomen sisäisiin asioihin.

   2. Juhani – oisko pelkkä ETA riittänyt, ilman EU ja mahdollista liittovaltio vouhotuksia.

    Joitain ihan itsenäisyytemme poliittisia lankoja täytyy pitää, – omissa käsissämme.

 4. Jos EU:n jäsenyys tarkoittaa nykyistä alamaisuutta, ei se ole jäsenyyttä
  vaan ORJUUTTA.

 5. Onko Karjalaiselta jäänyt huomaamatta, että juuri siksi, että persut on ainoa kansallismielinen puolue Suomessa, sen kannatus vaan kasvaa. Kansallisuusaate on aate, joka pitää Suomea itsenäisenä kynsin hampain. Kaikki muut puolueet ovat enemmän tai vähemmän antikansallismielisiä, joista esim. Demarit on jo valmis luopumaan Suomen itsenäisyydestä. Miksi muuten demareiden eliitti on lääpällän Bilderberg.salaseuraa, joka on EU:n luoja ja joka aikoo muuttaa EU:n liiitovaltioksi. Miksi demarit on ottanut ehdokaslistoilleen nyt vaaleissa kuusi muslimia?

  EU:n orjia ei meistä saa kirveelläkään. Ennen kuolemme, kuin alamme orjiksi.

 6. ”Kyllä suomalaiset muutenkin arvostavat Suomea ja sen arvoja ollessaan vaikka EU:nkin jäsen.”

  ———

  Tämä on täysin mahdollista, sen ovat persut parhaiten todistaneet, muut puolueet heikommin.

  Mutta se, joka arvostaa itsenäisyyttä ja maamme asemaa Telluksen valtioiden valiona, ei voi liittovaltioajatusta hyväksyä.

  1. Ja maamme pitkäaikaisimmat ulkoministerit, Tuomioja ja Väyrynen ovat kanssamme samaa mieltä tuossa liittovaltioasiassa. He ovat joutuneet pohtimaan asiaa päivittäin ja tulleet tulokseen, että demokratia on loppu, slut ja kanttuvei, jos liittovaltio tulee.

   Tyhmänpuoleiset ja kevytmieliset haihattelijat saattavat olla kanssamme asiasta eri mieltä.

 7. Suomi käy nyt eduskuntavaaleissa itsenäisyystaistelua. Kansallismielisillä on vastustajana ”omaan pesään paskantajat”. Kysymyksessä on toinen kansalaissota, jota vielä toistaiseksi käydään ilman aseita. Mutta vaalikamppailun aikana tehdyt väkivallantyöt ja tappouhkaukset, kuten Laura Huhtasaaren tapaus ovat merkkinä, että väkivallaltakaan ei voida välttyä.

  Esivanhempamme ja vanhempamme kääntyilevät haudoissan puhumattakaan kaikki sotaveteraanit ja sodassa henkensä antaneet, jotka ovat antaneet uhrinsa turhaan, kun uusi polvi on valmis myymään maansa muutamasta johtajan paikasta Brysselissä.

 8. Kansallismielinen voi olla ilman uhkaavia rasismileimojakin.
  EU:ssa voi olla mutta ilman liittovaltio suunnitelmia. ETA oli ihan 👌 hyvä.
  Kuinka monet kansallisvaltiot ehdoin tahdoin hyväksyisivät liittovaltio muodon.

 9. ”EU:sthan on helppo erota niin kuin persut ajattelevat brexitin tapaan ainakin puheissaan”

  —————–

  Eivät ajattele mahdollisesti tarvittavaa itsenäisyystaistelua helpoksi. Tämän olisit voinut helposti kommenteistani havaita. Sen takia liittovaltiofanaatikot pitäisi tunnistaa ajoissa, jotta heidät voisi syrjäyttää vaaleissa eduskunnasta huhtikuussa ja eu-parlamentista toukokuussa.
  Vihreät on puolueena fanaattisin ja vaarallisin, muista puolueista pitäisi seuloa fanaatikot erikseen.
  PS on itsenäisyyden suhteen turvallisin molemmissa vaaleissa. Mutta Väyrysenkin puoluetta voi periaatteessa suositella, jos persujen linja närästyttää.

  Mutta sinä olet osoittanut, että kansa ei ehkä ymmärrä, mitä on tapahtumassa.

 10. Iso sivistyssanakirja (2008) ja Kielitoimiston sanakirja antavat hakusanalle nationalismi kolme merkitystä:
  1. kansallismielisyys, oman kansan, kielen ja kulttuurin arvostaminen ja suosiminen;
  2. kansallisuusaate, vaatimus oman kansan vapaudesta, oman kielen käyttämisestä ja oman kulttuurin kehittämisestä;
  3. kansalliskiihko, katsomus oman kansan paremmuudesta.

  Lähde Wikipedia

  Perussuomalaiset ovat kansallismielisiä eli arvostavat omaa kansaa, sen kieltä ja kulttuuria. Perussuomalaiset eivät häpeä asettaa suomalaisten etua muiden edelle, koska kukapa muukaan meidän etujamme ajaisi ellemme me itse.

  ”Seppo, mikään muu puolue ei aja kansallisaatetta eli nationalismia näin pääteemaisesti kuin PS ml. laaja-alainen maahanmuuttovastaisuus.”

  Jos käsitetään kansallisuusaatteella sitä, mitä yllä olevassa wikisitaatissa sanotaan, niin mitä pahaa on kansallisuusaatteessakaan. Kansan vapaus, oman kielen käyttämisen okeus ja kulttuurin kehittäminen.

  Itse valitsen mieluummin suomalaisen kulttuurin ja kielen, kuin joidenkin ihannoiman multikulturalismin, joka on vain tie kaaokseen.

  1. Karjalainen ei liene tuota sivistysanakirjaa lukenut, kun vaahtoaa kansallismielisyyttä vastaan.
   Toisaalta rantaruotsalaisuuden ja sen etuoikeuksien kannattaminen kertoo aika selvästi, missä kuplassa joku elää.

    1. Meinaatko, että sinun ”tulkintasi sanasta ”nationalismi” on ainoa oikea?

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Nationalismi
     Nationalismi eli kansallisuusaate on aate, joka korostaa kansojen ja kansakuntien merkitystä kulttuurissa tai politiikassa. Johonkin kansaan kuuluvat ihmiset ilmentävät nationalistista ajattelutapaa, mikäli he välittävät kansallisesta identiteetistään tai pyrkivät saavuttamaan (tai säilyttämään) itsemääräämisoikeuden.

     Tosiasiassa persukammoinen tulkintasi on potaskaa.

 11. Ääni vanhoille puolueille on ääni Allahille ja sisäisille levottomuuksille.

 12. Patriotismi lisää koko EU:n turvallisuutta, torjuu sisällissotien uhkaa ennakolta, turvaa demokratiaa EU-maiden sisällä, parantaa yhteistoimintaa EU-maiden sisällä. Yksituumaisuus EU-maiden sisällä parantaa sananvapauden säilymistä ja vähentää eliitin harjoittamaa pakkovaltaa, patriotismi eheyttää kansallisia kulttuureita.

  Liittovaltion muodostamisen arvellaan lisäävän taloudellista tehokkuutta. Taloudellinen tehokkuus kasvattaisi biologista jalanjälkeä. Koska vihreistö on paradoksaalipuolue, niin pulue edistäisi luonnon riistoa, vaikka kansalliset kulttuurit häviäisivätkin siinä touhussa.

 13. Itsekään en usko siihen että eri kulttuurit kuin uskonnot eri piirteineen elävät keskuudessaan sulassa sovussa ”yhdessä” .

  Rauhanomaisuutta kaikille eri mausteilla kts.edm.tekstiä lienee täyttä unelmaa mm. Pohjolankin syvissä kansallispiirteissä.

  Mutta unelmia pitää olla – arkirealismilla varustettuna !

 14. Mulla on pari muslimikaveria. Molemmat yrittäjiä ja asuneet Suomessa jo -80 luvun lopusta. Eli ennen kuin tämä elintasosiirtolaisten vyöry tuli Suomeen.

 15. On varsin merkillistä kun jollakin on niin kovasti asiaa Perussuomalaisista – ikään kuin olisi kyseessä valtapuolue. No. tuollaisella rummutuksella varmaan pian onkin – jos ei vielä näissä vaaleissa niin seuraavissa.

  Vesa Jaakola on putoamassa kelkasta.

  EU – eliitti, m-m. Emmanuel Macron, Angela Merkel. Juha Sipilä, Petteri Orpo.., levittivät mantraa : Meidän on kannettava vastuuta. [ Sana ’meidän’ tarkoittaa eu- alueen kansalaisia. ] Tällainen ’globalisaatio’ on häviämässä EU-alueelta. Tästä ovat esimerkkinä Italia, Saksa, Ruotsi, Tanska, Puola ja Unkari. Puolassa ja Unkarissa kansa on erittäin yhtenäistä.

  *****
  Maailman talouden globalisoituminen sisältää melkoisen määrän epäoikeudenmukaisuutta, hurskastelua ja luonnon varojen tuhlaamista.
  *
  Nyt Suomessa hurskastellaan nepalilaisissa ravintoloiden toiminnasta. Tiedämme varsin hyvin miten halvat tuotteet syntyvät Kiinassa, Intiassa, Bangladeshissa, Thaimaassa, Filippiineillä j.n.e. Kun nämä ’ hämäräbisnekset’ ovat kaukana Suomesta, poissa silmistämme, niin ne eivät meidän mieltämme mitenkään vaivaa.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006053562.html
  HS: Nepalilaisissa ravintoloissa pyörii hämäräbisnes, jota johtaa tiivis sisäpiiri
  Ihmiskauppaa, työehtojen polkemista, harmaata taloutta…
  Helsingin Sanomien lauantaina julkaiseman laajan mukaan Suomessa toimivat keskeiset nepalilaisravintolat muodostavat omistajiensa kautta laajan epävirallisen verkoston, jonka avulla Nepalista saapuneiden työntekijöiden työehdot on pidetty tasolla, joka ei usein kestä päivänvaloa.

Kommentoi