Presidentti peräänkuuluttaa keskustelua ulko -ja turvalllisuuspolitiikasta

Mitä siitä on keskusteltavaa, kun Suomella on uskottava puolustus, johon harvat uskovat. Uusi ”Hornetteja” on tulossa 60 tai enemmän tai vähemmän. Jalkaväkimiinat on korvattu jonkin sortin hyppymiinoilla ja kansalaisten puolustustahto laskee laskemistaan.

Mutta ei hätiä mitiä, meillehän tule jatkuvasti nuoria miehiä Lähi-Idästä Ja Afrikasta, Jospa heistä saataisiin ukkoja linjaan, heillähän on useimmilla kokemusta sotimisesta. Eivät tarvitse paljoa koulutusta. Ei muuta, kun tussari käteen ja mars mars vitjaan ampua tömistämään.

Tai sitten niinkuin Talvisodan aikainen tarina kertoo joukkuueesta ja sen johtajasta seuraavaa. Joukkue komennettiin linjaan ja päästyään perille joukkueen johtaja lupsakka nuori vänrikki antoi käskyn, ”osa männöö viinoo hommoomaan, osa männöö huoroo vonkoomaan ja loput männöö mettän laitaan ampua tömmööttelemään, huomio valakeeta”.

Tässä olisi aluksi hieman ulko -ja puolutuspolitiikkaa ja historiaa.

3 Replies to “Presidentti peräänkuuluttaa keskustelua ulko -ja turvalllisuuspolitiikasta”

  1. Nykyaikainen sodankäynti on nopeatempoista isketään- ja häivytään sotaa. Mitään rintama- / linjasotaa ei käydä. Eli niitä piippalakkeja ei juoksuhaudoista ammuta. Jos sota tulisi niin materiaaliltaan ylivoimainen vihollinen päästetään läpi ja sitä yritetään tuhota nopeilla sissi-iskuilla.

  2. Näkyy olevan keskusteltavaa kun täälläkin perussuomalainen kommentoi kuin kommunistit konsanaan. Siksi olisi varmaan hyvä saada selkoa esimerkiksi siitä, ovatko perussuomalaiset kommunistene kanssa samoilla linjoilla, etteivät isänmaalliset erehtyisi heitä väärin perustein äänestämään.

Kommentoi