Kreikka haluaa maksaa velkaansa pois ennen määräaikaa

Kreikassa on nyt sosialistihallituksen sijaan porvarihallitus, joten politiikkakin muuttuu.

Kreikka laskee yritysveroprosenttia ja osinkoveroprosenttia – haluaa maahan investointeja.

Kreikka haluaa maksaa IMFlle takaisin velkaansa ennen määräaikaa peräti 2,9 miljardia euroa – se on melkoinen summa. Takaisinmaksun pitäisi lisätä Kreikan uskottavuutta.

Lähde.

Meillä punikkihallitus tuhlaa ja ottaa lisää velkaa.

20 vastausta artikkeliin “Kreikka haluaa maksaa velkaansa pois ennen määräaikaa”

  1. Kreikka on edelleen velkaa ja velka-aika on yli 40 vuotta. Suomi tekee viisaasti kun ottaa velkaa muuten ei pyöri asiat. Rikas öljymaa norjakin ottaa velkaa. Suomi hoitaa velkojaan maksamalla korot. Niin tekee USAkin jonka velka on tähtitieteellinen.

    1. Eemeli, Suomessa pitää laittaa julkiset palvelut tärkeysjärjestykseen ja lakkauttaa kokonaan vähiten tärkeitä palveluja niin paljon, että velanotto loppuu ja kyetään lyhentämään velkaa. Lakkautettavien turhien palvelujen henkilökunta pitää irtisanoa lyhyellä irtisanomisajalla. Piste.

  2. Taitaa olla vähän vaikeeta päättää mitä ne vähiten tärkeet ovat. Niistä ei kyllä taida paljoo säästyä.

    1. Ei siinä mitään vaikeaa ole. Tehdään lista erilaisista julkisista palveluista (kuluista) ja laaja tutkimus, jossa ihmiset ruksaavat omasta mielestään vähiten tärkeitä palveluita ja sitten vaan vastaukset tietokoneeseen.

      Jonkun mielestä esimerkiksi kansallisoopperaa ei tarvitse tukea verovaroista – tulkoon toimeen omillaan. Jonkun toisen mielestä mamuilu kannattaa lopettaa, jne. Minun mielestäni tuki tuulivoimalle pitää lopettaa.

      Tietsikka sitten antaa luettelon mihin ei enää verovaroja käytetä.

    1. Siten, että yhteisöveron alennus parantaa yritysten kilpailukykyä ja siten liiketoiminta elpyy ja todellisuudessa julkinen sektori saa lisää verotuloja.

      Yritykset laskevat tarkasti mihin maahan kannattaa perustaa vaikkapa uusi tehdas.

      1. Nuot yhteisöverot menee terveyden hoitoon siksi ne ovat elin tärkeitä sosiaalipuolelle
        Ja on se vaan kumma Ruotsalainen iso yritys maksaa Pirknmaalla suurimmat vero potit juuri tuonne yhteisöveroon
        Maksaa se tosin myös valtion veronsa Suomeen ja ne ei ole niitä pienimmästä päästä olevia
        Kuten suuren valtion metalli firman nolla linja terv tepivaari

  3. Mikä oli ettei sosialistihallitus pystynyt täyttämään ihmisten tarpeita?

  4. Joo ei näytä siltä että Rinne pystyy yhtään parempaan kuin Kreikan vastaava. Populisti mikä populisti.

    1. Rinteen hallituksen pitäisi saada suuri joukko työttömiä tekemään jotakin hyödyllistä työtä. Valitettavasti en ole huomannut tämän hallituksen edes aikovan tehdä yhtään positiivista toimenpidettä sen työllisyysasteen nostamiseksi. Negatiivisia toimenpiteitä on kuitenkin luvattu.

      Esimerkiksi alkoholijuomaveron korotus vähentää alkoholin myyntiä kotimaassa, jonka seurauksena verotulot ja työpaikat Suomessa vähenevät.

      Polttoaineveron korotus heikentää Suomen kilpailukykyä, jonka seurauksena verotulot ja työpaikat Suomessa vähenevät.

      Työttömiä hallitus ei suinkaan kannusta menemään töihin tai vaihtamaan ammattia – vaan pysyttelemään edelleen työttömänä tekemättä mitään hyödyllistä.

      Jne.

    1. Parhaillaankin on kymmeniätuhansia avoimia työpaikkoja. Hyvin monet yrittäjät valittavat, etteivät saa työntekijöitä.

      Erilaiset tukiaiset eri luukuilta työkykyisille työttömille ovat yksinkertaisesti liian suuret.

  5. Yksinkertaisesti joka ukko ei sovi joka hommaan. Pystymetsästä ei oteta hitsaria. Tai sorvaria. Tai sairaanhoitajaa.

    1. Eemeli, olet ihan oikeassa.

      Ihmisten pitää kouluttautua aloille, joilla on työvoimapulaa, ja olla valmiita muuttamaan paikkakunnalle, jossa on työtä.

      1. Yksi Suomen ongelmista on siinä, ettei noita työttömille tarvittavia koulutuksia ole riittävästi organisoitu ja järjestetty.
        Selvää on, ettei tuloksia saada samana vuonna, mutta luulisi silti olevan kannattavaa selvittää, mille aloille työvoimaa nyt ja tulevaisuudessa tarvitaan lisää, ja järjestää niille sopivaa ammattikoulutusta.
        Siinä olisi hallitukselle kunnon kohde, mutta eihän se poliitikoilta onnistu.

        1. Juha, suomalaisilla työttömillä on hyvin usein takanaan kohtalaisen hyvä yleiskoulutus ja koulutus johonkin tiettyyn ammattiin. Siten toiseen ammattiin, jossa on työvoimapulaa, ei pitäisi tarvita vuotta pidempää täydennyskoulutusta. Yleissivistävän koulutuksenhan voi siinä muuntokoulutuksessa sivuuttaa kokonaan ja keskittyä ammatissa tarvittaviin tietoihin ja taitoihin.

          Oppimiseen pitää kuitenkin olla oma tahto – ja se tahto puuttuu aivan liian usein, kun sosiaaliturva on liian korkea.

          1. Tämäkin pitää osittain ainakin paikkansa.
            Kuitenkin koulutuksessa tarvittaisiin selkeää täsmäkoulutusta, mikä on poliitikoille ja opetusministeriölle täyttä utopiaa.

            1. Nimenomaan täsmäkoulutusta. Pitäisi ottaa huomioon tarve ja huomioida mitä hakija tietää ja taitaa ennestään. Hyvin useassa tapauksessa tärkeintä olisi käytännön työharjoittelu. Pelkällä teorialla ei pitkälle pötki.

              Se taas tarkoittaa, että työnantajat pitää ottaa mukaan projektiin jo alun alkaen. Arvatkaa kaksi kertaa haluavatko punikit sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *