Putin vahvisti valeuutiset kieltävän lain

Varsinaisesti kyseinen Venäjän uusi laki on tarkoitettu estämään Venäjän hallintoa arvostelevat kirjoitukset – eli on sensuurilaki.

Syyttäjän vallassa on määrätä mikä kirjoitus on ”valeuutinen” ja vaatia sen poistamisen julkisuudesta – tietysti rangaistuksen uhalla. Jo sen julkaisukin on tietysti rikos.

Lähde.

”Hauskinta” asiassa on kuitenkin se, että nimenomaan Venäjän hallinnon alaiset järjestöt ja viranomaiset tuottavat jatkuvasti oikeita valeuutisia demokraattisten länsimaiden – kuten Suomi – vahingoittamiseksi. Se ei tietenkään ole kiellettyä kyseisen lain nojalla.

Sama juttu Venäjän mediassa. Venäjän hallinnon alaiset tahot tuottavat jatkuvasti valeuutisia ja valehtelevat historiasta – sekään ei tietenkään ole kiellettyä. Tosiasioiden kertomisesta voidaan sen sijaan rangaista.

15 Replies to “Putin vahvisti valeuutiset kieltävän lain”

 1. Pahinta on että Venäjän kansasta suurin osa uskoo esimerkiksi sen uus-agendan että venäjä/ Neuvostoliitto ei ole kaskaan aloittanut yhtäkään hyökkäyssotaa.

  1. Olet 100% oikeassa Timo.

   Venäjällä on myös menossa varsinainen Stalin-kultti. Stalin oli suurmies, joka laajensi Venäjän aluetta, eikä tehnyt eläessään mitään väärää. Eli Iivana Julman ja Pietari Suuren kaltainen suurmies. Niinpä niin. Kukapa niitä kuoliaaksi kidutettuja, kuoliaaksi raiskattuja, joukkomurhattuja, jne. viitsisi laskea.

  1. En ole huomannut, että EU-kriittiset näkemykset olisi säädetty rangaistaviksi rikoksiksi.

   Tämä Venäjän laki sallii sen kummallisen ”valeuutisen” julkaisseen median sulkemisen rangaistuksena ”valeuutisesta”. Eli Suomesta esimerkkinä vaikkapa Verkkouutiset suljettavaksi – tai Hesarin. Julkaisi hallintoa arvostelevan uutisen – vaikka täysin todenmukaisen – niin lappu luukulle.

   1. EUsta ei voi tehdä liittovaltiota, sillä kaikki jäsenmaat eivät sitä hyväksy.

    Tuollainen sensuurilaki ei menisi EUssa lävitse vaikka sitä joku haluaisikin.

 2. Stalinista on myös leivottu suuri sodanjohtaja vaikka onnistui vain siksi, että oli varaa tyriä urakalla kun ukkoja riitti loputtomiin.

  1. Se liittolaisuus tuli monen mutkan kautta.

   1. Englanti julisti typeryydessään sodan Saksalle 3.9.1939.
   http://www.jput.fi/toisen_maailmansodan_alku.htm

   2. Englanti joutui maksamaan typeryydestään kovan hinnan – ollen häviämässä julistamansa sodan Saksalle. USA alkoi näennäisestä neutraliteetistaan huolimatta toimittamaan monenlaista sotilaallistakin apua Englannille.

   3. Venäjän aikomuksena oli valloittaa koko Eurooppa – aluksi. Siksi Venäjä valmistautui huolella hyökkäyssotaan länteen. Tarkoitus oli hyökätä länteen noin heinäkuussa 1941. Eri lähteiden mukaan hieman eri päivämääränä – esimerkiksi 10.7.1941.

   4. Kun Saksalle selvisi, että Saksan liittolainen Venäjä aikoi petollisesti hyökätä länteen ja myös keskitti joukkojaan sen aikomuksen mukaisesti, niin Saksa teki ennakoivan iskun itään 22.6.1941.
   http://www.jput.fi/Miksi_Saksa_hyokkasi_Venajalle.htm

   5. Kun Venäjä oli keskittänyt maailmanhistorian suurimmat joukkonsa hyökkäykseen, eikä puolustukseen – kun Stalin oli täysin varma siitä, ettei Venäjän uskollinen liittolainen Saksa hyökkää Venäjälle, niin Saksa löi mättääseen armeijatolkulla imperialistisen Venäjän joukkoja.

   6. Venäjä oli häviämäisillään sodan Saksalle ja suorastaan rukoili apua USAlta ja Englannilta. Niin USAsta valitettavasti tuli imperialistisen Venäjän liittolainen ja antelias auttaja.

 3. Oli Usassa myös toisinajattelijoita. Esim Kenraali Patton totesi Neuvostoliiton pahemmaksi viholliseksi kuin Saksan. Hän muunmuassa Normandian maihinnousun jälkeen eräässä taistelussa viivytti hyökkäystään erääseen saksalaiseen lentoytukikohtaan, antaen ensin stukalentäjien tehdä pommituslennot puna-armeijaa vastaan.

  1. Olet oikeassa Timo. Patton olisi halunnut puhdistaa Euroopan ryssistä ja olisi ollut valmis ottamaan saksalaiset avuksi.

   Myös Englannin pääministeri Churchill oli vannoutunut kommunismin vastustaja. Kun Saksa luhistui, niin Churchill lausui: taisimme teurastaa väärän sian. Kun Englanti oli aiemmin häviön partaalla niin hän oli valmis ottamaan vaikka Pirun liittolaiseksi Saksaa vastaan.

Kommentoi